detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
03.07.2022 11:36
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня
Організація навчання для школярів, постачання зброї, ймовірність повернення українців додому з-за кордону та інтерв’ю Річарда Бренсона.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер»,  «1+1».

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію на фронті та забезпечення армії говорили з воєнним експертом Сергієм Грабським. Гість оцінив ефективність використання байрактарів на сучасному етапі війни: росіяни навчилися працювати проти байрактарів, і навіть турки починають розробляти нові дрони, які витримуватимуть більше навантаження та матимуть кращі показники висоти польоту.

З керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном говорили про безпеку в публічних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Гість говорить, що жоден персонал торговельного центру не зможе швидко вивести усіх відвідувачів, тому кожна людина сама має переходити до безпечного місця, в тому числі й персонал.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з директоркою Інституту демографії та соціальних відносин Еллою Лібановою про повернення біженців з-за кордону. Експертка розповіла: що довше люди будуть перебувати закордоном, то більше вони будуть адаптуватись. За найгіршим сценарієм Україна може втратити до 5 мільйонів людей, а також є ризик, що не просто жінки не повернуться додому до родин, а їхні чоловіки можуть виїхати до них.

З керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком говорили про постачання нової зброї для України та її роль у бойових діях. Він розповів, що найбільша дальність ракет для HIMARS, які нададуть Україні — 80 кілометрів, проте не виключено, що у майбутньому можуть надати балістичні ракети дальністю до 300 кілометрів.

У блоці «Україна 24» з першою заступницею голови НБУ Катериною Рожковою говорили про релокацію підприємств. Вона розповіла, що на початку війни від 35 до 40% підприємств припинили роботу, проте зараз деякі з них починають відновлюватись. Також експертка сказала, що не всі підприємства можуть дозволити собі релокацію, а також виробництво стало дорожчим, а купівельна спроможність і бажання купувати — падати.

Про ситуацію в Білорусі ведучі говорили з головою кабінету представників білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Валерієм Ковалевським. Він сказав, що для Росії Білорусь та Україна — це дві країни, важливі для підтримки концепції братніх народів. Якщо з Україною росіяни готові воювати, то у Білорусі вони мають Лукашенка, який готовий йти на всі поступки задля підтримки Кремля.

У блоці «Інтера» показали інтерв’ю з Олександром Поворознюком. Він розповів про свою найгучнішу фразу про президента України — «Вова, їбаш їх!» — та чому записав відео. Також говорили про те, що Зеленський не виїхав закордон і ставлення Поворознюка до цього вчинку, про оборону країни та готовність місцевих захищати свою землю.

Про зміни в освітньому процесі та зникнення з освітніх програм російських письменників у гостьовій студії «Інтера» говорили з міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом.

У блоці «1+1» показали анонімне інтерв’ю з бійцем Сил спеціальних операцій. Він розповів про ситуацію у Мелітополі та злочини, до яких вдаються окупанти щодо цивільних. На завершення доби в етері показали інтерв’ю з підприємцем Річардом Бренсоном.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY