Єгор Соболєв очолив сайт delo.ua і створить бюро журналістських розслідувань

3 Березня 2008
17199
3 Березня 2008
13:11

Єгор Соболєв очолив сайт delo.ua і створить бюро журналістських розслідувань

17199
У його планах також телевізійний проект.
Єгор Соболєв очолив сайт delo.ua і створить бюро журналістських розслідувань
Колишній ведучий програми «Час» Єгор Соболєв офіційно розірвав стосунки із 5 каналом. З 1 березня він більше не працює на каналі, повідомив Єгор «Детектор медіа». Нагадаємо, з 18 січня програму «Час», автором та ведучим якої він був, закрито, а його відсторонено від роботи. Разом із тим, в офіційних коментарях каналу наголошувалось, що Єгора Соболєва не звільняють, і готові залучити його до інших проектів.
 
«Це було моє особисте рішення, оскільки мені соромно нічого не робити і отримувати зарплату. На прохання керівництва каналу я запропонував ідею власного ток-шоу, - розповідає Єгор Соболєв. – Це мав бути неофіційний журналістський прес-клуб, ідея якого полягала б у тому, що журналісти розповідали б про актуальні події, про те, чого не можуть написати у своїх статтях. Мета – допомогти людям розібратись у цирку, який відбувається. Керівництво не підтримало цю ідею, тому я вирішив, що час розлучатись, і минулого тижня написав заяву про звільнення за власним бажанням. Вона була задоволена».
 
За словами Єгора, в нього так і не було розмови із акціонером каналу Петром Порошенком. «Ми не контактували після тієї розмови в листопаді, коли Порошенко порадив мені шукати іншу роботу. Про що нам зараз говорити? Я говорив на прощання з генеральним директором 5 каналу Іваном Адамчуком і почув від нього теплі слова. Страшенно приємно, що я був причетний до славетної історії славетного каналу. Бажаю всім, хто залишається, зробити цю історію ще славетнішою», - сказав він.
 
У планах Єгора – робота над кількома новими проектами, серед яких основним стане створення бюро журналістських розслідувань. «Ця ідея неодноразово обговорювалась, але так і не була втілена. Я хочу зробити бюро, що робитиме розслідування на найважливіші суспільні теми, і створить цим розслідуванням бездоганну репутацію. Аби ні в кого з читачів не виникло підозри, що матеріал, під яким стоїть підпис бюро, був зроблений на чиєсь замовлення. Це бюро має допомогти суспільству побачити його найболючіші проблеми, і зробити їх резонансними та найбільш обговорюваними в медіа», - розповів пан Соболєв. Бюро також надаватиме допомогу – інформацією, контактами і порадами – журналістам, які працюють у жанрі журналістського розслідування.
 
«Я запропонував витратити три роки життя на те, щоб зробити це бюро справді ефективним, життєздатним і правильним з усіх поглядів», - сказав він, але не відповів на запитання щодо джерел фінансування цього проекту.
 
Також Єгор Соболєв прийняв пропозицію видавництва «Економіка» очолити портал delo.ua на період його реформування. «Я поставив собі за мету до 1 липня зробити його справді цікавим, самостійним, креативним та зручним джерелом ділової інформації. Для мене це цікаво, адже я вважаю, що Інтернет-медіа – це не просто майбутнє, а буквально завтрашній день», - каже він. Працюючи над цим проектом, Єгор збирається вдосконалювати свої журналістські та редакторські навички та розбиратись із принципами роботи інтернет-медіа.
 
У планах Єгора Соболєва також робота над новим телевізійним проектом. «Є пропозиція одного телеканалу. Не називатиму його, оскільки я ще не прийняв остаточного рішення, - каже він. – Але ця пропозиція видається мені цілком бізнесовою, професійною, отже, проект можна зробити класно. Над тим, як це зробити, я зараз думаю». За його словами, йдеться про те, щоб залишитись у кадрі та «професійно та незалежно, як запевнив один із акціонерів каналу, робити свою журналістську роботу». Акціонер, каже Єгор Соболєв, довів йому, що «немає ризиків у тому, що за місяць виникнуть якісь замовні матеріали або якісь теми, чутливі для власника».
 
«Детектор медіа»
 
Фото – «Оглядач»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17199
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VDF
5900 дн. тому
Сделали из полуграмотного позера какой-то фетиш. Он - автор программы "ЧАС"? Скорее, соавтор плана по деградации и программы, и канала в целом (и то роль его в этом невелика). Как можно без сарказма читать весь вышеизложенную пафосную банальщину? Мельчает народ. Остается надеяться, что умные люди в журналистике все же есть еще, но просто не лезут под софиты, как г-н Соболев.
otar
5900 дн. тому
Любі друзі, які раз у раз виділяють як помилку "повідомив Єгор "Телекритику", вчіть українську - українською правильно повідомити кого/що, а не кому/чому, як "сообщить" російською.
olesya
5900 дн. тому
молодець! бажаю успіху і натхнення у новій справі
GRETA
5900 дн. тому
Вибачаюся, шановне товариство, що так багато разів з’явилося моє повідомлення. Вийшло це випадково. Може б, модераторе, ви зняли зайві екземпляри. Наперед дякую.
GRETA
5900 дн. тому
Сподіваюся, що скоро побачу Єгора на екрані ТБ. Вважаю, що він - один з найкращих українських тележурналістів і, до того ж, справді чесний журналіст. Бажаю, щоб "акціонер" дотримався свого слова, що не виникнуть "за місяць якісь замовні матеріали або якісь теми, чутливі для власника». Хоча мало в це вірю: українські "акціонери" мас-медіа справжньої демократії не бачили, можливо, навіть і не читали про неї, і, без сумніву, її не хотять. Проте, бажаю, Єгоре, щоб з цим "акціонером" вам поталанило більше, ніж з Порохом.
не так
5900 дн. тому
ой, вот только не нужно снова в кадр, не твое это!!!!!
Люсико
5900 дн. тому
На тоби боже що мени не гоже
Igor
5900 дн. тому
может наконец дело.уа начнет печатать новости "от простых смертных" а не только об олигархах и больших заводов и зарубежных корпорациях? кто знает... а вопрос об источниках финансирования бюро независимых расследований интересный - на чьи бабки они будут расследовать - это значть против кого они будут расследовать
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду