Інститут Медіа Права: Єгора Соболєва мали попередити про закриття програми «Час» за 2 місяці

11 Лютого 2008
21758
11 Лютого 2008
16:22

Інститут Медіа Права: Єгора Соболєва мали попередити про закриття програми «Час» за 2 місяці

21758
Інститут Медіа Права: Єгора Соболєва мали попередити про закриття програми «Час» за 2 місяці
«Детектор медіа» отримала заяву Інституту Медіа Права з приводу закриття проекту Єгора Соболєва «Час» на 5 каналі.
 
Як уже повідомляла «ТК», з початку 2008 року програма, ведучими і авторами якої були Єгор Соболєв і Святослав Цеголко, була закрита. В офіційних коментарях керівництво телеканалу наголошувало, що це рішення не означає  припинення співпраці 5 каналу з Єгором Соболєвим, проте у проектах нового сезону, який розпочався 11 лютого, Єгор не задіяний.
 
Наводимо заяву повністю:
 
«11 лютого без ефірів журналіста Єгора Соболєва розпочинається новий телесезон на 5-му каналі.  Інститут Медіа Права вважає, що зняття з ефіру найрейтинговішої програми свідчить про усунення журналіста, чесна та незалежна позиція якого стала незручною. Також ми пов‘язуємо цей інцидент з активною участю Єгора в журналістській акції проти корумпованої журналістики.


Інститут звертає увагу всіх журналістів на два юридичні аспекти цієї та подібних ситуацій. По-перше, відповідно до трудового законодавства роботодавець зобов’язаний повідомити про зміну істотних умов роботи щонайменше за два місяці до їх настання. Такою зміною істотних умов є закриття програми, яку веде журналіст. У разі незгоди, журналіст може звільнитися з отриманням компенсації. По-друге, працівник не може розраховувати на повний юридичних захист, якщо винагорода за роботу сплачується не як офіційна заробітна плата працівника, а у інший спосіб. Тому всі журналісти мають вимагати укладення трудових договорів та легальної виплати усієї заробітної плати.

 
 
Інститут Медіа Права»
 
Тим часом, Єгор Соболєв поки що офіційно залишається працівником 5 каналу і не коментує свої плани на майбутнє.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21758
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
5921 дн. тому
Те, що Соболєва в єфірі немає невелика втрата для глядачів. За стільки років цей "активний" діяч української журналістики не зміг вивчити мову, не кажучи вже про те, що з його голосом виходити в ефір не можна - дуже неприємний! Але скільки гонору!як у Скрипіна. І де тепер той нахаба?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду