detector.media
22.11.2007 10:34
Українська Асоціація зі зв'язків з громадськістю підтримує діяльність журналістської ініціативи «Не продаємося!»
Українська Асоціація зі зв'язків з громадськістю підтримує діяльність журналістської ініціативи «Не продаємося!»
Українська Асоціація зі зв’язків з громадськістю (UAPR) надіслала на адресу «ТК» лист, у якому висловлює підтримку діяльності ініціативи «Не продаємося!». Він також опублікований на сайті UAPR.
 
Останнім часом низка журналістів зайняла активну позицію щодо розміщень „редакційних" матеріалів у новинах на платній основі. Насамперед, ідеться про журналістську ініціативу «Не продаємося», зокрема нещодавнє розслідування висвітлення національними телеканалами роботи НАЕК «Енергоатом» спільно з онлайн-ресурсом «Детектор медіа». Цю хвилю підхопила і «Українська правда», на сайті і на блогах якої піднімається проблема платних статей або джинси.
 
UAPR вже третій рік пропагує на ринку PR Кодекс професійної етики UAPR, який чітко регламентує розміщення матеріалів на платній основі, зобов'язуючи PR-фахівців «Надавати інформацію новинного характеру для оприлюднення засобам масової інформації без будь-якої грошової або іншої винагороди ЗМІ або їхнім працівникам, або третім особам, за її використання або оприлюднення. Новинні матеріали повинні з'являтися лише   за рішенням редакторів або журналістів, а не в результаті будь-яких винагород» (п. 2.5) та “У випадку, якщо час або місце у медіа були придбані з недвозначною метою публікації або трансляції непрямого рекламного матеріалу, наполягати на тому, щоб цей час або місце було чітко позначено як "Реклама" (п. 2.6).
 
Нагадаємо, що Кодекс професійної етики є обов'язковим до виконання членами UAPR, серед яких – провідні українські PR-агентства та PR-фахівці з великих українських та міжнародних компаній.
 
Чим більше журналістів приєднається до ініціативи, тим прозорішими стануть правила гри для нас, спеціалістів зі зв'язків з громадськістю, які дотримуються принципів етичності та прозорості, і тим більшою довірою користуватимуться ЗМІ серед своїх аудиторій.  
 
Ми вдячні нашим однодумцям серед журналістів за те, що вони підтримують принципи відкритості і прозорості у висвітленні діяльності організацій та окремих осіб. Усіх нас об'єднує прагнення надавати вичерпну інформацію споживачам новин, які мають повне право знати, чи оплачені ці новини третіми сторонами. Тому UAPR закликає і фахівців з PR, і редакції ЗМІ поважати права своїх аудиторій та чітко позначати оплачену інформацію як рекламу.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY