Газету «Обрії Ізюмщини» випустила редакція у Львівській області

Газету «Обрії Ізюмщини» випустила редакція у Львівській області

19 Вересня 2022
1504
19 Вересня 2022
20:40

Газету «Обрії Ізюмщини» випустила редакція у Львівській області

1504
Редактор газети евакуювався на захід України та продовжував координувати роботу сайту «Обрії».
Газету «Обрії Ізюмщини» випустила редакція у Львівській області
Газету «Обрії Ізюмщини» випустила редакція у Львівській області

Перший після звільнення Ізюму на Харківщині номер місцевої газети видала редакція «Воля народу», що у Буську Львівської області. Про це повідомив сайт «Обрії», який редактор газети «Обрії Ізюмщини» веде в евакуації.

«Вже цього тижня відновлені "Обрії Ізюмщини" будуть доставлені пересувними відділеннями "Укрпошти" мешканцям деокупованого міста, котрі вже давно очікували на повернення улюбленого видання», – йдеться в повідомленні редакції.

Нагадаємо, після звільнення Ізюма, 10 вересня, до міста приїздив президент Володимир Зеленський. Він дав доручення терміново відновити на звільнених територіях випуск українських ЗМІ. За сприяння голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка стало можливим видрукувати спецвипуск газети.

Як ми писали, випуск газети «Обрії Ізюмщини», як й іншої преси на Харківщині, припинився 24 лютого. Райцентр Ізюм у перші дні російського вторгнення зазнав бомбардувань і обстрілів. Частину міста, де розташована редакція газети, окупанти захопили на початку квітня. Вони розгромили офіс, розграбували техніку й меблі.

Редакції надходив лист із Донеччини, в якому пропонувалася «співпраця в єдиному інформаційному просторі». Зрештою, місцеві колаборанти запозичили лише частину логотипа видання і в квітні почали випускати листівку «Изюмский телеграфъ» на чотирьох надрукованих на принтері аркушах формату А4. Редагувала листівку колаборантка Любов Ткачова, депутатка Ізюмської міської ради від «Опозиційної платформи — За життя».

Редактор газети евакуювався на захід України. Після переїзду Костянтин Григоренко відновив сайт «Обрії». Онлайн-видання вже двічі зазнавало хакерських атак, відновлювати сайт допомагали фахівці з кібербезпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1504
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду