Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 березня 2024 року

23 Березня 2024
189

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
189
Благодійність Віктора Пінчука та нардепи у Мощуні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину гостьової студії та випуск програми «Акцент», які були в етері попередньої доби.

У новинному слоті телеканалів ICTV та СТБ декілька разів показали сюжет з ознаками замовності про благодійність Віктора Пінчука. Зокрема, розповідали про створення реабілітаційного центру Recovery на базі державної лікарні. Нагадаємо, що Віктор Пінчук є власником медіахолдингу StarLight Media, до якого входять телеканали вищезазначені телеканали.

В.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв розповідав про запуск курсів із вивчення української мови. Також планується запровадити переклад термінології для бізнесу й лобіювання національних продуктів. 

Про тиждень читання поезії говорили зі співзасновницею видання «Книголав» Світланою Павецькою. Вона сказала, що на поетичну літературу під час війни великий попит. Також до розмови долучився військовий та поет Дмитро Лазуткін.

У блоці телеканалу «Рада» зробили виїзну студію у Мощуні на Київщині. До неї долучився староста села Мощун Вадим Жирдецький, представник київської поліції Микола Клименко, заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба, військовослужбовець з позивним Хасан та місцеві жительки.

Також у Мощуні говорили з народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»). Вона розповідала, що одразу після перших вибухів в лютому 2022 року поїхала до Верховної Ради. А далі приєдналась до команди Ірини Верещук, яка тоді займалась гуманітарною допомогою. Також у Мощуні говорили й з Оленою Шуляк («Слуга народу»), що розповідала про відбудову та компенсації за знищене житло.


Проблеми столичного метро коментував нардеп від «Слуги народу» Віталій Безгін. Він сказав, що спеціальна слідча комісія спілкувалась з міською владою та намагалась знайти рішення, проте наразі важко сказати, чи наблизились до нього.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду