Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2024 року

5 Січня 2024
354

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
354
Тарифи та річниця отримання Томосу.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці працювала команда телеканалу «Рада». Повторили частину етеру попередньої доби та низку інтерв’ю, які транслювали у грудні минулого року.

Про тарифи у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили з політичним оглядачем Тарасом Загороднім. Він сказав, що відмова від підвищення тарифів — правильне рішення уряду, оскільки у людей не буде грошей сплачувати рахунки.

Також показали інтерв’ю з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком. Зокрема, говорили про результати 2023 року та мобілізацію поліціянтів. Він сказав, що у поліції служать 98 тисяч офіцерів та сержантів. І додав, що 35 тисяч поліціянтів знаходяться в зонах бойових дій і фактично правоохоронців наразі не вистачає.

У блоці Суспільного про допомогу США для України говорили з політичним коментатором Дмитром Левусем. Зокрема, він  коментував заяву координатора Ради національної безпеки США Джона Кірбі. На думку Левуся, значною мірою виступ було адресовано партнерам України, аби формувати коаліцію допомоги. Також він сказав, що насправді грошей у США вистачає, проте ускладнення внутрішньополітичної ситуації призвело до заяви Кірбі.

Отримання Томосу про автокефалію обговорювали з богословом Кирилом Говоруном.

В інтерв’ю з директоркою Інституту демографії та соціальних досліджень Еллою Лібановою говорили про вплив мобілізації на демографічну ситуацію у країні. Вона сказала, що, якщо ми хочемо зберегти хоча б ту кількість населення, яка є наразі, неообхідно, аби до країни щороку приїжджало 300 тисяч людей.


З народним депутатом Данилом Гетманцевим («Слуга народу») спілкувалися про зростання податків для підприємців, зокрема єдиного соціального внеску. Він пояснював, куди йдуть податки, а також сказав, що зростання податків для ФОПів у 2024 році не передбачено.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
354
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду