Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 березня 2024 року

25 Березня 2024
291

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
291
Теракт у Москві та удар по ДніпроГЕС.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

Про атаку Росіян на Дніпровську ГЕС у блоці «Ми — Україна» говорили з істориком та військовим Олександром Алфьоровим. Він сказав, що вже в часи Другої світової війни було зрозуміло, що Дніпро — бар’єр для швидкого просування армій. Тому свого часу Радянський союз почав будувати дамби та прив’язували до них атомні електростанції. У разі нападу планували підривати дамби, СРСР розглядав Україну лише як  щит. Російські удари — це свого роду спадок радянської політики.

Також про атаки росіян на енергосистему України говорили з політичним оглядачем Олексієм Їжаком. Він сказав, що для повного захисту Харкова та Одеси необхідно відкинути російську армію від українських кордонів. А також знищити військову інфраструктуру окупантів у Криму та прикордонні. Він додав, що росіяни відчули суттєві наслідки через удари по своїй нафтовій інфраструктурі. Тому намагаються показати, що мають сили бити по українській території. На думку Їжака, це симетрична відповідь на українські атаки.

Теракт у московському «Крокусі» коментував політоглядач Олексій Буряченко. За його словами, для росіян пріоритетно підтримувати версію про український слід, щоб посилювати репресії у Росії та мобілізувати суспільство.

Також у блоці «Ми — Україна» повторили підсумковий випуск новин попередньої доби та показали інтерв’ю з мамою загиблого українського пілота Андрія Пільщикова Тетяною Авер’яновою. Зазначимо, що команда телеканалу працювала в етері марафону протягом дванадцяти годин.

У блоці «1+1» з політичним коментатором Валерієм Клочком обговорювали теракт у Москві. Він також говорив, що кремлівському режиму важливо підтримувати наратив про втручання України, це пов’язано з безпековими прорахунками силових структур. Клочок вважає, що ця історія не організована Володимиром Путіним, і якщо теракти продовжуватимуться, то російська влада не зможе їх контролювати.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
291
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду