Єгор Соболєв: «Я був готовий до звільнення. Але ж не ціною закриття програми ”Час”!»

29 Січня 2008
21234
29 Січня 2008
11:20

Єгор Соболєв: «Я був готовий до звільнення. Але ж не ціною закриття програми ”Час”!»

21234
Єгор Соболєв: «Я був готовий до звільнення. Але ж не ціною закриття програми ”Час”!»
Ведучий 5 каналу Єгор Соболєв підтвердив «Детектор медіа», що програму «Час», автором і ведучим якої він був, закрито, а його фактично відсторонено від роботи. Нагадаємо, 18 січня інформацію про це поширив ІМІ, натомість Олександр Народецький сказав «ТК»: «Йому просто запропонували вести іншу програму, яку – поки що невідомо. Це питання поки що обговорюється. Вихід програми “Час” призупинено».
 
«Ще 2007 року була ціла низка дискусій щодо того, як висвітлюються події в програмі «Час». Декілька разів висловлювалося незадоволення щодо висвітлення окремої позиції «Правиці» у блоці «НУ-НС», наступна гаряча дискусія розгорілася з приводу звільнення Ігоря Слісаренка, про що я повідомив в ефірі. Потім, під час виборчої кампанії, Петро Порошенко не хотів, щоб ми давали повідомлення спостерігачів про підкуп виборців блоком Литвина. Ще акціонери захотіли, щоб про події в Києві розповідала тільки програма «Київський час». Ми виступили проти, оскільки в столиці відбуваються події загальнодержавного масштабу. Як ми не могли звернути увагу на розкрадання землі в Києві?», - каже Єгор Соболєв. Нагадаємо, Петро Порошенко є акціонером 5 каналу.
 
«Після дискусій із Петром Порошенком ми не завжди доходили згоди, а після чергової розмови (про Леоніда Черновецького), він мені сказав, що мені варто шукати нову роботу. Тому в принципі я давно був готовий до того, що мене звільнять. Але ж не ціною закриття програми «Час», яка була найрейтинговішою програмою 5 каналу, незалежно від того, хто її вів! Це проти всіх законів бізнесу. Прибутки пропорційно залежать від довіри глядачів. А тут запрацювала інша логіка», - каже Єгор Соболєв. Він переконаний, що програма «Час» виходила відповідно до журналістських стандартів.
 
«Проблема не в Єгорі Соболєві, - наголошує ведучий. - У мене складається відчуття, що на багатьох телеканалах все більше стали цінуватися слухняні і лояльні журналісти. Їх цінують у першу чергу саме за ці якості, а не за професіоналізм. Виходить, хороший ведучий – це той, який не відмовляється ставити в програму замовні матеріали, а не той, хто має довіру глядачів. І мене це страшенно турбує».
 
Єгор Соболєв повідомив, що наразі він «відкритий до будь-яких чесних пропозицій, тому що впевнений, що є ще канали, які працюють чесно». Хоча він і був готовий до звільнення, але заздалегідь роботу собі не підшуковував, бо вважав, що це «непорядно по відношенню до того каналу, на якому він працював». Також Єгор Соболєв продовжуватиме активно займатися громадською роботою, зокрема журналістською акцією «Не продаємося!».
 
Від редакції: «Детектор медіа» звернулась до Петра Порошенка із проханням прокоментувати звільнення Єгора Соболєва. Зараз пан Порошенко перебуває за межами Києва, тому відповідь буде відома в кінці дня 29 січня. Також ми звертаємось до керівництва 5 каналу із проханням прокоментувати та роз’яснити свою позицію щодо причин закриття програми «Час» та відсторонення Єгора Соболєва від роботи.
 
Програма «Час» в оновленому «авторському» форматі виходила на 5 каналі з 21.00 до 21.45 із січня 2007 року. Її ведучими були Єгор Соболєв та Святослав Цеголко.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21234
Теги:
Читайте також
21.01.2010 10:33
Егор Соболев, для «Детектор медіа»
24 244
21.02.2008 08:59
Егор Соболев, для Kyiv Post
48 461
Коментарі
45
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сергей
5626 дн. тому
трусливые и продажные политики украины боятся прямых и настойчивых вопросов от соболева а нам всегда было интересно смотреть как их выводят на чистую воду
Наталя
5920 дн. тому
Не думаю, що для Єгора це велика втрата. Швидше для "5". Тільки не відомо, чи багатьом телеканалам потрібні ті, хто не продається Власникові каналу
Олесі
5927 дн. тому
і це правильно! Абсолютно згодна. Але ідеал може існувати лише в уяві. Мтеріалізувавшись, перестає ним бути. Але ви молода - вірте. і борітеся. Інакше не лише журналістикою займатися - жити сенс втрачається. але, переконана,до свободи слова як поняття, ця історія не має жодного відношення...
olesya
5927 дн. тому
Свобода слова — це ідеал. Це як любов, як патріотизм, як мир у всьому мирі, врешті-решт. Якщо ми не будемо вірити в ідеал і до нього прагнути, то навіщо тоді взагалі займатися журналістикою?
гідне місце?
5927 дн. тому
... і вільний ґрант... Цього разу теж "почистите" текст? не подобається правда? а Olesya, наївна дівчинка, каже "свобода слова". перевірка на вшивість...
гідне місце
5927 дн. тому
...і вільний ґрант...
РП
5927 дн. тому
Усе сказано вже попередніми дописувачами. Від мене лише палка підтримка ЄГОРУ СОБОЛЄВУ!!!!!!!!! Тримайся, будь собою і я переконаний для Тебе знайдеться гідне місце!
СерМак
5927 дн. тому
Егор, поскорей возвращайся. Мы тебе доверяем и поддерживаем. Гни свою линию. Как там, в аэропорту. а 5-й по-настоящему жаль, потерять легко, создать тяжело. Порошенко, что не понимал , чем все это обернется для канала? Хорошо понимал. Хозяин жизни, властитель дум, решил , что все позволено куму президента. Противно от того, что когда-то верили таким как он. Маски теперь уже сброшены полностью. Дельцы, прохиндеи, ворюги, лжецы, да и просто душегубы - мало им всего того, что отвоевал для них по своей доверчивости народ, стоя в холодину на Майдане, нет, им нужны еще наши умы и мысли, наша воля и свобода. Вот именно поэтому Соболев и стал неугоден. Но он нужен нам. очень нужен. А 5-й вчера даже включал. Противно!!!
ІГОРЬОК
5927 дн. тому
5-й - пародія на ТБ. Народецький так і не зміг його підняти хоча б на 1 щаблину - навпаки, втоптав у болото ще більше. Ось з кого треба питати! А знайшли Єгорку Соболя крайнім. За Родіну абідна!!! ВЄРНІТЕ ЄГОРКУ!!! Убєрітє каво нада!!!!
mina
5927 дн. тому
5-й, как говорится, доработался "до мышей". Давно пора канал реанимировать, начинать работать. Была на "больничном", по-этому собственными глазами увидела ЭТО. 2-х минутные выпуски новостей с позавчерашними новостями, за-то потом реклама и реклама, телемагазины в течении сорока минут или Масанга с погодой на Сейшелах и Мальдивах. Это не ТВ-канал- это нечто!!
olesya
5928 дн. тому
невже колектив так і не дочекається. що керівництво не через "прес-службу", а в очі нарешті скаже свою думку? Просто сором...Мені здається. тут питання просто принципове, бо йдеться не просто про звільнення, а про наступ на свободу слова. Якщо це дозволити раз, ми повернемося у часи темників. І кожен журналіст знову і знову буде піддаватися цензурі і самоцензурі. як це було ще якихось три-чотири роки тому. Невже все так запущено?... Свобода слова — це єдиний і останній форпост, який реально з’явився після 2004-го. Пани депутати, Президенте чи хто там ще, відгукніться, скажіть своє слово врешті-решт!
Evily Beasty
5928 дн. тому
то "остограммиться" російською треба писати з поддвійним "н", а "грамотный" - з одним
Ирина
5928 дн. тому
Очень прискорбно, что граммотные и порядочные журналисты в опале. Этот процесс начался не вчера и не сегодня. Идеи "Майдана" - в прошлом и сейчас уже не востребованы "сильными мира сего".Акция "Не продаємося" очень своевременная альтернатива запредельному цинизму, который, к сожалению, сейчас даже не пытаются скрывать. Егор, ваши эфиры были очень достойными, потому что все зависит от личности человека. Желаю вам "эту личность в себе" никогда не потерять.
Глядач
5928 дн. тому
Керівництво 5 каналу заявляє, що "...на каналі з’являться нові обличчя,.." Обличчя може й з"являються, але ані інтелекту, ані елементарної грамотності у них не проглядається. Вчора ввечері, по закінченні російськомовного випуску новин, запустили рекламний ролик, а в кадрі залишилась студія. Тугузова встає, намагається відчепити мікрофон, двічі нахиляється над підлогою, потім повз неє проїжджає камера, за нею проходить оператор... А голос за кадром щось рекламує.Халтура! А чого вартий Дейнека, який щебече у кадрі українською, а коли починається сюжет і його мікрофон не вимикають, верещить в ефір "Хороший монтаж, мне нравится, хе-хе". Тьху, професіонали петеушні!
olesya
5928 дн. тому
ок, ви вважаєте, що страйки — найкраще, що ми можемо зробити в ситуації, коли ще до кінця нічого нікому не зрозуміло? Не хочеться погіршити ситуацію, хоча напевно. гірше вже нікуди... і це правда...
Avtor
5928 дн. тому
Ось такий і колектив, що ні чого не робить ! В курілках тількі всі трандіти вміють! А де забастовки? Де спільність? Всі по норам..так? Це Вас так ще Скрипін навчив, разом з маленьким муком Цеголком!!!
olesya
5928 дн. тому
5-ий хорошийПросто колектив так само, як і решта, дізнались про все з інтернету і ніхто досі нічого не пояснив. Хоча більшість підтримує Єгора і багато хто готовий у будь-яку мить допомогти, чим зможе.
Любопытный
5928 дн. тому
А Яневского куда ушли? По нему, кажется, ныкто не скучает.
Avtor
5928 дн. тому
Та ще і Скрипін там з ними... ))))
Крот
5928 дн. тому
Цеголко зараз у Бразилії:)... Разом з Шевою. Приїде - побачимо. що скаже.
Avtor
5928 дн. тому
После "облачного" Скрипина, там ничего не изменилось..говорят Цеголко тоже был не ахти..Соболев из "Зеркала"не кстати ушёл, надо было Его в зеркале работать..ТВ-это не газета..всё серьёзно, да , ребята, а где это Скрипин сейчас??? И вообще 5-тый - такой плохой в плане коллектива..
gg
5928 дн. тому
соболев - молодец. отличные аналитические проекты у него были. час 5 канала не смотрю уже давно - новости стб куда лучше
Радіоколега
5928 дн. тому
А чому ситуацію не коментує Цеголко? Його все влаштовує? Чи може їх з Єгором у такий спосіб якраз і захотіли зіштовхнути лобами? Перевірений спосіб, добре працює на прикладі політичної еліти. СВЯТОСЛАВЕ, ПОДАЙ ГОЛОС!!! 5 канал потроху здихає...
А.Бобровников
5928 дн. тому
Егор, мы их всех "выиграем". Будь спокоен и игнорируй повизгивания мелкой сошки. Все, кто не покупается и не продается, знают чего стоит иметь собственное мнение. No pasaran!
Наталка
5928 дн. тому
Чого справді накинулися на Єгора? Ще й зі згадками історії в аеропорту? Як на мене це був мужній і справедливий вчинок. Чому українців постійно принижують? А ми боємося відстоювати свої права? Спершу ледве вікрий візу, а потім ще й ночуй в аеропорту. У мене до Єгора неоднозначне ставлення, але історія про протест в аеропорту мене вразила. Це було сміливо і правильно! У мене б не стало духу! Чому ми нормальні люди, з певним соціальним статусом та фінансовими статками, постійно розглядаємося як потенційні нелегальні мігранти, і змушені терпіти усілякі незручності лише тому, що у нас паспорт України? Єгоре - тримайся!!!!
olesya
5928 дн. тому
_Олегу Олеже, вам ЗДАЄТЬСЯ, а я точно знаю, що Соболєв був чи не ЄДИНИМ журналістом на 5-му, який ЩОДНЯ переглядав у запису свої програми, аналізував свої помилки. І він постійно працював над собою. Я сама це бачила, бо працювала поряд з ним. У його звільненні нема нічого іншого, крім звільнення. Ні піару, ні самопіару. Це чистої води звільнення. І не за власним бажанням. Дякую
Олег
5928 дн. тому
тому дуже цікаво. Чому весь час працюючи на каналі пан Соболєв ні чого не говорив про тис на нього на телеканалі з боку Порошенка? Так, можливо цей тис і був, але напевно тоді Соболєва все влаштовувало. А зараз що не так? Ось де зарита собака. Його прибирають з ефіру і навіть не дають вести політику канала, як це було раніше. Тому пан Соболєв тепер незадоволений цією ситуацією
СерМак
5928 дн. тому
А почему всех нас больше интересует вопрос о пиаре Соболева? журналист он талантливый, без дела не останется. Главный вопрос - соотношение денег и медиа. Получается, что Соболев против махинаций с землей в Киеве, а мы обвиняем его за это в самопиаре. Да пусть пиарится себе на здоровье. С киевской землей-то че? не воруют? Черновецкий и Порошенко - жертвы соболевского самопиара?
Олег
5928 дн. тому
ШАНОВНІ! ЖУРНАЛІСТИ Ж , ЯК ПОЛІТИКИ. КИНУТЬ КІСТКУ НАРОДУ І НЕХАЙ ГРИЗУТЬ. КИНУТЬ ІНФО І НАРОД МІСЯЦЬ ГОВОРИТЬ. ВЗАГАЛІ МОЖНА ЗРОБИТИ ВИСНОВОК, ЩО НА КАНАЛ ПРОСТО ПЕРЕХОДЯТЬ КОЛИШНІ ПРАЦІВНИКИ "ІНТЕР", ТОМУ І ТАКА ЧИСТКА НА КАНАЛІ. А ЩО СТОСУЄТЬСЯ СОБОЛЄВА, ТО ДУМАЮ ВІН ВІДЧУВ, ЩО ЙОГО ХОЧУТЬ ПОПРОЧСИТИ І ВИРІШИВ ВЛАШТУВАТИ ПІАР СОБІ ТА ПІДНЯТИ РЕЙТИНГ,ЩОБ ГАРНО ПІДТИ З ТЕЛЕКАНАЛА. І ТОДІ ВІН ПІДЕ НА ІНШИЙ КАНАЛ І БУДЕ ГОВОРИТИ, ЩО ВІН ТАК І ЗАЛИШИВСЯ ЧЕСНИМ ЖУРНАЛІСТОМ. АЛЕ ЗДАЄТЬСЯ СОБОЛЄВ НІКОЛИ НЕ ПЕРЕГЛЯДАВ СВОЇ ПРОГРАМИ В ЗАПИСУ І НЕ АНАЛІЗУВАВ СВОЮ ПОВЕДІНКУ,ІНТЕЛЕКТ І НЕ КРИТИКУВАВ СЕБЕ. НЕ НАМАГАВСЯ ПРАЦЮВАТИ НАД СОБОЮ,ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ, А ВІН ВПЕРТО СИДІЛ НА КАНАЛІ І ГОВОРИВ НАМ "ЯКИЙ Є ТАКИЙ І БУДУ"
Леся
5928 дн. тому
Что-то все это сильно смахивает на осеннее "увольнение" Слисаренко- самопиар на ровном месте. А учитывая похождения Соболева в аэропорту во Франции и сегодняшнее заявление руководства канала - вообще начинаю сомневаться в адекватности Соболева.
СерМак
5928 дн. тому
Мите. Нет, Митя, СерМак не Соболев. Мало того, СерМак даже не проживает и никогда не проживал в Украине. Но, будучи украинцем, проживающим за рубежом своей любимой Родины, глубоко небезразличен к судьбам Украины и ее народа (вся родня там). Я не претендую на какие-то профессиональные оценки, я о них и слова не сказал. Речь шла о ДОВЕРИИ. Такие как Соболев как раз и формируют его не только по отношению к себе, но и к каналу в целом. И причем здесь глаза пустые и губы бантиком (кстати, спорный впорос)? Возможно Вы, уважаемый Митя, хотите сказать всем нам, что демократ Порошенко не оказывал давления на журналистам 5-го?
Владимир
5928 дн. тому
Жаль, если уйдет СОболев. Он, Скрипин, ЯНевский, Мусийчук были теми журналистамиЮ ради которых канал смотрели. Что касается Слисаренко, то я не пойму, как он там оказался и почему до сих пор остается. К сожалению, именно такие и остаются.
Митя
5928 дн. тому
Складывается устойчивое впечатление, что г-н СерМак, оставивший здесь сообщение, не кто иной как сам Соболев. Ну не может мало-мальски адекватный человек не видеть аматорства в его "работе". Какие "неудобные вопросы"?! Пустота в глазах, губки бантиком, а качество вопросов - на уровне базарных разговоров в Кацапетовке. Разве можно было его даже сажать в кадр?! Мало, что ли, канал позорился с его "шедевром" "Чи на 5?"?
ups
5928 дн. тому
В своем комментарии Соболев опосредовано, не называя фамилии, обвиняет Цеголко в нечестности и безхребетности: ("все більше стали цінуватися лояльні і слухняні журналісти", "хороший ведучий- це той, який не відмовляється ставити в прграму замовні матеріали") и т.д. А не помешало бы немного самокритичности Егору. Ну нельзя ему в кадр! Противопоказано!
ЗОЛОТО
5928 дн. тому
Скрипін, Слісаренко, Соболев, Вересень,Рябошапка, Мусійчук ....Це були кращі на 5 каналі.Пропоную вшанувати їх світлу пам"ять. На жаль Порошенко до демокретів не відноситься. І взагалі немає ніякого уявлення про те, якою має бути демократія.
Бабуся
5928 дн. тому
5 канал у грудні дивилась тільки цю програму. Стаєте такими, як всі. Це єдиний журналіст, який міг незалежно від особи, яка в студії, задати "незручне" для неї питання. Дивитьсь завжди було цікаво. Колись таким на цьому каналі був Шевченко. Маю 58 років, живу у м. Миколаєві, вважайте, що це голос громадськості.
Петр
5928 дн. тому
Соболев раздул скандал вокруг увольнения известного фашиста Слюсаренко,значит и сам такой же. Гнусавый голос,неприятная внешность-гнать его надо.Уверен что никто из солидных каналов не возьмет его на работу и правильно.
СерМак
5928 дн. тому
"Значит, хороший ведущий – это тот, который не отказывается ставить в программу заказные материалы, а не тот, кто имеет доверие зрителей." Для меня Соболев - как раз тот редкий случай, когда доверяешь. Молодой профессионал - Журналист с большой буквы. Как часто ловил себя на мысли, что он просто неудобен своими вопросами политиканам - не ВПИСЫВАЕТСЯ!. Таким как Порошенко. И как уже надоели эти твердолобые денежные мешки, мало им пиара на канале, СНБО, друзiв. Дайте нам, наконец, свободы. нет предела возмущению. Это сообщение внушает не меньший пессимизм чем двойное удорожание газа или провал Евро. Как на самом деле мало нам всем нужно для ощущения свободы - колбаса, вклады, болтовня об интеграции, федерализации. Плевок в лицо воспринимаем как должное. Ну почему же? Почему чехи не могли себе позволить такого, фактически блокировав свою страну, но выстояв свободу? А у нас все пройдет втихоря. Но - ЗЕММЛЮ В КИЕВЕ ОНИ ТАК И БУДУТ РАСТАСКИВАТЬ, при этом рассуждая о демократии.
Тарас
5928 дн. тому
"А що Народецький? Чому не заступився? Він же ж на СВОБОДІ працював" - герман також на Свободі працювала. І на 5-му разом зі своєю Свободою... :-) А що Народецький має сказати - його діло (за яке він рідну маму продасть) - заробляти гроші. Це така нація...
Олекса
5928 дн. тому
Що відбувається на 5 каналі? всі нормальні ведучі вже пішли або їх "пішли" Соболєв чимось нагадував Скрипіна - яскрава і своєрідна манера спілкування плюс емоційність і наявність позиції а хіба справжній ведучий не повинен бути таким? це тільки у совдепії ведучі були дикторами тобто озвучували готову інформацію Єгоре , єдине до Вас прохання - не йдіть до проросійських медіа які можуть і хочуть платити багато таким зіркам як Ви знайдіть якийсь більш пристойний варіант ніж Скрипін із своїм РБК
WSG
5928 дн. тому
Я купую презирвативи а підророшен - телеканал. Коли я його одягаю (през) хочу щоб він був гнучкий та комфортний, те ж саме хоче педрос з каналом. Що поробиш життя мля таке... Егор, найдеш інше місце роботи та будеш щасливий. Порядні люди мусять бути щасливими
Ігор
5928 дн. тому
А що Народецький? Чому не заступився? Він же ж на СВОБОДІ працював - повинен захищати принципи справедливості, демократії, порядності врешті-решт...
Окницький
5928 дн. тому
Якщо на укр. ТБ є чесний і принциповий журналіст, то це Соболєв. Це відомо і без "Телекритики". Саме за це і звільняють, а не за "непрофесіоналізм". Боюся, що з цієї ж причини Єгора більше ніде і не візьмуть. Бо скрізь потрібні слухняні.
вермутЪ
5928 дн. тому
на "украине" иго узе здут разо з часом. там данецких любят.
хорьков
5928 дн. тому
ну наконец мальчику сложили цену 25 коп за пучок соболевых, а он очень удивился. Интересссно кто этого чессснопродавца купит?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду