Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада 2023 року

24 Листопада 2023
381

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
381
Десята річниця початку Революції Гідності та євроінтеграція України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин транслювали повтори, зокрема показали частину гостьової студії попередньої доби.

Про візит міністрів оборони США та Німеччини до Києва у блоці «Інтера» говорили з політичним оглядачем Андрієм Вігірінським. За його словами, санкції та плани на майбутню допомогу обговорювали на зустрічі без медіа й камер. Також він зазначив, що ймовірно говорили про обмеження можливостей допомагати Україні.

Із Віталієм Титичем, адвокатом родин Небесної Сотні, говорили про Революцію Гідності та його спогади про події. Він сказав, що люди скористалися своїм правом на мирний протест, але влада вирішила перейти до тих дій, які мають розслідуватися. Під час розмови він декілька разів підкреслив, що протест був абсолютно мирним, оскільки люди продемонстрували свої погляди та розійшлися по домівках.

Про початок Революції Гідності у Криму говорили з правозахисницею Олександрою Дворецькою. Вона розповіла, що у Криму протести почались на декілька днів пізніше, ніж у Києві. Ділився своїми спогадами про події на Майдані й заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко («Слуга народу»).

У блоці «Ми — Україна» своїми спогадами про початок Революції Гідності говорив голова «Державного агенства відновлення та розвитку інфраструктури» Мустафа Найєм. Він сказав, що наразі вже зрозуміло, що влада відстоювала російський порядок денний, а країна була під російським впливом, проте не всі одразу це розуміли й просто виходили , аби захистити право на вільний вибір.

Також у блоці «Ми — Україна» показали спільну пресконференцію президента України Володимира Зеленського, президента Європейської Ради Шарля Мішеля та президентки Молдови Маї Санду. А про майбутнє України говорили  з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.


У блоці Суспільного організували виїзну гостьову студію на Майдані Незалежності, до неї долучився учасник Революції Гідності Євген Дикий. Крім того, показали інтерв’ю з Шарлем Мішелем, головою Європейської ради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
381
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду