detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.03.2024 10:29
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 березня 2024 року
Французькі солдати та звільнення секретаря РНБО Олексія Данілова.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне/

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про блокування польсько-українського кордону говорили з народним депутатом Дмитром Соломчуком («Слуга народу»). Він сказав, що аграрії не розуміють, чому його блокують. Та додав, що частина запчастин для сільськогосподарської техніки постачались із Польщі, проте через блокування їх неможливо отримати. Через це деякі українські підприємства почали власне виробництво комплектуючих.

З військовим оглядачем Олексієм Гетьманом обговорили атаку на Київ ракетами «Циркон». Він сказав, що ракета подолала 600 кілометрів за 3 хвилини, але українська протиповітряна оборона чудово спрацювала.

Політичний коментатор Ігор Попов у гостьовій студії «Ми — Україна» говорив про мобілізацію оборонної промисловості Євросоюзу. За його словами, європейські політики наразі прокидаються та готуються до оборони у випадку російської агресії. Говорили й про відправлення французьких військ до України. Попов сказав, що наразі Росія наступає на французькі інтереси у країнах Африки. Тому у певному вигляді війна між Францією та Росією вже триває.

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, розповіла, що очолила національний комітет програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх». Вона сказала, що ця програма існує майже 23 роки й надзвичайно важлива, оскільки у ній йдеться про доступ до інформації.

У блоці Суспільного про звільнення секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова говорили з політичним оглядачем Миколою Давидюком. Він сказав, що про звільнення варто запитати самого Володимира Зеленського, оскільки попередніх розмов на цю тему не було. Сам Данілов може отримати нову посаду, проте яку саме поки що невідомо. Також звільнення сепретаря РНБО обговорили з народними депутатами Романом Костенком («Голос») та Олексієм Гончаренком («Європейська Солідарність»). Обидва депутати не володіли інформацією щодо звільнення Данілова. Крім того, нардепи говорили про повернення Україні статусу ядерної держави.


Цю ж тему коментував і політичний оглядач Олег Саакян. Він сказав, що звільнення Олексія Данілова — частина ротацій,  яка відбувається у військово-політичному керівництві країни. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY