Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2024 року

6 Січня 2024
205

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
205
Повітряна оборона та викрадення культурної спадщини.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про ситуацію на передовій говорили з речником Генерального штабу ЗСУ Андрієм Ковальовим

Речниця Національної поліції Олена Бережна розповідала про відповідальність за фільмування роботи протиповітряної оборони. Вона сказала, що з початку року вже було розпочато 19 кримінальних проваджень. І що росіяни можуть завдавати подвійних ударів. Спочатку по певних об’єктах, а потім по рятувальниках чи поліціянтах, які працюють на місці.

Про ситуацію на передовій говорили з ветераном батальйону «Айдар» Євгеном Диким. Він сказав, що, якщо до кінця січня американський Конгрес домовиться та проголосує допомогу Україні, то зброї вистачить до кінця 2024 року. Й у цьому випадку можна говорити про продовження контрнаступу. Якщо ж підтримки не буде, то доведеться перейти до оборонної війни.

Про злочини росіян проти української культури у гостьової студії «Ради» розмірковувала народна депутатка Ірина Констанкевич («За майбутнє»). Вона сказала, що, крім знищення музеїв, багато артефактів було викрадено та вивезено до Росії.

Народна депутатка Олена Шуляк («Слуга народу») говорила про компенсації за зруйноване житло. А нардеп Михайло Цимбалюк («Батьківщина») розмірковував про оплату праці держслужбовців. Він сказав, що наразі кількість вакансій свідчить, що державна служба в Україні — не популярна робота, на відміну від інших країн.


Голова Головного управління розвідки Кирило Буданов включався до підсумкового випуску новин. Він розповідав про рейд у Білгородській області Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду