Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада 2023 року

23 Листопада 2023
422

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
422
Революція гідності та дитина ведучої «1+1» Наталі Островської.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера», «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» цього дня показали низку записаних інтерв’ю, присвячених десятиріччю Революції Гідності.

Ростислав Карандєєв, тимчасово виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики, у блоці каналу «Рада» дав тривале інтерв’ю. Він рефлексував на тему 10-річчя Євромайдану.

Начальник Департаменту Офісу генерального прокурора у справах Майдану Олексій Донський також дав розлоге інтерв’ю ведучим «Ради». Темою розмови стали справи Євромайдану. Він сказав, що у деяких справах вже закінчуються терміни розгляду — таких близько 60. Але це не ті справи, де фігурують особи, що переховуються від слідства, і не справи про особливо тяжкі злочини. 

Цього ж дня інтерв’ю дав голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Він назвав свободу й гідність лейтмотивом для життя українців. Також він говорив про вступ України в ЄС.

Присвячене Євромайдану інтерв’ю записали на Майдані Незалежності з медійником Андрієм Куликовим. Він згадував перші матеріали про протестний рух, новину про побиття студентів, яку йому повідомив студент із Маріуполя. 

У блоці «1+1» заступник міністра економіки України, торговий представник України Тарас Качка коментував страйк на кордоні між Україною і Польщею. До розмови долучили одного з водіїв, який стоїть на кордоні з 8 листопада, — Олександра Буглака. Він говорить, що поспілкуватися із протестувальниками водії не можуть через кордон поліції. 

Також в ефір із медзакладу включали Наталію Островську, ведучу «1+1», яку вітали із народженням дитини. 

У розмовній студії у блоці ICTV обговорювали зміну керівництва медичних сил. Питання коментувала Наталія Калмикова, виконавча директорка Українського ветеранського фонду. Причин звільнення попереднього керівництва вона не назвала, натомість сказала, що ротація у війську — звична справа. 


Засновниця проєкту з мовної підготовки для українських військових Олена Чекрижова розповідала у студії ICTV про мовні курси для військових, які побудовані за стандартами НАТО.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду