Партія регіонів стверджує, що російські канали відключають усе-таки через мову

8 Жовтня 2008
20816
8 Жовтня 2008
08:48

Партія регіонів стверджує, що російські канали відключають усе-таки через мову

20816
Партія регіонів стверджує, що російські канали відключають усе-таки через мову
Партія регіонів висловлюється проти заборони ретрансляції іноземних телеканалів, які здійснюються без перекладу українською мовою. Про це йдеться в заяві Партії регіонів, поширеній прес-службою у вівторок, повідомляє «Українська правда».
 
«З 83 іноземних каналів, ретрансляція яких дозволена Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, лише два інформаційні канали здійснюють мовлення російською – це канал RTVI, країною-виробником якого є Велика Британія, а також французький канал EuroNews», - зазначається в заяві.
 
«Таким чином, державна влада намагається будь-якими шляхами відрізати українську громадськість від російського інформаційного простору, нав’язати суспільству єдину, зручну лише їй думку», - зазначається в заяві.
 
«Партія регіонів заявляє категоричний протест проти подібних методів державного регулювання інформаційного простору, які грубо порушують свободу слова в Україні, права громадян на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, на відкрите і вільне обговорення суспільних питань», - наголошується в заяві.
 
Згідно із повідомленням, «чинна влада позбавляє суспільство права на отримання всебічної інформації про події у світі та порушує Конституцію, яка гарантує вільний розвиток, використання і захист будь-якої мови національної меншини, зокрема - російської мови».
 
«Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення фактично узурпувала інформаційний простір України», - заявляє Партія регіонів.
 
Нагадаємо, Національна рада неодноразово наголошувала на тому, що не вимагає перекладу російських каналів українською мовою, і серед претензій, які вона має до цих каналів, жодна не стосується мови.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20816
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван Неживий
5685 дн. тому
антиоранжу нагадую, що у Кримінальному кодексі є Стаття 111. Державна зрада. У ній сказано: 1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
антиоранж
5685 дн. тому
Когда оранжевых изгонят отовсюду, а Украина исчезнет как "соборное" государство, мы вообще отменим украинский язык во всех сферах, и даже этого будет недостаточно чтобы компенсировать моральный вред, причиняемый нынешней нацистской властью.
Саша
5685 дн. тому
Партія Регіонів, як завжди, гонить пургу. Хай спочатку подивляться той список, в якому більшість каналів якраз російськомовні, а потім будуть видавати пафосні заяви: http://nrada.gov.ua/documents/perelik_22.09.doc
Игорь Шевченко
5685 дн. тому
В Украине происходит беспредел. Нацрада сначала дала лицензии кабельщикам на трансляцию телеканалов ОРТ и РТР, потом придумала список разрешенных иностранных телеканалов в Украине без адаптации к украинскому языку, а потом стала рекомендовать кабельщикам нарушить лицензии, которые сама же выдала, так как ОРТ и РТР не вошли в список разрешенных каналов. Теперь главный вопрос: а кто разрешил Нацраде запрещать неугодные кому-то телеканалы в Украине????? Это уже цензура
CATV
5685 дн. тому
Нац. Совет не официально с подачи секретариата настоятельно рекомендует выключить в кабельных сетях ОРТ, РТР. Вот и скажите потом, что мотивы не политические...
Влад
5685 дн. тому
Думаю, что каналы отключают все таки не из-за языка, а абсолютно по политическим мотивам. Цензура в чистом виде, прикрытая фиговым листком необходимости "адаптации" и т.п. Закон - как дышло. И в данном случае это сравнение вполне уместно. Сменится ситуация в стране - каналы опять прийдут в кабельные сети страны. А то, что делается сейчас - перебор явный. Думаю, что первыми могут вернутся РТР-Планета и ТВЦ. А пока - или покупайте тарелки или смотрите РТР по интернету. Иного в нынешней обстановке не дано. :(
Виталий
5685 дн. тому
НТВ МИР есть в списке, так что заявление ....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду