Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня

27 Жовтня 2022
564

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
564
Визнання влади Росії терористичним режимом, фільм-розслідування від Суспільного та Натан Щаранський у блоці «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали токшоу «Нічна варта». У студії працювали Євген Плінський, Євген Куксін та Марія Васильєва. Обговорювали російські фейки, зокрема про «брудну бомбу». Цю тему коментував керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Про ситуацію в соціальній сфері інтерв’ювали голову Спілки споживачів комунальних послуг Олега Попенка.

До офлайн-студії «Ради» цього дня запросили віцепрем'єр-міністра Ізраїлю  у 2001—2003 роках Натана Щаранського. Він відразу наголосив, що не говорить від імені уряду Ізраїлю, проте висловлює думку багатьох ізраїльтян. Гість сказав, що Україна бореться за власну свободу та самоідентифікацію так само, як Ізраїль.

До ефіру у блоці «Ради» включали трьох народних депутатів: двох від «Слуги народу» та одного з «Довіри». Загалом у блоці було 22 гостьових включення.

У блоці Суспільного говорили з авторкою фільму «Щоденник вцілілої» Інною Білецькою. Фільм розповідає історії тих, хто пережив перебування в умовах російської окупації та готовий розповідати про свій досвід. Авторка сказала, що жодної емоційної травми глядачі не отримають, натомість побачать людей, які вистояли. А ведуча Анна Чередниченко анонсувала, що о 21:30 фільм-розслідування покажуть в етері національного марафону.

Також показали інтерв’ю Олени Ремовської з директором служби інструментів зовнішньої політики Євросоюзу Петером Ваґнером.

Про визнання влади Росії терористичним режимом у гостьовій студії Суспільного говорили з віцеспікером сенату Польщі Міхалом Камінським. Він сказав, що у польській владі наявні розкол і потужна конкуренція між владою та опозицією. Та попри це позиція щодо того, що Україні необхідно допомагати, а влада Росії — терористичний режим, об’єднує Сенат у голосуваннях. Також він додав, що варто говорити не лише про терористичну владу Росії, а й про підтримку, яку цій владі надає суспільство.

З радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком у блоці ICTV/СТБ говорили про те, що російська пропаганда почала активно експлуатувати релігійну тематику та оголосила «десатанізацію України». Він сказав, що московський патріарх Кирило пройде всі кола пекла, а місце, де живуть біси, — Росія, бо там люди «живуть у бісівській правді». Подоляк пропонує дивитись на мракобісся російської пропаганди з іронією.

Про Тиждень медіаграмотності говорили з керівницею проєкту «Фільтр» Валерією Ковтун. Вона розповіла, яким буде тест із медіаграмотності, що перевірить готовність українців реагувати поширення дезінформації. Як пройти тест, читайте тут

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
564
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду