Ввімкніть російські канали негайно!

1 Грудня 2008
46496
1 Грудня 2008
12:18

Ввімкніть російські канали негайно!

46496
Ввімкніть російські канали негайно!
Депутати Запорізької міської ради, вочевидь, звикли користуватися давнім принципом «бий своїх, аби чужі боялися», бо саме у такий спосіб найбільший міський телепровайдер «КТС» був змушений відмовитися від ухваленого напередодні рішення підкоритися вимогам Нацради з питань телебачення і радіомовлення і зняти з ефіру не адаптовані до українського законодавства телеканали. На вчорашній сесії міськради керівництву провайдера було поставлено ультиматум.
 
Для запорізьких кабельників настали чорні часи. Ще день тому провідні ЗМІ України на повну прославляли передове, як для сходу, починання – вилучити з ефіру неадаптовані канали; коли темні хмари у вигляді місцевих політиків не затрималися зіпсувати сонячну ідилію запорізького телеефіру.
 
Першими подали голос регіонали – блискавично організовані прес-конференція і мітинг проти відключення в місті російських каналів органічно доповнили скликану, за ініціативою «біло-синіх» же, позачергову сесію міської Ради.
 
Двом сотням «невдоволених» перед мерією прийшлося непереливки. Погода явно не сприяла до теплого спілкування – проливний дощ без жалю поливав мітингувальників, переважна більшість яких була пенсійного віку, і мочив транспаранти з промовистими закликами. Виступаючи перед змерзлим електоратом, керманич міської організації «ПР» Володимир Кальцев відверто заявив, що відключенням каналів влада переслідує дві мети: створити інформаційну монополію напередодні дострокових виборів і зруйнувати братські стосунки всіх слов’янських народів.
 
У сесійній залі, на відміну від вулиці, було досить тепло, якщо не сказати – спекотно. Втім, справа навіть не в клімат-контролі. Міські обранці жадали крові: хтось пропонував розпустити Національну раду з питань телебачення та радіомовлення, інші – перевірити умови угоди, за якою телепровайдер працює зі своїми абонентами. Проте обмежилися звинуваченням «КТС» у порушенні прав споживачів, а Нацраді було висловлено недовіру.
 
Представник Національної ради у Запорізькій області Володимир Кучугурний нагадав місцевим парламентарям, що рішення про відключення неадаптованих телеканалів стосується не лише Запоріжжя, а всієї країни. Посадовець зауважив, що «на сьогодні близько 80% міст України відключили неадаптовані канали зі своєї мережі».
 
Лікнеп ефекту не набув – в результаті обговорення депутати міської ради ухвалили рішення про «негайне відновлення ретрансляції телепрограм та каналів в обсязі станом на 31.09.2008». Невиконання цього рішення здатне припинити дії дозволів на розміщення мереж телекомунікаційних послуг, розривання угод про надання провайдером послуг зв’язку та мережі інтернет із комунальними підприємствами, а також ініціювання тендеру на створення загальноміської мережі кабельного телебачення. До речі, фракція Партії регіонів спротиву від колег по цеху не отримала жодного – голосували одностайно.
 
Присутній на сесії гендиректор «КТС» Євген Березняк у перспективі знищення власного бізнесу зауважив, що жоден кабельний оператор із власної волі не відключив би жодного каналу, і додав, що за умови прийняття депутатами одностайного рішення про повернення до ефіру виключених каналів, провайдер підкориться.
 
Таким чином, Запоріжжя знову опинилося у перших рядах, але цього разу не з упровадженням державної політики, а з розробкою політичних механізмів для ефективного їй протистояння. Хоча уваги центральних ЗМІ з цього боку міський політикум, можливо, волів би й оминути…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Руденко, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
46496
Читайте також
31.01.2009 00:37
Борис Бахтєєв, «Свобода»
49 896
20.10.2008 10:57
Татьяна Ивженко, «Независимая газета»
41 947
08.10.2008 13:34
Тетяна Борисова
, для «Детектор медіа»
47 063
Коментарі
15
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
GS
5641 дн. тому
Что значит вынуждена? Ты свободный человек. Езжай в "большую страну", там живи. За такое высказование о "большой стране" - в ней же срок дают, и-нета касается. Будешь смотреть съезды и голосовать строем. Моя страна не убогая. А мы, живущие в Украине не по принуждению, постепенно научимся голосовать не за лозунги и вынуждать правительства работать. Нацрада еще тот орган, но с российскими каналами каналами - ПРАВИЛЬНО. Нужно соблюдать законы Украины и международные тоже. Почему можно показывать СТС в Украине и нарушать все возможные законы об авторских правах, на всех каналах прерывать фильмы бесконечное кол-во раз, а наши ограниченны законом. Россия так всегда делает, покричит, создаст общественное мнение и адаптирует. Ведь бабки то приличные платят за размещение украинской рекламы. Вот когда приведут в норму, тогда пусть и говорят о свободе слова в Украине и праве на информацию русскоговорящих граждан. Я первый поддержу. Вот такие дела.
вынуждена жить на украине большой страны
5643 дн. тому
Убогая страна Украина и ее цепные псы - нацрадовцы, секретари и "сантехники" только и могут, что бороться с чужим качественно сделанным продуктом, воспевать голодомор и беситься от собственной никчемности. Че еще ридумаете, убогие? КУПУЙТЕ УКРАЕНЬСЬКЕ, блин.
Наталія
5659 дн. тому
Вимкнули так вимкнули. Спрбували б гвалтувати 4 роки тому
Жмен
5673 дн. тому
Мда, Запорожье - молодцы! Хортица - рядом, это сказывается! Вся власть - местным советам! А кто против - топить по казацким обычаям!
Задолбали!
5678 дн. тому
Сколько можно издеваться над народом? До каких пор за меня будут решать что мне можно смотреть и слушать? Даешь свободу слова в ТВ-эфире и Нацраду геть!
Ukraine
5683 дн. тому
здесь поможет только добровольная отставка и нацрады, и ее главного кукловода
Сергей
5684 дн. тому
Слава Богу, что в этой стране еще есть нормальные ДЕПУТАТЫ. Запорожцы молодцы. Можно сколько угодно ныть про политику, но если люди хотят смотреть то, что им нравится и весьма большое колличество людей, то почему им запрещают. Или это и есть демократия. На кой она нужна такая?
!
5684 дн. тому
Почему нет китайских титров?!
так держать
5684 дн. тому
Запорожцы ....нет ЦЕНЗУРЕ!!! Америка не пройдёт!!!! Первый (российский) - зачётный канал, и дело не в новостях ..НЕ НАДО ИЗ РОССИИ ДЕЛАТЬ ВРАГА
Каналізатор
5684 дн. тому
Канали треба ввімкнути негайно. І одночасно позбавити права вибирати й бути обраним усіх, хто дивиться телевізор більше півгодини на добу.
laki
5684 дн. тому
А регионы свои балы заработали... Неужели нельзя было раньше за эти каналы взятса. Долгая это морока будет.
laki
5684 дн. тому
Не только в Запорожье начали включать руские каналы.nwup
1
5684 дн. тому
Дайош парнуху!
Телезритель
5684 дн. тому
Так держать, Запорожье! Долой цензуру и полит.заказы!!
Влад
5684 дн. тому
В предверии новых выборов Нацрада делает бесплатную услугу Партии регионов. А вообще, ситуация лишний раз подчёркивает одну очевидную вещь - всё, что идёт не в русле Времени сметается на его пути. В 21 веке ограничения под надуманными псевдозаконными предлогами будут убраны вместе с их организаторами. И я уверен быстрее чем многие думают. Так что если и в Киеве каналы отключат, то это пойдет на руку всем - быстрее общество поймет, что так жить нельзя. Как ни банально это звучит на первый взгляд.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду