Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 жовтня

25 Жовтня 2022
774

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
774
Заборона Russia Today, проєкт «Сила стійких» та саміт «Кримської платформи».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок «Інтера» складався з новинної студії, яку вів Дмитро Чистяков, повтору підсумкового випуску новин за попередню добу та повтору програми «Акцент» із Олексієм Фадєєвим. Також наприкінці блоку повторили фрагмент інтерв’ю Наталії Мосейчук зі звільненим полоненим, начальником штабу полку «Азов» Богданом Кротевичем з позивним «Тавр».

Блок «1+1» розпочали з повтору фрагмента токшоу «Нічна варта», в якому говорили про Китай з членом правління Української асоціації китаєзнавців Олексієм Ковалем та авторкою проєкту з моніторингу китайських медіа Катериною Качан.

Також у гостьовій студії «1+1» наживо говорили з військовослужбовцем та скрипалем Мойсеєм Бондаренком, який створює кавери на пісні відомих виконавців та грає на звільнених від окупантів територіях.

В кінці блоку у студії «1+1» презентували проєкт «Сила стійких». До презентації долучилися ведуча Алла Мазур, психолог Олександр Никифорчук та правозахисник Мирослав Маринович. «Сила стійких» — платформа, яка має допомогти українцям та надихнути їх історіями тих, хто пережив складні життєві обставини й став сильніше. Зокрема, з Аллою Мазур говорили про її досвід боротьби із раком.

Фейк росіян про те, що українці можуть використати «брудну бомбу», у студії «Ради» говорили з політкоментатором Володимиром Фесенком. З ним також обговорили заклик Дмитра Кулеби заборонити у світі пропагандистський телеканал Russia Today. Фесенко сказав, що допоки пропагандисти в Росії, фізично їх покарати буде неможливо. Також він зауважив, що у законодавстві всіх цивілізованих держав є відповідальність за заклики до насильства.

Про заборону у світі пропагандистського телеканалу Russia Today говорили й з політкоментатором Валентином Гладких. Він сказав, що закон «Про медіа» має допомогти Україні боротись з російськими наративами.

Нагадаємо, що ведучий російського телеканалу Антон Красовський під час інтерв’ю закликав убивати українських дітей.

Про міжнародну допомогу Україні у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона висловила свою думку про те, якою має бути економічна допомога Україні. Минулого місяця вона п’ять разів долучалась до національного марафону та увійшла до переліку нардепів, які мали найбільше включень.

У блоці Суспільного говорили про ймовірного нового прем’єра Великої Британії та можливість наступу зі сторони Білорусі. Також повторили інтерв’ю Ігоря Шавра з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
774
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду