Обличчя марафону «Єдині новини» у липні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Обличчя марафону «Єдині новини» у липні 2024 року: кому давали слово найчастіше

4 Вересня 2024
242

Обличчя марафону «Єдині новини» у липні 2024 року: кому давали слово найчастіше

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
242
Найпопулярніші гості, теми та гендерний баланс.
Обличчя марафону «Єдині новини» у липні 2024 року: кому давали слово найчастіше
Обличчя марафону «Єдині новини» у липні 2024 року: кому давали слово найчастіше

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирає інформацію про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень, квітень, травень, червень, липень, жовтень, листопад, грудень 2023 року, січень, лютий, березень, квітень, травня, червень 2024 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються короткі огляди ефіру попереднього дня.

У липні «Єдині новини» провели 1501 розмову з гостями. Це помітно більше, ніж було в червні — 1338 розмов. Унікальних гостей за місяць знайшли 549.

У липні також кількість жінок в ефірі знову зменшилася — до 15,3%, хоче ще в червні їх було 17,1%. Унікальних спікерок теж стало трохи менше: 22% від усіх гостей. У червні було 24,7%.

У середньому тих самих гостей повторювали 2,7 раза на місяць.

Найпопулярнішим гостем марафону у липні, як і в червні, знову був Олександр Мусієнко. Цього разу улюблений воєнний коментатор марафону заходив у гості 32 рази (минулого місяця — 28) , тобто був в ефірі статистично кожного дня. Це другий із двох місяців в історії «Єдиних новин», коли перелік очолює не державний речник. На шостому місці в рейтингу розташувався ще один коментатор, політичний — Олексій Буряченко.

Всі інші гості в списку були представниками держави. Як, наприклад, Олександр Толоконніков, голова пресофісу Херсонської ОВА, на другому місці в загальному змаганні. Цікаво, що Назар Волошин з ОСУВ «Хортиця», який був на другому місці у червні, у липні з’являвся майже вдвічі рідше.

У політичному списку тим часом без змін. На першому місці традиційно Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, якого майже традиційно запрошували в ефір 16 разів за 31 день. Далі йде «Слуга народу» Єгор Чернєв, який у липні 13 разів коментував здебільшого міжнародку. Та міністр захисту довкілля Руслан Стрілець, якого кликали на розмову 10 разів за місяць.

Андрія Вітренка, київського міського депутата від «Слуги народу», який у марафоні є найчастішим критиком Кличка, кликали в ефір частіше — п’ять разів — ніж будь-якого представника будь-якої невладної фракції в парламенті.

До речі. Без Суспільного марафон продовжує залишатися втіленням «єдиного голосу держави»: у липні сюди не запрошували ні представників «Голосу», ні представників «Європейської солідарності».

Якщо ж зібрати всі ввімкнення «Батьківщини», «Довіри», «За майбутнє» та позафракційних нардепів (18), їх буде вдвічі менше, ніж представників… ні, не «Слуги народу». Офісу президента. Представників «Слуги народу» буде більше у 6,7 раза.

Цікаво бачити, як загальну динаміку спільного марафону все більше задає владний канал «Рада». У «Єдиних новинах» бере участь п’ять каналів, але найпопулярніший гість липня Олександр Мусієнко провів саме на «Раді» третину своїх ввімкнень. Це взагалі єдиний із каналів, де він на локальному першому місці. Михайло Подоляк — головний гість-політик — провів на «Раді» половину ввімкнень. Тут же 8/13 разів з’являвся провідний «слуга народу» Єгор Чернєв. 

Звісно, така кореляція частково пов’язана з тим, що «Рада» кличе найбільше гостей. 36% від усіх, хто навідувався в ефір більш як три рази. Але також її вибір гостей відрізняється від інших каналів марафону. Наприклад, на «Ми — Україна» та «Інтері» Олександр Мусієнко узагалі за межами провідної трійки.

Натомість «Інтер» відповідає за 9/14 появ в ефірі політичного коментатора Олексія Буряченка. А «1+1» — за всі три появи цього місяця Андрія Єрмака, керівника Офісу президента.

Про воєнні дії в липні говорили 30% часу. Про міжнародні теми — 22%. Про українську політику — 15% часу. Це незначні флуктуації порівняно з аналогічними показниками в червні. Про культуру статистично розмовляли один раз на два дні.

Скриншот відео: керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в етері «Єдиних новин», «Факти» ICTV / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
242
Читайте також
22.07.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
1 265
18.05.2024 11:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Арсеній Субаріон
Денис Шабанін
1 172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду