detector.media
29.11.2007 12:25
Віталія Портникова звільнять з «Газети 24» за прогули, якщо він не відкличе заяву про цензуру
Віталія Портникова звільнять з «Газети 24» за прогули, якщо він не відкличе заяву про цензуру
Виконувач обов’язків гендиректора компанії «МедіаДім» Костянтин Саврасов вимагає від Віталія Портникова надати документ, на підставі якого він не був на роботі з 9 жовтня. У цей день пан Портников оприлюднив відкритий лист, у якому звинуватив акціонерів компанії «МедіаДім» у тиску та цензурі, та написав заяву про звільнення з посади головного редактора «Газети 24».
 
«Я зателефонував панові Саврасову, аби дізнатись, що з моєю трудовою книжкою. Він відмовився звільнити мене з 9 жовтня, оскільки я не відпрацював двох тижнів, які повинен відпрацювати той, хто звільняється за власним бажанням, - каже Віталій Портников. – Я відповів, що звільняюсь за іншою статтею. Якщо я говорю про тиск і цензуру, то не повинен працювати ще два тижні – за законом працівник має право достроково розірвати контракт, якщо роботодавець його порушує. У відповідь на мої аргументи пан Саврасов запропонував мені відкликати цю заяву, в якій ішлося  про тиск і цензуру, після чого написати заяву про звільнення за власним бажанням». На це журналіст не погодився, адже це означало б, що він відмовляється від своїх слів про існування у «Медіадомі» політичного тиску та цензури з боку власника.
 
За словами Віталія Портникова, після того, як він подав заяву, його прізвище ще досить довго залишалося у вихідних даних «Газети 24», аж поки він не наполіг на тому, що не може вважатись головним редактором, бо не відповідає за зміст газети. «Я залишаю всі дії з оформлення трудової книжки на розсуд керівника підприємства», - каже Віталій Портников.
 
Костянтин Саврасов, до якого «ТК» звернулась по коментарі, підтвердив, що 9 жовтня Віталій Портников подав заяву про звільнення у зв’язку з цензурою. На цій заяві пан Саврасов написав резолюцію «звільнити згідно з чинним законодавством». А оскільки відповідно до чинного законодавства працівник має відпрацювати 2 тижні після подання заяви, пан Саврасов чекає від Віталія Портникова документів, які пояснюють його відсутність на роботі після 9 жовтня. Офіційний коментар керівник «МедіаДому» надасть незабаром, проконсультувавшись із відділом кадрів.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY