Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2023 року

31 Січня 2023
920

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
920
Ситуація на передовій, боротьба російських еліт та інтерв’ю зі стендап-комікесою Настею Зухвалою.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний слот, у якому працювали команди ICTV та СТБ, складався з повторів. При цьому на екрані не було плашки «повтор», що могло вплинути на сприйняття глядачами інформації, особливо коли вони дивились випуски новин. Така ситуація з наповненням етеру характерна для нічних слотів різних телеканалів. Повноцінно заповнюють етер уночі лише «Рада» й «Ми — Україна». «1+1» та «Інтер» — показують авторські програми, доповнюючи їх повторами попередніх етерів. ICTV/СТБ і Суспільне здебільшого показують повтори.

До гостьової студії телеканалу «Рада» цього дня наживо долучались політичні експерти Ростислав Смірнов, який раніше був радником міністра внутрішніх справ України та Ігор Петренко. З першим говорили про військову допомогу Україні, а з другим — про обрання нового президента Чехії й орієнтацію європейців на безпеку й підтримку України, а також про розмінування українських територій. Крім того, розмінування також обговорили зі ще одним колишнім радником міністра внутрішніх справ України Вадимом Денисенком та військовослужбовцем і політиком Юрієм Гудименком.

Блок Суспільного цього дня присвятили обговоренню ситуації на передовій, ситуації з енергетикою, вплив нестачі електроенергії на аграрний сектор, зростання пенсій, боротьбу політичних еліт Росії, конфіскації російського майна та змін в українській владі. Зокрема питання боротьби російських еліт та змагання за вплив усередині Росії обговорили з колишнім радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком. Це була його друга поява в етері марафону цього дня. Загалом Денисенко регулярно долучається до гостьових студій різних телеканалів й з першого травня 2022 року включався 143 рази.

Крім того, у слоті Суспільного показали повтор інтерв’ю Олени Ремовської із заступником міністра закордонних справ України Андрієм Мельником, яке вперше показали 28 січня. Це був третій показ інтерв’ю, оскільки до цього його вже повторювали попередньої доби. Також показали нове інтерв’ю зі стендап-комікесою Настею Зухвалою.

Під час підсумкового випуску новин «ТСН. Тиждень», який вела команда «1+1», до етеру долучився посол Європейського Союзу в Україні Маті Маасікас. З ним говорили про оцінку виконання українською владою рекомендацій ЄС та наступний саміт Євросоюзу, промисловий безвіз і конфіскацію російських активів за кордоном.

О 21:30 у слоті «1+1» розпочалась розмовна студія, головною темою якої стала корупція в оборонних закупівлях. У студії працювали Наталія Мосейчук та Євген Плінський. Вони говорили з народною депутаткою Галиною Янченко, економістом Андрієм Длігачем і колишнім заступником міністра економіки Польщі Пьотром Кульпою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
920
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду