detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.02.2023 14:12
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 лютого 2023 року
Візит Зеленського до Європарламенту, ліквідація радянських пам’ятників та формування «Гвардії наступу».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному слоті «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя». Ведучий Дмитро Чистяков говорив зі співачкою Марією Бурмакою. Також уночі повторили випуск програми «Акцент», який був в етері попередньої доби.

У блоці «Ради» виступ президента України Володимира Зеленського у Європарламенті обговорювали з політкоментатором широкого профілю Георгієм Біркадзе. Він висловив свою оцінку цьому виступу, а також сказав, що Україна матиме в Європі вагу не меншу, ніж має Велика Британія. Біркадзе регулярно коментує в етері Ради питання української та міжнародної політик, а також гуманітарної ситуації, хоча звідки в нього експертність у цих сферах, не знає ніхто. Згодом у блоці «Ради» закордонні візити Зеленського також обговорювали з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Далі в етері марафону показали саме відео виступу Зеленського, а також спільну пресконференцію президента України та президентів Європейської Ради та Єврокомісії.

З міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком говорили про ліквідацію пам’ятників Ватутіну та Чкалову у Києві. Він сказав, що ці два пам’ятники мають бути перенесені, а далі буде дискусія про пам’ятник Щорсу. Ткаченко сказав, що ліквідація пам’ятників — тривалий процес, який потребує вилучення пам’яток з реєстру. Також він розповів про поїздку до Полтави, місцева влада якої не бачить причин боротись з маркерами російської культури в Україні.

Про роботу Верховної Ради України говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона розповіла, які рішення парламенту вважає найважливішими. Розмова з нею тривала близько 10 хвилин. Найчастіше депутатку включають у блоках Ради та ICTV/СТБ.

Традиційно для цього тижня ввечері показали нове інтерв’ю з представником новоствореної «Гвардії наступу». Цього разу говорили з майором зі штурмової бригади  «Карадаг» Владиславом Козирєвим. Говорили про шлях військового, війну і та підготовку бійців. Ці інтерв’ю — проєкт телеканалу «Ми — Україна». Зокрема, 6 лютого вже говорили з представником бригади «Буревій», а 7 лютого — з офіцером «Червоної калини» та 8 лютого з військовим зі штурмового батальйону «Азов».

Наприкінці доби у блоці Суспільного показали інтерв’ю з президентом британської асоціації повітряних і космічних сил Грегом Бегвелом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY