Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 жовтня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 жовтня

22 Жовтня 2022
1054

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 жовтня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1054
Відставка Ліз Трасс, плани росіян підірвати Каховську дамбу, бюджет та економіка України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 жовтня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 жовтня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» цієї ночі показали новий випуск «Нічної варти», який складався з двох частин. У студії працювали Євген Плінський, Наталя Островська та Марія Васильєва.

У першому блоці «Нічної варти» говорили про Китай та його позицію щодо російсько-української війни. До обговорення запросили члена правління «Української асоціації китаєзнавців» Олексія Коваля та авторку проєкту з моніторингу китайських медіа Катерину Качан.

Катерина Качан розповіла, що в Китаї заборонене відвідування багатьох іноземних сайтів, а з самого початку війни Сі Цзіньпін заявив про підтримку України та миру, тому багато сайтів підтримують офіційну державну позицію. Та війну війною ніхто не називає. За її словами, у соціальних мережах на перших етапах війни було негативне ставлення до України, але завдяки зусиллям українців вдалось донести до китайців більш адекватну інформацію.

У другому блоці «Нічної варти» з політкоментатором Валентином Гладких обговорювали перебіг мобілізації в Росії.

Також двічі повторювали випуск підсумкових новин попередньої доби з включеннями  кореспондентів та кореспонденток з Дніпра, Львова та Одеси. Також було включення голови правління «Укренерго» Володимира Кудрицького. Усі вони говорили про економію електроенергії.

До студії «Ради» цього дня прийшов радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов. Він розповідав про гуманітарну ситуацію та події на фронті. Головна стратегія Генерального штабу, як він сказав, — збереження життя українських військових. Щодо загрози підіриву Каховської дамби Смірнов пояснив, що це може завдати серйозної шкоди не лише українцям, а й росіянам.

Про відновлення України цього дня знову говорили з колишнім чиновником, а тепер «економічним експертом» Георгієм Біркадзе.

Суспільне у своєму блоці провело підрахунки з соціальної економіки, зокрема журналісти підрахували, що можна купити у різних регіонах на 86 гривень. Саме стільки виходить, якщо розділити прожитковий мінімум на 30 днів. Про соціальні виплати говорили з першою заступницею міністра соціальної політики Дариною Марчак, яка назвала маніпулятивним сюжет про прожитковий мінімум та пояснила, як розраховувати гроші, що можуть витрачати українці. Також урядовиця розповіла, що сьогодні в Україні прожитковий мінімум не відіграє своєї основної ролі — показника реального доходу, який необхідний родині.

З головним редактором інформаційного агентства «Главком» Миколою Підвезяним у блоці Суспільного говорили про імітацію незалежності Української православної церкви Московського патріархату. Він розповів, що пів року журналісти стежили за цією церквою та її зв’язками з Російською православною церквою. Зв’язок з російською церквою досі не розірваний, представники УПЦ МП відвідують Росію під час війни та беруть участь у богослужіннях, де благословляють мобілізованих росіян.

Цього дня у блоці ICTV/СТБ знову показали сюжет про виступи команди «Дизель шоу» та розповіли, як вони збирають гроші для ЗСУ.

Також цього дня до гостьової студії ICTV/СТБ запросили першу леді України Олену Зеленську. Вона розповіла про участь українських книжкових новинок на найбільшому у світі книжковому ярмарку та про презентації українських книжок для дітей-переселенців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1054
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду