Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року

13 Січня 2024
790

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
790
Мобілізація та підтримка для України від США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювали команди телеканалів ICTV та СТБ. Показували повтори, зокрема й підсумкового випуску новин попередньої доби.

Гуманітарну допомогу для України та зокрема американську підтримку у блоці «Інтера» обговорювали з політичним оглядачем Максимом Несвітайловим. Він сказав, що в Білого дому немає можливості тиснути на республіканців і що республіканці не підуть на компроміси в питанні «захисту американського кордону». Говорили й про те, що значна частина коштів, яка виділяється на Україну, повертається у Штати, де розташовані підприємства війково-промислового комплексу.

У гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» про розміщення російської ядерної зброї у Білорусі говорили з головним редактором «Єврорадіо» та білоруським журналістом Павлом Свердловим. Він розповідав про ймовірні аеродроми, на яких можуть розмістити ракети. Хоча додав, що конкретна локація не настільки важлива, як сам факт розміщення ядерного озброєння в країні. Свердлов вважає, що світова спільнота мала відреагувати ще на етапі шантажу, тобто приблизно десять місяців тому. Наразі реакція може бути пов'язана лише з пуском ракет.

Закон про мобілізацію у блоці Суспільного обговорювали з народними депутатами Федором Веніславським («Слуга народу») та Іриною Фріз («Європейська Солідарність»). Остання висловила низку зауважень до законопроєкту. Веніславський погодився із зауваженнями, але додав, що змінити текст законопроєкту неможливо, тому його відправлять на допрацювання. Також на цю тему говорили з Ярославом Железняком («Голос») та Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»).


Михайло Подоляк, радник керівника офісу, розповідав про мобілізацію українців і міжнародну підтримку України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
790
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду