Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 березня 2024 року

18 Березня 2024
205

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
205
Вибори в Росії та мобілізаційний законопроєкт.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» з політичним коментатором Олексієм Буряченком говорили про вступ України до Євросоюзу та відносини з Угорщиною. За його словами, допоки ЄС не змінить свою структуру, доти Угорщина продовжуватиме шантажувати інші країни. Він додав, що Україна намагалась врегулювати усі питання з угорцями, проте вони не йдуть на зустріч.

Політичний оглядач Дмитро Левусь розмірковував про атаки по російських нафтопереробних заводах. Він сказав, що у росіян немає ресурсів, аби прикривати свої заводи, тому вони відтягують їх із фронту. Також удари завдають відчутного впливу російській економіці.

У нічному блоці повторили підсумковий випуск новин та інтерв’ю із заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою, які показували попередньої доби.

У блоці «Ради» вибори в Росії обговорювали з політичним коментатором Дмитром Васильєвим. Він сказав, що цивілізовані держави не визнають результатів російських виборів. І що псування бюлетенів та дії російських добровольців у прикордонних регіонах не впливають на російську інформаційну бульбашку. У ній у людей все добре, а Володимира Путіна обожнюють. Тому неважливо, скільки людей візьме участь у виборах.

Також про вибори говорив доктор соціологічних наук Олександр Шульга. Ішлося про реакцію російських опозиціонерів на вибори та бодай якісь протестні рухи. Він сказав, що все йде так, як очікувалось й на виборах спрацює формула 80/80, коли при 80% явки Володимир Путін отримає 80% підтримки. Проте після виборів Путін зможе запропонувати людям лише війну, тоді як вони хочуть миру та реалізації різних програм всередині країни.

З виконавчою директоркою телеканалу ICTV Анастасією Штейнгауз у студії того ж таки каналу говорили про розвиток документального кіно. Вона сказала, що для глядача документальне кіно не менш цікаве ніж художнє, за умови, що його зробили якісно. Оскільки глядацький попит в Україні не був сформований, то документалістика існує лише в авторському жанрі.

Законопроєкт про мобілізацію у гостьовій студії «Інтера» обговорювали з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він сподівався, що всі правки вдасться розглянути протягом наступного тижня. Та додав, що так звані «репресивні норми» прибрали, через те, що вони не допоможуть залучити людей до війська, проте завдадуть удару по економіці.


Також показали новий випуск програми Анастасії Даугуле «Моя історія». Говорили з українським співаком Іво Бобулом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду