detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
22.09.2022 10:41
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 вересня
Порошенко і Тимошенко у блоці ICTV, часткова мобілізація та російська опозиція.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтер» цієї доби в національному етері не було.

Під час «Нічної варти» у блоці «1+1» ведучі говорили про звільнення українських територій та українську культуру. У студії працювали Євген Плінський, Наталя Островська, Євген Куксін та Марія Васильєва. В перервах між блоками токшоу показували повтори попередньої доби.

Традиційно до блоку «Ради» запросили радників міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенка і Ростислава Смірнова. Пізніше Денисенка також запрошували до блоку Суспільного. Обидва радники належать до команди «Українського інституту майбутнього». Нагадаємо, що до 2019 року міністр Денис Монастирський також був одним з експертів цієї громадської організації.

Часткову мобілізацію росіян у блоці Суспільного обговорили з опозиційними російськими журналістами та політиками. До етеру долучили журналіста видання The Insider Тимура Олевського та опозиційного політика Гаррі Каспарова. З останнім також говорили про проведення псевдореферендумів на загарбаних територіях України. Каспаров не вперше з’являється в етері національного марафону: з 1 травня його запрошували до різних гостьових студій шість разів.

Також показали інтерв’ю керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігоря Солов’я. З ним говорили про інформаційний фронт. Він відразу сказав, що головні воїни інформаційного фронту — це військові, які своїми діями нівелюють усі закиди ворогів. Експерт говорить, що проведення незаконних референдумів на окупованих територіях — це також спроба змінити інформаційний порядок денний. Після «приєднання» окупованих територій Росія спробує позиціонуватись як країна, яка обороняється від агресії.

До блоку ICTV/СТБ запросили Петра Порошенка, якого протитрували як п’ятого президента України та голову партії «Європейська солідарність». Політик розповів про свою роботу на міжнародній арені, закликав НАТО надати Україні членство в альянсі, розповів про підтримку США та закликав американців давати українським військовим нові літаки й системи протиповітряної оборони. Це чи не перша поява Петра Порошенка в ефірі спільного телемарафону за всі майже сім місяців.

Пізніше до блоку ICTV/СТБ запросили народну депутатку України Юлію Тимошенко, яку також протитрували як голову «Батьківщини». Вона говорила про рішення Путіна оголосити мобілізацію в Росії.

Про інформаційну ізоляцію людей на окупованих територіях говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він сказав, що під час його поїздки на Харківщину туди привезли друкований наклад газети «Обрії Ізюмщини», а зараз готується до друку газета «Слобожанський край». Наступним кроком буде відновлення телебачення і радіомовлення. Також, за словами міністра, ведеться робота над поверненням українського телерадіомовлення на окупованих територіях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY