Ігор Курус: МЗС Росії готовий направити в Україну «переговорну групу» для обговорення адаптації телеканалів

16 Жовтня 2008
35008
16 Жовтня 2008
06:46

Ігор Курус: МЗС Росії готовий направити в Україну «переговорну групу» для обговорення адаптації телеканалів

35008
Ігор Курус: МЗС Росії готовий направити в Україну «переговорну групу» для обговорення адаптації телеканалів
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала лист від МЗС Росії, в якому ідеться про те, що російська сторона готова направити в Україну переговорну групу з 7 чоловік, щоби розглянути питання трансляції російських телеканалів в українських кабельних мережах. Про це поінформував журналістів на брифінгу перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус.
 
«Ми вітаємо такі кроки», - заявив пан Курус, наголошуючи на тому, що мета Нацради – легалізація суб’єктів мовлення в Україні.
 
За його словами, 60% українських провайдерів програмної послуги уже вимкнули з своїх мереж неадаптовані телеканали. Однак поки що не відключено таких мовників, як «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», РЕН-TВ, у великих містах – Києві, Донецьку, Запоріжжі, Дніпропетровську.
 
«Ми до цього ставимось із розумінням, - зауважив пан Курус. – адже ми знаємо про те, що у багатьох компаній є угоди з абонентами, згідно з якими вони мають інформувати про зміни каналів за місяць до відключення».
 
При цьому пан Курус зазначив, що останній термін відключення каналів – 1 листопада.
 
Також варто зазначити, що при переоформленні ліцензії усім провайдерам ставиться запитання щодо того, чи виключили вони з пакетів неадаптовані канали.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35008
Читайте також
01.12.2008 12:18
Тетяна Борисова
Олексій Руденко, для «Детектор медіа»
46 496
03.11.2008 06:58
Сергей Аксёненко, для «Детектор медіа»
38 391
08.10.2008 13:34
Тетяна Борисова
, для «Детектор медіа»
47 063
06.10.2008 14:54
Артем Вакалюк, "Экономические известия"
37 659
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
5677 дн. тому
Все це насправді елементарне бажання вдягти на очі українців конячі шори. Ми майже не маємо відомостей з Молдови, Румунії, Словатчини, Польщі, Білорусі, Угорщини. Тепер ми перестанемо дивитися на себе ще й очима росіян. Полишиться весь час дивитися в "американські вікна". А там таке ж саме неадекватне відображення дійсності з тими самими імперськими амбіціями. Ми в же скоро з власними керманичами не розберемось, кого з них і в якій послідовності слухати, бо ж кожний хоче бути першим, то не біда що ще не вміє, сподівається що при такій "демократії" швидко навчиться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду