Про що говорили у етері спільного телемарафону 30 квітня

Про що говорили у етері спільного телемарафону 30 квітня

1 Травня 2022
957

Про що говорили у етері спільного телемарафону 30 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
957
Анджеліна Джолі в Україні, військова допомога США та викрадення росіянами української сільськогосподарської продукції.
Про що говорили у етері спільного телемарафону 30 квітня
Про що говорили у етері спільного телемарафону 30 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізуватиме якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича і Сергія Лещенка. А також патріотичні ролики та антиросійські спецрепортажі.

«Україна 24»‎. Ведучі Ольга Грицик, Марія Скиба та Олег Панюта. У новинах показували сюжети про дії українських військових, ситуацію в українських містах, життя переселенціі, майбутній парад до 9 травня, популяризацію України у світі й нові імена для звірів, показали брифінг Кирила Тимошенка.

З нардепом від «Слуги народу» Юрієм Камельчуком говорили про шостий пакет санкцій проти Росії. Він зауважив, що завдяки українській дипломатії і роботі ЗМІ стали можливою потужні санкції проти Росії.

Старший науковий співробітник університету Техасу Марк Помар говорив, що для відновлення України необхідно багато грошей, але допомога від уряду США стане сигналом для приватного сектору допомагати розвитку України.

«Інтер». У студії працювали Лілія Налягака та Олександр Васильченко. Розповідали про обстріли Дніпропетровщині, підрив моста українськими військовими, ситуацію у Маріуполі, показали звернення Володимира Зеленського.

Зробили розгорнутий сюжет про історію лендлізу, який у роки Другої світової війни дозволив СРСР здобути перемогу. Експертом у сюжеті виступив Олег Жданов.

Розповіли про підтримку України у світі, зокрема США, запровадження «рубльової зони» на окупованих територіях, роботу фільтраційних таборів під Маріуполем, розмінування звільнених міст.

«1+1». В етері працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Руслан Шаріпов і Марічка Падалко. Традиційно розпочали з новин, розповіли про ситуацію на фронті, втрати ворогів, евакуацію із зони бойових дій, паливну кризу й прогноз її завершення, роботу лікарів.

З військовим експертом Олександром Мусієнком говорили про розширення світової допомоги, надання Україні летальної зброї. Експерт розповів, що процес виходу підтримки на новий рівень запустився після візиту до України Ентоні Блінкена і Ллойда Остіна.

З телеоператором Борисом Яковенком поговорили про його евакуацію з Маріуполя.

Зробили сюжет про викрадання росіянами української сільськогосподарської продукції, експропріацію майбутнього врожаю у фермерів Херсонщини, яких змусять віддати 70% від усього вирощеного. Нагадали про звичку росіян мародерити і красти чужу продукцію, а також наголосили, що Росія знову хоче спровокувати голод в Україні.

Із заступником міністра аграрної політики Тарасом Висоцьким говорили про масштаби збитків, яких зазнали українські фермери. Він розповів, що зерно вивозять із Запорізької, Луганської й Херсонської областей. За його оцінкою, росіяни викрали зерна на сотні мільйонів доларів.

З нардепом групи «За майбутнє» Сергієм Лабазюком говорили про бонуси для українських бізнесменів, які вони отримають від скасування Євросоюзом мита на українську продукцію. Він розповів, що тепер бізнесмени зможуть експортувати більше.

«Рада». Ведучі Андрій Сініцин, Тетяна Гончарова і Максим Зборовський. У новинах розповідали про життя переселенців на Закарпатті, обстріли Луганщини та інше. Зробили виїзну студію на Чернігівщині, яку вели Тетяна Гончарова і Максим Зборовський.

До етеру долучився Віталій Копистко, керівник патрульної поліції Чернігівщини. Він розповів, що у тісній співпраці діють поліція, нацгвардія і прикордонники, а також про затримання порушників державного кордону.

З собакою-сапером Патроном і його господарем начальником групи піротехніків Михайлом Ільєвим говорили про роботу саперів і зокрема Патрона.

Голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович розповів про знищення архіву СБУ на Чернігівщині і намагання росіян приватизувати українську історію.

Із міністром культури Олександром Ткаченком говорили про злочини росіян проти української культури та відновлення стадіону на Чернігівщині, яким готові опікуватись благодійники з німецького Дортмунда.

ICTV/СТБ. Ведучі Яна Брензей, Вадим Карп’як та В’ячеслав Цимбалюк. Ведучі новинних блоків та журналісти у регіонах розповідали про знищення техніки окупантів на різних напрямках, де вони пробують атакувати мирні міста. З Харківщини журналістка підготувала матеріал про ракетний удар по житловому будинку.

Розповідали у новинах і про підготовку російських провокацій, і про обстріли у Воздвиженці Пологівського району у Запорізькій області та інших населених пунктів. У Запорізькій області рятувальники дістають застряглі у полях касетні снаряди.

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь вважає, що західні партнери України можуть доставити нам щонайменше кілька сотень танків.

Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки, вважає, що треба зменшувати податки та давати бізнесу розвиватися, а фінансувати війну коштом боргів та міжнародної підтримки.

Сергій Гайдай, очільник Луганської обласної військової адміністрації, говорить, що жовті автобуси, в яких зазвичай возять школярів, росіяни можуть використати для провокації українських військових. Він сказав, що з Попасної зараз евакуювати людей вже неможливо.

Говорили і про візит Анджеліни Джолі, яка приїхала у Львів, аби підтримати українців.  Зірка опублікувала кілька дописів на підтримку України.

Митрополит Епіфаній, предстоятель Православної Церкви України, сказав, що не потрібно себе наражати на небезпеку і їздити туди, де нині небезпечно.

Народна депутатка Юлія Тимошенко коментувала у студії паливну кризу. Вона сказала, що нестача пального спричинена тим, що паливо належить комерційним структурам і керується вільним ринком. Вона розповіла, що колт уряд обмежив ціни, комерційні структури перестали завозити пальне. Вона каже, що зараз необхідно відпустити ціни та зняти податки на ввезення пального, а також розробити комплексну енергетичну стратегію. Також гостя зауважила, що уряд недопрацьовує і вона готова допомогти.

З військовим експертом Сергієм Грабським говорили про наступ росіян та перегрупування військ. На його думку, росіяни погодяться на політичне розв’яання ситуації у Маріуполі під егідою ООН.

Продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк закликав українців, які знають, де і в кого можна в Європі купити недорогі вживані пікапи, дати про це знати. Запаси вживаних авто у Європі вже закінчуються, а вони потрібні для виконання бойових задач.

Суспільне‎. У студії працювали В’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков та Анатолій Єрема. Розповіли про евакуацію з Харківщини, життя переселенців, надання американської військової допомоги, візит Анжеліни Джолі до України, роботу саперів.

З депутатом Херсонської облради Сергієм Хланем говорили про окупацію регіону, трансляцію російських пропагандистських каналів, блокування інтернету і поширення проросійських листівок, а також про боротьбу з російськими агітаторами.

Показали вечірнє звернення Володимира Зеленського у якому він говорив про хід війни, оборону українських міст, втрати росіян. Президент закликав російських солдатів поберегти свої життя і залишатись вдома.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
957
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду