Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня

21 Жовтня 2022
833

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
833
Ситуація з енергетикою, бюджет на наступний рік та Київський тиждень критики.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок Суспільного складався з повтору етеру попередньої доби. При цьому плашку зі словом «повтор» давали лише під час показу новинного блоку. Зауважимо, що повтори у нічних блоках — звичне явище для національного марафону. Унікальні гостьові студії роблять на «1+1», хоча й вони також вдаються до показу старих відео.

У блоці ICTV/СТБ ситуацію в українській енергетиці обговорили із головою правління «Укренерго» Володимиром Кудрицьким та міністром енергетики Германом Галущенком. До обговорення енергетики та бюджету України запросили народних депутатів Ніну Южаніну та Андрія Геруса. Кожен з них представив своє бачення держбюджету та забезпечення сталості енергетики.

Також у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили про Київський тиждень критики з його генеральним директором Денисом Івановим. Він розповів про підготовку фестивалю та визначив його проведення як своєрідний опір російській агресії. Денис Іванов презентував фільми, які покажуть на фестивалі.

У блоці «Інтера» про мародерство російських військових говорили із регулярним гостем нацмарафону — радником міністра внутрішніх справ України Вадимом Денисенком. Він сказав, що росіяни крадуть у великих масштабах, а на звільнених територіях люди досі звертаються до поліції зі свідченнями про воєнні злочини окупантів. З 1 травня Денисенко долучався до національного марафону 109 разів.

Говорили й про експорт українського зерна. До розмови запросили першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького. Пізніше про зернову угоду у блоці «1+1» говорили з міністром аграрної політики та продовольства Миколою Сольським.

Також журналісти «Інтера» підготували сюжет про те, як російські військові здаються у полон, аби не воювати на стороні окупанта без оснащення та зброї. Розповіли й про роботу сайту «Хочу жить», яким користуються російські військові, аби здатись у полон.

У новинній студії «1+1» показали, як у різних регіонах України реагують на заклик економити. До студії включали кореспондентів та кореспонденток з Дніпра, Львова та Одеси. Після них до студії долучили голову правління «Укренерго» Володимира Кудрицького.

О 23:00 у блоці «1+1» почалось інтерв’ю Наталії Мосейчук з начальником штабу полку «Азов» Богданом Кротевичем на псевдо «Тавр».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду