Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 березня 2024 року

28 Березня 2024
231

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
231
Рашизм та регулювання Telegram.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Показали запис подкасту «Батьки-засновники», який готують автори «Українського радіо» Наталія Соколенко та Сергій Стуканов. Також у нічному блоці повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. Крім того, показали низку інтерв’ю регіональних студій Суспільного.

Протягом першої години у ранковому блоці «1+1» традиційно повторили минулий випуск «Нічної варти», який був в етері 23 березня цього року.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ з продюсеркою та головою правління «Української кіноакадемії» Ольгою Бесхмельниціною говорили про фільм «Мирні люди». Вона сказала, що фільм показує, як росіяни реагують на злочини російської армії в Україні. Та додала, що слухати перехоплення російських розмов було складно, оскільки бачиш, що пропаганда робить з населенням Росії.

Ростислав Карандєєв, очільник Міністерства культури та інформаційної політики, говорив про скасування почесних звань для артистів-зрадників. За його словами, бути компромісним більше не можна, тому міністерство наполягатиме на ухваленні відповідного законопроєкту.

Докторка історичних наук Лариса Якубова розповідала про свою нову книгу «До свободи крізь вогонь. Україна проти рашизму». Вона сказала, що ніякої загадки так званої «російської душі» не існує. Світ має справу з тоталітарною державою і не зможе її зрозуміти.

Нардеп Ярослав Юрчишин («Голос») розповідав про ймовірне регулювання соціальних мереж і зокрема платформи Telegram.  Він сказав, що закон стосуватиметься усіх платформ. Відповідно кожна мережа має створити представництво в Україні, аби з ними можна було комунікувати. Також Юрчишин сказав, що жодного підтвердження володіння Telegram Павлом Дуровим немає. Так само припускають, що сервери TikTok перебувають на території Китаю. Тому усі соцмережі мають відкрити свою власність. Та навіть, якщо якась із соцмереж буде визнана непрозорою для користувачів, нічого не зміниться. Із непрозорих соцмереж просто зникнуть усі офіційні канали інформації. Юрчишин додав, що інформація про повне блокування Telegram — хайп, який розганяють анонімні канали.

Призначення нового очільника Служби зовнішньої розвідки та звільнення секретаря РНБО Олексія Данілова у гостьовій студії телеканалу «Рада» коментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він сказав, що президенту необхідно більше аналізу, тому наразі РНБО більше займатиметься аналітикою.


Олександр Мартиненко, гендиректор інформагенції «Інтерфакс-Україна», розмірковував про російську пропаганду та дезінформацію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
231
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду