detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
14.01.2023 09:30
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 січня 2023 року
Прояви політичного піару, благодійність «ПриватБанку» і намагання зрозуміти психологію росіян.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок телеканалу «1+1» складався з повторів і нового випуску програми «Нічна варта», в якому говорили про податкову реформу і психологію російської влади. Для обговорення першої теми запросили заступника керівника Офісу президента України та одного з ініціаторів реформи Ростислава Шурму. Другу тему коментувала політична психологиня Світлана Чуніхіна та психіатр Микола Гарагуля.

Після перерви у понад місяць до етеру національного марафону повернулась народна депутатка Юлія Тимошенко. Цього разу її запросили до гостьової студії ICTV/СТБ. Говорили про роботу парламенту та ухвалення законопроєктів, які Тимошенко вважає важливими. Зокрема про допомогу з відновлення житла тим, хто постраждав від війни, та зняття грального бізнесу з пільгового оподаткування. Далі вона розповіла про законопроєкти, які, на її думку, можуть шкодити країні. Тут Тимошенко говорила про кризу в енергетиці, ймовірну приватизацію «Енергоатому» і позбавлення людей найдешевшої електроенергії, принагідно ствердивши, що раніше в українців вже забрали найдешевший газ.

Про з’їзд суддів та обрання членів Вищої ради правосуддя у слоті ICTV/СТБ говорили з головою правління фундації DEJURE Михайлом Жернаковим. Він розповів про формування цього органу та вплив цієї події на подальший вступ України до ЄС. За словами Жернакова, не всі судді-члени ВРП відповідають усім критеріям доброчесності. А також експерт сказав, що суддівська система демонструє, що не готова обирати агентів змін, та намагається тримати статус кво.

У новинному випуску ICTV/СТБ розповіли про спільну акцію «ПриватБанку» та організації Save Ukraine зі збору грошей на подарунки дітям, які втратили рідних внаслідок війни. Гроші збиратимуть через ресурси банку, а саме повідомлення в новинах закінчили промороликом акції.

Про міжнародну підтримку України у слоті телеканалу «Ми — Україна» говорили з амбасадоркою Німеччини в Україні Анкою Фельдгаузен та офіційною представницею державного департаменту США Андреа Калан.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY