Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 жовтня

26 Жовтня 2022
550

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
550
Тиждень медіаграмотності, саміт «Кримська платформа» та традиційні повтори в нічній частині етеру.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного повторили частину етеру попередньої доби — сім включень до гостьової та одне до новинної студій. А також низку жовтневих інтерв’ю, які транслювались раніше. Зокрема, розмову з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук, розмову тижневої давнини з командувачем Об'єднаних сил Сергієм Наєвим та інтерв’ю двотижневої давнини з журналістом Віталієм Портниковим та громадським активістом Віталієм Шабуніним. Зауважимо, що під час повторів плашку, яка вказує на це глядачам, показували тільки під час трансляції новинного випуску.

У блоці ICTV/СТБ про тиждень медіаграмотності та національний тест із медіаграмотності говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він розповів, що національний тест відбудеться 27 жовтня; в ефірі марафону 26 і 27 жовтня показуватиметься QR-код, за яким на нього можна буде зайти. Міністр назвав тест елегантним і простим та закликав долучатися до нього всіх охочих.

З 10:40 до 12:30 в етері національного марафону транслювали пленарне засідання міжнародного саміту «Кримська платформа» у Загребі.

У блоці «Інтера» про ситуацію в регіонах говорили з головою Херсонської ОДА Ярославом Янушевичем, головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим та речницею Донецької ОВА Тетяною Ігнатченко.

Про візит української делегації до Берліна у блоці «1+1» говорили з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Він розповів про конференцію з питань відновлення України та позицію міжнародних партнерів. А про візит президента Німеччини до України говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Про репресії, депортацію мешканців та ставлення окупантів до людей на окупованих територіях говорили зі сценаристом Акімом Галімовим та істориком Сергієм Громенком.

Добу завершили трансляцією запису інтерв’ю Наталі Мосейчук з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
550
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду