«Полная ж*па» проти «радостного лица». Огляд політичних відеоблогів за 16–22 листопада 2020 року

«Полная ж*па» проти «радостного лица». Огляд політичних відеоблогів за 16–22 листопада 2020 року

26 Листопада 2020
3696
26 Листопада 2020
12:00

«Полная ж*па» проти «радостного лица». Огляд політичних відеоблогів за 16–22 листопада 2020 року

3696
Іванов «пі*арасить усіх», на каналі Скрипіна відзначають неіснуючий день народження коронавірусу, а Даниленко приходить до тями після перегляду інтерв’ю Богдана, яке той дав Ксенії Собчак.
«Полная ж*па» проти «радостного лица». Огляд політичних відеоблогів за 16–22 листопада 2020 року
«Полная ж*па» проти «радостного лица». Огляд політичних відеоблогів за 16–22 листопада 2020 року

Вибори позаду, тож блогери більше говорять про актуальні події. Їх, на щастя, не бракує. Хоча ключовою темою залишається епідемія коронавірусу.

Путінська вакцина від коронавірусу не рятує?

Відразу кілька блогерів відреагували на просто-таки антиросійську новину: нардеп Вадим Рабинович з «Опозиційної платформи — За життя» підхопив коронавірус. Соратник Медведчука навіть таку новину перетворив на піар — не своєї політсили, а путінської вакцини, про яку на телеканалах лідера говорять уже не перший місяць, переконуючи, що вона найкраща, єдина, дієва й безпечна. От і Рабинович публічно пошкодував, що не прищепився російською вакциною, як це нібито зробив сам Віктор Медведчук.

На новину швидко відреагував публічний борець з усім російським, активіст Сергій Стерненко. Спершу пожартувавши з Рабиновича у твітері (за що швидко дістав від члена фракції «ОПЗЖ» «пацанську відповідь»), а потім присвятивши захворюванню Вадима Рабиновича свіжий відеоролик. У відео Стерненко висміяв соратника Медведчука за те, що той іще донедавна був ковід-дисидентом і пояснював з екранів підконтрольних його партії ЗМІ, що коронавірусу, мовляв, «никто не видел». Лікуватися ж представнику «ОПЗЖ» блогер радить по-російськи: настоянкою глоду або склоомивачем. Бо ж розпіарена Медведчуком російська вакцина, припускає Стерненко, швидше за все, існує лише у промовах лідерів «ОПЗЖ».

Рефлексував на хворобу Рабиновича і журналіст Данило Мокрик. Та навіть така «сумна» новина, іронізує блогер, поступилася пальмою першості закликам заступниці міністра охорони здоров’я Ірини Микичак до підприємців-протестувальників — іти і працювати в лікарні, де, мовляв, бракує медиків. До того, відзначає блогер, про таку чиновницю мало хто знав. Бо є в українській політиці, на думку Мокрика, своєрідний тренд: бути на слуху у громади можна лише завдяки скандалам.

На коронавірусну тему говорив і блогер Назар Поливка, який веде на ютуб-каналі Skrypin.ua проєкт «Та й таке». Він вирішив поширити ніким не доведену інформацію про «день народження коронавірусу», який, мовляв, припадає на 17 листопада. Саркастично відзначивши, що це — той момент, коли робиш усе, аби «іменинник» не прийшов до тебе в гості. А ще блогер-гуморист знайшов спільне між вагітністю й коронавірусом: якщо нехтувати захистом, це в обох випадках збільшує шанси на позитивний тест.

Як же без поганої влади

На думку окремих ютуберів, в Україні є дещо страшніше за коронавірус — президент Зеленський. І якщо раніше чинного главу держави ганили здебільшого зі стану прихильників Петра Порошенка, то тепер критикують і проросійські блогери. Наприклад, автор каналу Karabas channel, який давно приєднався до прокремлівського пулу. Дістається від блогера президенту за різне. З нещодавнього — критика за надлишкову бадьорість глави держави під час відеозвернень із «Феофанії». Мовляв, «когда в стране полная ж*па, радостное лицо из больнички смотрится как насмешка над всеми нами».

Не про президента, так про його Офіс — це вже про свіжий влог від експрокурора Сергія Іванова, у якому блогер реагує на слова радника голови Офісу президента Михайла Подоляка про створення пулу блогерів, які мали би говорити про «позитивні зміни у внутрішній політиці, а не просто хейтити». І в пулі тому, мовляв, як не заперечив Подоляк на питання журналістів, є, «припустимо, Іванов».

Такий «аутинг» накликав на голову Сергія Іванова цілий шквал критики від колег по цеху. Тож блогер мав іти в терміновий контрнаступ. «Комунікація з ОП, безумовно, є. Як і з усіма державними органами», — каже Іванов. Додаючи, що Подоляка особисто не знає, а ще зазначаючи, що саме його (Іванова) команда робить, до прикладу, проєкт «Чорна п’ятниця», в якому «пі*арасять всіх, незважаючи на чини». Та й у коментарі «Детектору медіа» спроби Офісу президента записати його до згаданого блогерського пулу Сергій Іванов заперечив.

А що там по зашкварах?

Без чого у блогосфері ніяк, так це без обговорення зашкварів. Не лише Володимира Зеленського, про якого не згадує тільки дуже лінивий, а і влади в цілому, та й решти політиків. Про дивацтва чинної влади традиційно розповідає підписникам блогерка Яніна Соколова. На тижні вона говорила, зокрема, про 800-тисячний тендер від Генштабу Збройних сил України на подарункові годинники. Справа не дивна, та блогерка швидко віднайшла зраду: вказаний у тендерній документації годинник, мовляв, як близнюк схожий на продукцію російського Чистопольського заводу, що виробляє продукцію під маркою «Восток».

«Ці гроші потім підуть на закупівлю танків, що будуть гатити в бік України на окупованих територіях», — піддає жару патріотично налаштована Соколова. Чому? Бо постачати годинники має фірма «Май-час», яка, за інформацією блогерки, часто виграє армійські тендери. І при цьому продає, зокрема, й російські годинники «Восток».

А от телеведуча й відеоблогерка Тетяна Даниленко реагувала на зашквар ексможновладця — колишнього голови Офісу президента Андрія Богдана, який дав інтерв’ю російській світській левиці та колишній кандидатці на пост президента Росії Ксенії Собчак. «Тепер я бачила все», — не приховує подиву досвідчена медійниця. А от мета цієї появи на очі російського глядача, припускає Даниленко, — спроба українського політика вислужитися перед російським президентом, випрошуючи в останнього поблажки для України. При цьому, підмічає блогерка, Богдан представляє в інтерв’ю «винувату країну», на яку Росія, мовляв, за те й обізлилася. Основною ж причиною спілкування Андрія Богдана із Ксенією Собчак Тетяна Даниленко вважає «надлишок грошей та амбіцій» у колишнього голови Офісу президента. Який, мовляв, хоче «знову потрапити в обойму» — і блогерка впевнена, що в нього це вийде.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3696
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду