Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2024 року

20 Березня 2024
146

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
146
Вибори в Росії та відмова від транзиту газу.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 березня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Інтера» про будівництво нового водогону говорили з головою Державного агенства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафою Найємом. Він розповів, що водогін почали будувати після підриву росіянами Каховської ГЕС. Усі роботи велись українськими підрядниками. Крім того, Найєм розповів про міста, які отримають воду завдяки новому водогону.

Про американську допомогу у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з політичним оглядачем Станіславом Желіховським. Він сказав, що наразі невідомо, чи вдасться розблокувати допомогу для України. Імовірно, сторони домовляться., інакше це завдасть удару по безпековій репутації США.

Генеральний директор Оператора газотранспортної системи України Дмитро Липпа розповів, що після 2024 року Україна більше не займатиметься транзитом російського газу. Система від цього не постраждає. А, щоб не втратити гроші, важливо працювати над створенням на території України газового хабу.

Блокування польсько-українського кордону коментував політичний оглядач Геннадій Дубов. Він сказав, що поляки демонструють усьому світу, що не можуть контролювати порядок на власному кордоні. Оскільки протестувальники порушують польське законодавство, блокуючи пункти пропуску. Фактично вони кидають виклик владі й показують, що така поведінка — норма.

Про форум ветеранів «Сильні України» та їхню реабілітацію говорили з народним депутатом Олексієм Леоновим («Слуга народу»). Він сказав, що кількість ветеранів, які потребують реабілітації, може збільшитись до чотирьох мільйонів. Та додав, що важливо мати комунікацію й координації між відомствами, які реабілітацією займатимуться. Сам Леонов не забув додати, що реабілітацією опікується й президент Володимир Зеленський та його дружина.

У блоці Суспільного про реакцію світу на псевдовибори в Росії говорили з політичним оглядачем Вадимом Денисенком. Він сказав, що країни заходу на сьогодні не погодяться не визнавати Володимира Путіна. Оскільки вони думають про перемовини та потребують людини, з якою їх можна провести.


Законопроєкт про мобілізацію коментували народні депутати Вадим Івченко («Батьківщина») та Олександр Федієнко («Слуга народу»). Останній сказав, що блок правок, які стосуються людей з інвалідністю, розглядатимуть у п'ятницю. Зокрема, планують переглянути інвалідності III групи, які отримали після початку повномасштабного вторгнення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
146
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду