«РТР-Планета» обговорила з Нацрадою умови трансляції в Україні

2 Жовтня 2008
21065
2 Жовтня 2008
11:06

«РТР-Планета» обговорила з Нацрадою умови трансляції в Україні

21065
«РТР-Планета» обговорила з Нацрадою умови трансляції в Україні
На прохання Посольства Російської Федерації в Україні голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко та перший заступник голови Ігор Курус  зустрілися із заступником генерального директора Всеросійської державної телерадіокомпанії Андрієм Бистрицьким та директором дирекції відділу міжнародних зв’язків компанії Сергієм Кошлаковим. Про це повідомляє прес-служба Нацради.
 
Обговорювалися питання, пов’язані з ретрансляцією каналу «РТР-Планета», який вони позиціонують як міжнародний, на територію України.
 
Віталій Шевченко запевнив росіян, що Національна рада ніколи не вимагала перекладу російських програм українською мовою і не встановлювала особливих умов і вимог до російських телерадіокомпаній. Мова йде лише про одне: визначення тих юридичних осіб, які, отримуючи ліцензію, і беруть на себе відповідальність за дотримання в програмах, які ретранслюються на територію іншої країни, законодавства цієї країни.
 
Андрій Бистрицький погодився з тим, що вимоги Національної ради як регуляторного органу абсолютно адекватні  і що їхній канал готовий якомога швидше вивчити особливості законодавтсва України та обрати прийнятний для Національної ради шлях, який зніме існуючі проблеми.
 
На прохання «ТК» прокоментувати результати зустрічі, Віталій Шевченко зазначив, що це була «звичайна робоча розмова».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21065
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кабельщик
5691 дн. тому
Жадность Сальника довела канал до цугундера.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду