Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2024 року

24 Березня 2024
178

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
178
Теракт у «Крокусі», дипломи у «Дії» та скасування обмеженої придатності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «1+1». Показали новий випуск «Нічної варти», гостями якого були військовий оглядач Сергій Кузан та російський опозиціонер Ілля Пономарьов. Говорили про війну на території Росії. Також у блоці двічі повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про мобілізацію у гостьовій студії Суспільного дискутували народні депутати Федір Веніславський («Слуга народу») та Олег Синютка («Європейська Солідарність»). Веніславський сказав, що багато людей, які визнані обмежено придатними, можуть бути придатними у воєнний час. Тому протягом дев’яти місяців люди з таким статусом повинні повторно пройти військово-лікарську комісію. Та додав, що, коли людей визнають придатними, вони зможуть мобілізуватись.

Журналіст програми «Схеми» Георгій Шабаєв розповів про розслідування щодо нерухомості родини голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка. Журналіст розповів, що на тестя  й тещу держслужбовця записано дуже багато майна. І воно почало з’являтись у них після того, як Кириленко очолив Донецьку обласну державну адміністрацію. Загальна вартість майна становить 70 мільйонів гривень.

Про теракт у московському центрі «Крокус» говорили з російським опозиціонером Іллею Пономарьовим. Він сказав, що п’ятий строк путінського президентства розпочався з терактів. Гість додав, що владі необхідні теракти, аби показати противникам свою силу, а також мобілізувати суспільство для подальшої участі у війні. 

Появу освітніх документів у «Дії» коментувала керівниця команди впровадження застосунку у Міністерстві цифрової трансформації Ірина Заболотіна.

Про скасування статусу «обмежено придатного» у блоці «Інтера» говорили з народним депутатом Олександром Федієнком («Слуга народу»). Він сказав, що це стосується усіх військовозобов’язаних і правки до цього законопроєкту в залі не розглядали. Військові наполягали на скасуванні цього статусу, але, якщо депутати  наполягатимуть на тому, аби його залишити, це зможуть зробити під час голосування. Наразі Міністерство охорони здоров'я формує перелік критеріїв, за якими ВЛК прийматимуть рішення.

У студії «Ми — Україна» про теракт у Москві говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. За його словами, теракт організували громадяни Росії, які мають приналежність до радикальних ісламістів. До України теракт не має жодного стосунку, будь-які питання з Росією вирішуватимуться на полі бою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
178
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду