detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
09.09.2023 19:07
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня 2023 року
Руслан Стефанчук у Японії та візит Ентоні Блінкена.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда «Інтера». Протягом години традиційно показували дискусійну студію телеканалу «Рада», у якій говорили про Радбез ООН та атаку по Керченському мосту. Першу тему коментували політичні оглядачі Павло Лакійчук та Олег Лісний. Над другою розмірковував капітан першого рагу ВМС  ЗСУ у відставці Володимир Заблоцький. Він розповів, що окупанти бояться атак на їх кораблі, які перебувають у відкритому морі. Крім того, українські підводні дрони можуть започаткувати новий етап розвитку безпілотних систем.

Про ФОПів у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з народним депутатом Данилом Гетманцевим («Слуга народу»). Він сказав, що не варто перебільшувати позитив від того, що в країні багато ФОПів, оскільки не факт, що це пов’язано з розвитком підприємництва в країні.

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію на Київщині біля зруйнованого росіянами торговельного центру. У студії працювали Ольга Нємцева та Назар Довгий, а також Ганна Гомонай і Максим Зборовський.

У блоці «Ради» показали інтерв’ю з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Говорили про трансформацію системи освіти та запровадження пілотних шкіл. А також показали записаний звіт голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. Він бере участь у Саміті спікерів Великої сімки, який проходить у Японії.

З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про результати візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена. Він сказав, що візит свідчить про підтримку України. Далі з ним також говорили про політику Росії й використання окупантами військовополонених для тиску на Україну та міжнародну спільноту.

Про декларації у дискусійній студії «1+1» дебатували політичні оглядачі Валерій Клочок і Тарас Загородній, а також народна депутатка Олена Мошенець («Слуга народу»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY