Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2023 року

1 Лютого 2023
658

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
658
Боротьба політичних еліт у Росії, вплив Пригожина, російська дезінформація та віра людей у пророцтва й магію.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному слоті телеканалу «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта». У студії працювали Євген Плінський, Наталя Островська та Марія Васильєва. Говорили про ситуацію у Бахмуті та боротьбу російських еліт між собою.

Другу тему обговорили з політкоментатором Миколою Давидюком та колишньою депутаткою Державної думи Росії Марією Максаковою. Остання розповіла про недолугість російського керівництва і вплив Євгенія Пригожина на оточення Путіна. Зазвичай Максакова долучається до російськомовного марафону іномовлення «FreeДом», де розповідає свої суб'єктивні думки про російські еліти або висміює російських зірок. Нагадаємо, що у 2014 році у Держдумі вона голосувала про приєднання Криму до Росії, а у 2016 році вирішила переїхати до України, перед тим програвши внутрішньопартійні вибори у Росії.

Про блокування українських користувачів за дописи про російську агресію у слоті телеканалів ICTV та СТБ говорили з керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрієм Шаповаловим. Він сказав, що у центрі збирають скарги, аби надалі комунікувати з Єврокомісією та представниками адміністрації соціальних мереж. Результатом такої комунікації має стати боротьба з російськими ботофермами, які масово та системно скаржаться на проукраїнський контент, втручаючись в алгоритми роботи соціальних мереж.

Також про російські фейки й використання постаті Ванги говорили з фактчекеркою Альоною Романюк. Вона розповіла, що Ванга — це міф, який створили для просування пропагандистських наративів, бо реальна болгарська жінка ніколи нічого конкретного не прогнозувала. Віра у пророків пов’язана з притаманним людям магічним мисленням. Часто люди звертаються до астрологів й ворожок у часи потрясінь і невизначеності. Таким чином вони намагаються знайти відповіді, яких псевдоексперти не можуть знати. Проте цими псевдоекспертами вдало користуються спецслужби, маніпулюючи з вірою й просуваючи необхідні їм наративи.

Гостьову студію блоку «Ми — Україна» розпочали з включення радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка. Говорили про постачання Україні озброєння, майбутню зустріч у форматі «Рамштайн» та потреби у зброї для ймовірного наступу і протистояння росіянам. За словами Подоляка, українській армії необхідна ствольна артилерія, реактивні системи залпового вогню та бронетехніка. Подоляк найчастіше долучається до національного марафону з усіх представників Офісу президента. Раніше у марафоні також часто з’являвся заступник голови ОП Кирило Тимошенко, який звільнився наприкінці січня.

Про штрафування обласних енергетичних компаній за неналежне інформування споживачів про графік відключень у слоті телеканалу «Ми — Україна» говорили з головою Держенергонагляду Русланом Слободяном. Він розповів про всі причини штрафування, вимоги до оновлення графіків та рівномірного відключення світла.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду