Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 березня 2024 року

26 Березня 2024
198

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
198
Декомунізація та Будинок «Слово».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера»в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону показали запис пленарного засідання Верховної Ради України та повторили гостьову студію телеканалу «Рада», яка була в етері цьогоріч 22 березня.

З очільником Міністерства культури та інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим говорили про декомунізацію та деколонізацію. Він сказав, що практична декомунізація розпочалась після прийняття відповідного закону,  наразі триває позбавлення музичної академії імені Чайковського. Також говорили про окупність інвестицій у культуру. Згодом, в етері «Ради» Карандєєва показали у сюжеті про День весняного рівнодення.

Про українську дипломатію говорили із заступником голови Верховної Ради Олександром Корнієнком («Слуга народу»). Зокрема, мова йшла про парламентський саміт у Женеві. За словами гостя, ця подія — найбільше зібрання очільників парламентів країн західного світу й там можна говорити про потреби України. 

Столичне метро знову обговорювали з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). Представників Київської міської ради та КМДА вже традиційно не запрошували.

Режисер фільму «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» Тарас Томенко у гостьовій студії «1+1» говорив про свій фільм. Він казав, що  молодь сьогодні шаленіє від поезії Розстріляного відродження. Історія його стрічки почалася з документального фільму «Будинок Слово», художня версія матиме лише чотири вигадані персонажі. Та розповідатиме історію українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, щоб змусити працювати на радянську систему.

Про важливість сплати податків говорили з народним депутатом Данилом Гетманцевим («Слуга народу»). Він закликав людей подавати декларації, оскільки це прозорі кошти. Та розповів, як можна їх подати, скориставшись послугами податківців. На початку розмови показали соціальний ролик про сплату податків, який виготовила компанія StarLight Media у межах національної кампанії «Наші податки — наш захист».


Також у вечірньому блоці показали інтерв’ю з головою Служби безпеки України Василем Малюком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
198
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду