detector.media
16.10.2008 06:46
Ігор Курус: МЗС Росії готовий направити в Україну «переговорну групу» для обговорення адаптації телеканалів
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала лист від МЗС Росії, в якому ідеться про те, що російська сторона готова направити в Україну переговорну групу з 7 чоловік, щоби розглянути питання трансляції російських телеканалів в українських кабельних мережах. Про це поінформував журналістів на брифінгу перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус.
 
«Ми вітаємо такі кроки», - заявив пан Курус, наголошуючи на тому, що мета Нацради – легалізація суб’єктів мовлення в Україні.
 
За його словами, 60% українських провайдерів програмної послуги уже вимкнули з своїх мереж неадаптовані телеканали. Однак поки що не відключено таких мовників, як «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», РЕН-TВ, у великих містах – Києві, Донецьку, Запоріжжі, Дніпропетровську.
 
«Ми до цього ставимось із розумінням, - зауважив пан Курус. – адже ми знаємо про те, що у багатьох компаній є угоди з абонентами, згідно з якими вони мають інформувати про зміни каналів за місяць до відключення».
 
При цьому пан Курус зазначив, що останній термін відключення каналів – 1 листопада.
 
Також варто зазначити, що при переоформленні ліцензії усім провайдерам ставиться запитання щодо того, чи виключили вони з пакетів неадаптовані канали.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY