Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року

27 Березня 2024
152

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
152
Французькі солдати та звільнення секретаря РНБО Олексія Данілова.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне/

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про блокування польсько-українського кордону говорили з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу»). Він сказав, що аграрії не розуміють, чому його блокують. Та додав, що частина запчастин для сільськогосподарської техніки постачались із Польщі, проте через блокування їх неможливо отримати. Через це деякі українські підприємства почали власне виробництво комплектуючих.

З військовим оглядачем Олексієм Гетьманом обговорили атаку на Київ ракетами «Циркон». Він сказав, що ракета подолала 600 кілометрів за 3 хвилини, але українська протиповітряна оборона чудово спрацювала.

Політичний коментатор Ігор Попов у гостьовій студії «Ми — Україна» говорив про мобілізацію оборонної промисловості Євросоюзу. За його словами, європейські політики наразі прокидаються та готуються до оборони у випадку російської агресії. Говорили й про відправлення французьких військ до України. Попов сказав, що наразі Росія наступає на французькі інтереси у країнах Африки. Тому у певному вигляді війна між Францією та Росією вже триває.

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, розповіла, що очолила національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх». Вона сказала, що ця програма існує майже 23 роки й надзвичайно важлива, оскільки у ній йдеться про доступ до інформації.

У блоці Суспільного про звільнення секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова говорили з політичним оглядачем Миколою Давидюком. Він сказав, що про звільнення варто запитати самого Володимира Зеленського, оскільки попередніх розмов на цю тему не було. Сам Данілов може отримати нову посаду, проте яку саме поки що невідомо. Також звільнення сепретаря РНБО обговорили з народними депутатами Романом Костенком («Голос») та Олексієм Гончаренком («Європейська Солідарність»). Обидва депутати не володіли інформацією щодо звільнення Данілова. Крім того, нардепи говорили про повернення Україні статусу ядерної держави.


Цю ж тему коментував і політичний оглядач Олег Саакян. Він сказав, що звільнення Олексія Данілова — частина ротацій,  яка відбувається у військово-політичному керівництві країни. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду