detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.04.2023 11:30
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року
Репресії на окупованих територіях та піар Пінчука на благодійності.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта» про репресії російської армії проти цивільного населення України. У студії працювали Євген Плінський та Наталя Островська. Гостями були аналітикиня Медійної ініціативи за права людини Анастасія Пантелєєва та голова правління громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук. У межах блоку цей випуск показали двічі.

Крім «Нічної варти», «1+1» двічі повторив підсумковий випуск новин попередньої доби. Під час показу на екрані не було плашки «повтор».

Про Китай та його «мирний план» у блоці «Інтера» говорили з політичним коментатором Петром Олещуком. За його словами, Китай зацікавлений у збереженні дипломатичних й економічних стосунків з Європейським союзом. Лідери Європи начебто показали Сі Цзіньпіну, що вигідніше співпрацювати з ЄС, ніж розраховувати на гіпотетичні переваги у співпраці з Росією.

Стан енергетичної системи у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ обговорили з головою правління Укренерго Володимиром Кудрицьким. Зокрема, він сказав, що економія електроенергії завжди лишається актуальною й варто економити навіть зараз — для переходу на ощадливе споживання, притаманне країнам Євросоюзу.

Декілька разів у новинних блоках ICTV та СТБ показали сюжет про реабілітаційний центр для українських військових, який знаходиться у Дніпрі. Роботу центру коментував його засновник та власник каналів ICTV і СТБ Віктор Пінчук.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у блоці «Ми — Україна» коментував виселення представників УПЦ МП з Києво-Печерської лаври та подачу історичного центру Чернігова до списку світової спадщини ЮНЕСКО.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком цього дня говорили про намагання росіян зіпсувати стосунки України з міжнародними партнерами та посіяти паніку в українському суспільстві. Зокрема, він коментував так звані «документи про український контрнаступ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY