Про що мовчав Перший національний у перший тиждень червня

Про що мовчав Перший національний у перший тиждень червня

18 Червня 2014
1735

Про що мовчав Перший національний у перший тиждень червня

1735
Моніторинг замовчань важливих суспільно-політичних тем Першим національним за тиждень 2 по 8 червня 2014 р.
Про що мовчав Перший національний у перший тиждень червня
Про що мовчав Перший національний у перший тиждень червня

ГО «Телекритика» продовжує окремий моніторинг Першого національного. Цей державний телеканал фінансується з державного бюджету України коштом податків громадян. Саме тому вважаємо за необхідне посилити контроль за дотриманням цим мовником професійних стандартів. Особлива увага приділятиметься замовчаним темам.

Моніторинги за тиждень з 25 травня по 1 червня дивіться тут, за 12–18 травня – тут, за 5–11 травня – тут, за 28 квітня – 4 травня – тут, за 21–27 квітня – тут, за 14–20 квітня – тут, 7–13 квітня – тут, 24–30 березня – тут, 17–23 березня – тут, 10–16 березня – тут, 3–9 березня – тут, за 24 лютого – 2 березня 2014 року читайте тут, за 3–9 лютого – тут, за 10–16 лютого – тут, за 17–23 лютого – тут.

Детально про методологію проведення моніторингу дивіться тут.

Узагальнений моніторинг усіх основних загальнонаціональних каналів за травень-2014 дивіться тут.

1. Загальна кількість суспільно-політичних тем, окремих фактів чи думок, важливих для повноцінної й невикривленої інформаційної картини кожного дня, замовчаних Першим національним у підсумкових випусках щоденних новин («Підсумки дня», ефіри щодня з понеділка до суботи о 21:00):

Тиждень

Загальна кількість важливих суспільно-політичних тем

З них замовчано Першим національним

Кількість замовчаних
у % від всіх тем

06.02–06.08

333

170

51%

05.26–06.01

364

158

43%

05.19–05.25

424

215

51%

05.12–05.18

436

234

54%

05.05–11.05

551

292

53%

28.04–04.05

474

218

46%

21.04–27.04

506

304

60%

14.04–20.04

593

346

58%

07.04–13.04

527

315

60%

24.03–30.03

352

217

62%

17.03–23.03

429

255

59%

10.03–16.03

444

286

64%

03.03–09.03

434

287

66%

24.02–02.03

414

306

74%

17.02–23.02

493

414

84%

10.02–16.02

211

191

91%

03.02–09.02

212

185

87%

На звітному тижні частка тем, про які Перший національний не повідомляв, зросла порівняно з попереднім тижнем. Але залишилася в межах загальної тенденції. Разом із тим, грубих порушень стандартів інформаційної журналістики в матеріалах новин майже не було.

По днях – про що розповідав і про що не розповідав Перший національний протягом звітного тижня:

2 червня (понеділок) і події неділі 1 червня:

У понеділок Перший національний повідомляв про такі події на Донбасі. Третина бійців батальйону «Донбас» на чолі з Семенченком стали до лав Національної гвардії і проходять підготовку неподалік Києва. Батальйон «Донбас» зібрав на Майдані чотири автобуси добровольців. Газети «Донбас» та «Вечірній Донецьк» зупинили свою діяльність через вимоги терористів «ДНР» змінити редакційну політику. Озброєні бойовики викрали головних редакторів двох українських газет і тримали їх в облдержадміністрації, але згодом випустили. На Луганський прикордонний загін знову напали терористи. Поранено сімох українських військових (чотирьох – важко) під час бою біля Луганського прикордонного загону. Вибух у Луганській обладміністрації спричинила ракета, яку випустили із захопленого бойовиками управління СБУ (тут недостовірне посилання – на сайт УНН). Після того, як у Луганській обладміністрації стався вибух, бойовики почали звинувачувати українських військових в авіаційному ударі. Головне управління Луганського МВС: з управління СБУ, де засіли терористи, цілилися в український винищувач у небі, але ракета зреагувала на найближчу теплову ціль – кондиціонер на вікні Луганської ОДА. За даними управління МВС, загиблих п’ятеро. Департамент охорони здоров’я наводить цифру – дві людини вбито. Кількість поранених невідома.

Не повідомляв канал про такі події в регіоні. У Торезі терористи підірвали місцеве управління СБУ. У Волновасі терористи викрали депутата міськради. Терористи захопили в заручники начальників Амвросієвського й Торезького міськвідділів міліції. Одна людина загинула, одну поранено внаслідок штурму райвідділку міліції в місті Шахтарськ на Донеччині. У Слов’янську терористи замінували декілька підприємств – Селезньов. У Слов'янську бойовики намагаються прорватися крізь українські блокпости. В Маріуполі обрали нового «народного мера». На Луганщині терористи напали на дві військових частини і захопили там зброю. В Луганську прикордонники понад 14 годин без підкріплення відбивають атаки терористів, є поранені. Терористи, які атакують луганський прикордонний загін, використовують мирних жителів як «живий щит» – Держприкордонслужба. АТЦ: Луганську ОДА підірвали зсередини. У Луганську авіація знищила дві мінометні батареї терористів. Українські винищувачі не можуть вести вогонь по терористах, бо ті ховаються в житлових кварталах Луганська.

Про події в інших областях повідомлялося таке. Минув місяць після загибелі людей в одеському Будинку профспілок. 13 осіб узято під варту, близько сорока підозрюваних – під домашнім арештом – МВС. У Харкові затримали злочинне угруповання, яке може бути причетне до замаху на Кернеса – обласне МВС. Кернес планує повернутися після лікування в Ізраїлі – Харківська міськрада. У Миколаєві українські активісти зірвали мітинг прихильників Росії, які агітували проти АТО.

Не повідомлялося про такі події. У Харкові відбулася хода активістів Євромайдану центром міста зі 100-метровим стягом України. За захоплення ОДА в Харкові судитимуть 63 активістів антимайдану – прокуратура. У Сумах влаштували велопробіг за єдність України. У свідоцтвах про смерть рівненських солдатів, які загинули під Волновахою, написано, що хлопці загинули на вулиці від поранень внаслідок нападу з метою вбивства чи нанесення ушкодження – голова рівненської облради Кириллов. Він звернувся до прем’єр-міністра та президента. Лідер радикальної організації «Миколаївський опір», якого затримали правоохоронці, зізнався: його завербували російські спецслужби. На Дніпропетровщині формують нові батальйони «Луганськ» та «Артемівськ». Вони будуть підпорядковуватися МВС.

Про події в Криму канал повідомляв таке. Окупанти в Криму викрали зі сховищ «Ощадбанку» 300 кг золота – Петренко. Мін'юст пропонує Генпрокуратурі арештувати російське держмайно через окупацію Криму. З балансу НБУ в Криму вилучили активів на 700 мільйонів гривень та понад чотири мільйони готівки. У ялтинській школі випускники на «останньому дзвонику» заглушили російський гімн українським. Директора гімназії, де діти співали український гімн, викликали до Кримського відділу освіти. Її збираються звільнити. Класного керівника випускників змусили написати пояснювальну записку.

Не повідомляв канал про такі події. У Перевальному в Криму російські «козаки» вчинили напад на прихожан церкви Київського патріархату. Окупований Крим Росія остаточно перевела на свої рублі. Росія вводить в окупованому Криму спецконтроль за ввезенням продуктів на залізничних вокзалах. Путін наказав включити «звільнення і приєднання» Криму в підручники з історії Росії.

З реакцій і дій української влади канал повідомляв про таке. Турчинов: у деяких містах на сході України знищено розрахункові центри казначейства і виплата пенсій там неможлива. Міноборони: бійці АТО забезпечені всім необхідним. Усі партії постачання під контролем кількох правоохоронних структур, тому корупції тут військові не уявляють. Україна вже підготувала позов до Стокгольмського арбітражу.

Не повідомляв канал про таке. Другий батальйон Нацгвардії заступив на бойові пости навколо Слов’янська – Парубій. Дії російських бойовиків в Україні спричинили смерть 122 людей – Генпрокуратура. Генпрокуратура: у порушених Слідчим комітетом РФ справ проти українських військових жодних правових наслідків не буде. МЗС звинуватив Росію в експорті тероризму в Україну і заявив із цього приводу протест.

Про закордонні реакції на українські події канал повідомляв про такі. Представники України та Росії за посередництва Євросоюзу проводять у Брюсселі четвертий, останній раунд переговорів щодо ціни на російський газ для України. Російська сторона перенесла термін передоплати за газ на тиждень. Міллер: сторони домовилися не подавати до суду одне на одного до 9 червня.

Не повідомлялося про таке. Папа Римський молився за мир і спокій в Україні. Росія за графіком очолила Раду безпеки ООН. Росія підготувала проект резолюції на розгляд Ради безпеки ООН, де вимагає припинити в Україні АТО і розпочати переговори. Генсек НАТО: Росія не виконує своїх обіцянок, погрожує своїм сусідам і застосовує проти них силу. Пентагон засудив напад на луганський прикордонний загін і участь у цьому нападі Росії. Пентагон вирішив надати Україні військову підтримку на 18 мільйонів доларів. Це одяг і, можливо, деякі технічні засоби. Російське телебачення звинуватило біатлоністку Підгрушну в «підробітку» снайпером у Слов’янську.

З інших подій дня на каналі повідомлялося про таке. ЦВК оголосила Порошенка Президентом України. Інавгурація п’ятого президента України, ймовірно, відбудеться у суботу 7 червня. Фракція «Батьківщина» закликає захистити місцеве населення на сході й надати втікачам статус тимчасових переселенців. «Свобода» пропонує організувати добровільну евакуацію мирного населення із зони бойових дій, закрити кордони з Росією, запровадити для росіян візовий режим. Тягнибок: у парламенті варто обговорити питання можливого запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях. Коаліція готує законопроект, який дасть можливість провести дострокові парламентські вибори. Регіонали виступають проти дострокового переобрання парламенту. Єфремов: вибори можна проводити лише тоді, коли вирішиться конфлікт на сході України. Міністерство освіти звітує про повне забезпечення підручниками українських школярів та оголошує боротьбу проти корупції.

Не повідомляв канал про такі події. За оновленими даними Київського окружкому, «ДемАльянс» проходить у Київраду. Декілька тисяч людей зібралося на Майдані на недільне віче. Державний борг України в квітні знизився на 676 млн доларів. Проти колишнього головного архітектора Києва Бабушкіна прокуратурою заведено кримінальну справу за рейдерське захоплення бізнес-центру на Печерську. Вкладники банку «Форум» пікетували Кабмін. В Україні подорожчала електроенергія для населення: залежно від обсягу споживання електрики, тариф додав від 10% до 40%. Колишнього голову «Укрсоцбанку» Тимонькіна, якого пов’язують із Курченком, оголошено у розшук – МВС. Обмеження Нацбанку: лише 150 тисяч гривень на день тепер можна зняти з карткового чи депозитного рахунку. У валюті 15 тисяч гривень в еквіваленті.

3 червня (вівторок):

У вівторок канал повідомляв про такі події на Донбасі. Сили АТО повністю очистили північ Донецької області від терористів – Турчинов. Українські війська після боїв увійшли до Красного Лиману. Селезньов: під Слов’янськом знищено засідку терористів, які напали на колону українських військових. ДПС: у результаті нападу та бою між сепаратистами і бійцями Луганської прикордонної застави вбито дев’ять терористів, двадцять вісім поранених, вісім прикордонників поранено. У Лисичанську підірвали одноколійний залізничний міст.

Не повідомляв канал про такі події в регіоні. Терорист застрелив жителя Макіївки на подвір’ї будинку. Шестеро терористів «ДНР» на автівці підірвалися на міні в Краматорську. У бою під Красним Лиманом терористи підбили вертоліт сил АТО. В Донецькій області знищено понад 300 бойовиків – спікер АТО. Бойовики з «ДНР» зайнялися «конфіскацією» майна людей і вимагають грошей у місцевих бізнесменів. Мер Донецька: через бандитизм «ДНР» із міста йде малий бізнес, зачиняються кафе й готелі. Донецьк через терористів полишило 15 тисяч біженців. Один військовий загинув, 13 поранено внаслідок обстрілу терористами колони сил АТО під Слов’янськом. Під Слов’янськом силами АТО знищено кілька блок-постів терористів – Аваков. У Слов’янську бойовики не випускають біженців, які хочуть вибратися з міста. Генпрокуратура: причиною вибуху в Луганській ОДА могло стати попадання ракети з ПЗРК терористів.

Про події в інших областях повідомлялося таке. У Харкові розпочалися судові слухання справ учасників антимайдану. Їх обвинувачують у масових заворушеннях під час захоплення облдержадміністрації в ніч на восьме квітня. Добровольці батальйону «Азов» вирушають із Києва на Південь Донецької області для контролю морського кордону.

Про події в Криму не повідомляв канал про таке. У Криму місцева «самооборона» затримала і катувала журналіста і режисера. З окупованого Криму виведено ще три кораблі ВМСУ. Генпрокуратура звинуватила Януковича у сприянні окупації Криму.

Про реакції української влади на події повідомлялося таке. Голова Держприкордонслужби: ситуація на українсько-російському кордоні вкрай складна. Яценюк: Україна подасть позов на Росію до Стокгольмського арбітражного суду, якщо «Нафтогаз» та «Газпром» не домовляться про компромісну ціну. Яценюк закликав Європейський Союз заблокувати будівництво спільного з Росією газогону «Південний потік». Яценюк: переговорний процес по газу, запропонований Росією, може бути засобом відтягування часу. МЗС: Росію запрошено на інавгурацію президента на рівні тимчасово повіреного у справах України.

Не повідомляв канал про такі реакції. Україна подала до Європейського суду два позови проти Росії за окупацію Криму – Яценюк. На території Росії формуються нові загони бойовиків для відправлення в Україну – штаб АТО. Донецьк і Луганськ недоплачують половину податкових платежів – Яценюк. Генпрокурор: 220 людей побували в заручниках на Донбасі відколи там орудують озброєні бойовики. Генпрокуратура: анексію Криму готували Янукович, Якименко, Захарченко та інші. Генпрокуратура: у протистояннях на сході України загинуло понад 120 мирних людей і майже 60 військовослужбовців. Яценюк: Росія вкрала «Чорноморнафтогаз» і два мільярди кубів українського газу, який був у Криму. Генпрокуратура відкрила кримінальну справу проти посадовців фірми сина Януковича за ухилення від сплати 10 млн грн податків.

Про закордонні реакції повідомлялося таке. Речник «Газпрому» Купріянов: першим кроком має бути погашення заборгованості України, яка не викликає сумнівів в обох сторін. Міністр економіки та енергетики Болгарії: ні Болгарія, ані якась інша країна, де проходитиме «Південний потік», не має стати заручником російсько-українського конфлікту. Польський прем’єр: зменшити газову залежність від Росії можна за рахунок нових джерел енергії та експорту сланцевого газу на світовий ринок. Польща пропонує створити спілку, яка б допомагала країнам євроспільноти у разі виникнення проблем з енергоресурсами. Єврокомісія планує зменшити енергозалежність від Росії – протягом п’яти років пропонується знизити енергоспоживання на двадцять відсотків. Баррозу: маємо зміцнити енергетичну безпеку ЄС з точки зору поставок газу і скоротити кількість країн-членів, залежних від одного постачальника. Обама закликав російську владу розпочати діалог із Києвом та вплинути на озброєних сепаратистів, щоб ті перестали тероризувати українські війська, звільнили захоплені будівлі та склали зброю. Обама: Росія заплатить свою ціну за подальші провокації. В разі потреби ми запровадимо нові санкції. Обама закликав розширити військову присутність США в Східній Європі. Обама закликав російського президента зустрітися в Нормандії з Порошенком. Коморовський: безпека Польщі та всього регіону залежить від співпраці та присутності військових США на нашій землі.

Не повідомляв канал про таке. В ОБСЄ не підтверджують повідомлення, що в будівлю Луганської ОДА влучила ракета з літака. Єврокомісія закликала Болгарію зупинити будівництво «Південного потоку». Обама: Україна не повинна жертвувати суверенітетом заради добрих відносин із Росією. НАТО закликало Росію повернути Крим Україні.

Про інші теми повідомлялося таке. Парламент зняв депутатську недоторканість із Царьова. ВР дала згоду на арешт Царьова за сепаратизм. Генпрокурор: до ВР внесено подання про зняття недоторканості з Олійника та Калєтніка. Штаб Національного захисту в Дніпропетровській області оголосив, що заплатить п’ятсот тисяч доларів тому, хто здасть Царьова правоохоронцям. Дніпропетровські активісти автомайдану та громадські організації «Гідність і воля» хочуть поселити в маєтку Царьова біженців зі сходу України. Київський міськвиборчком оголосив Кличка переможцем на виборах мера столиці. Інавгурація відбудеться на урочистому засіданні Верховної Ради, за таке рішення проголосували триста народних депутатів. Новообраний президент України зустрінеться з президентом США у Варшаві. ВР заборонила банкам забирати житло за валютні кредити.

Не повідомляв канал про такі події. Американське ядерне паливо знизить залежність України від РФ – Яценюк. Генпрокуратура перевіряє Єфремова на причетність до сепаратизму. ВР не підтримала законопроекту про поєднання посад мера столиці і глави КМДА. З фракції Партії регіонів у ВР вийшло 20 нардепів.

4 червня (середа):

З подій на Донбасі цього дня Перший національний повідомляв про таке. У луганському прикордонному загоні нині хазяйнують бойовики – в інтернеті з’явилося відео розгромленої частини. Українських бійців вивели з Луганської прикордонної частини. На сайті Держприкордонслужби йдеться, що так військовим врятували життя.

Не повідомляв канал про такі події. Війська на Донбасі отримали сухі пайки, надані США. Бойовики взяли в заручники двох співробітників Дмитрівської прикордонслужби в Донецькій області. У Макіївці терористи з вогнепальної зброї розстріляли цивільного у власному автомобілі. На Донеччині терористи обстріляли прикордонний пункт Маринівка. У Красному Лимані внаслідок обстрілу терористів хірург лікарні отримав важке поранення у голову. В Шахтарську терористи «ДНР» розстріляли молоду жінку, яка не зупинила машину на блок-посту. За тиждень із Донецької області виїхало в інші області країни 15 тисяч біженців. У Донецьку терористи почали перевіряти паспорти на вокзалі та в гуртожитках. Аеропорт Донецька закрили до кінця червня. У Слов’янську сили АТО знищили великий склад із боєзапасами терористів – Селезньов. Терористи захопили в полон зампрокурора Слов’янської міжрайонної прокуратури. Бойовики залишили раніше захоплену ними лікарню в Слов’янську і намагаються прорвати кільце оточення. Слов’янськ залишився без централізованого постачання води через пошкодження центрального водогону внаслідок бойових дій. Українська авіація не виконувала бойових завдань з обстрілу Луганської ОДА – Селезньов. У Червоному Лучі Луганської області терористи захопили податкову. Бойовики в Луганську захопили військову частину внутрішніх військ.

З подій в інших областях канал повідомляв лише про те, що 5 років умовно отримав лідер проросійської організації «Миколаївський опір» Курганський за зазіхання на територіальну цілісність України.

З подій у Криму не повідомлялося про таке. Окупанти в Криму скасували вибори мерів. «Ростуризм» розсилає державним компаніям Росії телеграми з пропозицією власним коштом відправити своїх співробітників на відпочинок до Криму. Окупаційна влада звинуватила кримськотатарську газету в «екстремізмі» за те, що журналісти називають Крим «тимчасово окупованою територією».

З реакцій української влади повідомляється про таке. Турчинов у Слов'янську заявив про початок перекриття східного кордону України в центральній частині Луганської та на півдні Донецької областей. До викрадення представників моніторингової місії ОБСЄ на сході України 29 травня причетні російські козаки – СБУ. СБУ звинувачує отамана об'єднання «Всевеликого війська донського» у тому, що він віддавав накази про знищення мирних людей. Доцільність запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях має проаналізувати РНБО – Турчинов. Порошенко обговорив кризу на сході України з главами США, Польщі, Франції та Канади. Порошенко: децентралізація української влади буде здійснена за польською моделлю. Нове озброєння отримають Національний гвардія та Збройні сили України. Міністр соцполітики: уряд не має боргів перед фондами соцстрахування. Держава повністю розрахувалася з виплатами безробітним та за лікарняними. Яценюк: 422 мільйони гривень із Луганської та Донецької області за останній місяць не зібрали. Але при цьому виплачуються всі соціальні виплати. Міносвіти: випускники Луганської й Донецької областей зможуть зареєструватися на додаткову сесію до 15 червня.

Не повідомляється про таке. Терористи створюють свої бази в дитсадках, лікарнях і санаторіях – прес-офіцер АТО. Держприкордонслужба спростовує звинувачення в отриманні прикордонниками хабарів за пропуск транспорту з бойовиками. Неподалік зони АТО розгорнуто військовий польовий шпиталь. СБУ затримала організатора постачання 7 вантажівок зброї та боєприпасів із Росії для терористів на Донбасі. Держприкордонслужба: інформація про тисячі біженців з України, які нібито просять прихистку в Ростовській області Росії, не відповідає дійсності.

Про закордонні реакції на українські події канал повідомляв таке. У Ростовській області місцева влада відмовляється офіційно визнавати, що туди звозять тіла росіян, які загинули під час штурму аеропорту в Донецьку. Обама пообіцяв надати українській армії допомоги на 5 мільйонів доларів. Це бронежилети, прилади нічного бачення та системи зв'язку. Обама: завдання міжнародної спільноти – показати, що ми підтримуємо зусилля новообраного Президента України. Обама прибув до Брюсселя на саміт Великої сімки. Головна тема зустрічі – ситуація в Україні. Меркель: принципово важливим є використання Путіним свого впливу, щоби змусити сепаратистів утриматися від насильства та залякування, скласти зброю і припинити захоплення адміністративних споруд. Ван Ромпей: закликаємо Росію співпрацювати з новообраним і законним Президентом України і зробити активні зусилля для деескалації конфлікту. Ван Ромпей каже, що ЄС підпише з Україною асоціацію не пізніше 27 червня. Путін схвалив поправки до закону про громадянство РФ, де передбачається кримінальна відповідальність за приховування подвійного громадянства.

Не повідомляв канал про такі реакції. «Газпром» відклав термін переводу України на передоплату газу до 10 червня. Обама погрожує Росії подальшою ізоляцією: «Часи імперій уже в минулому».

Про інші події канал повідомляв таке. У кулуарах парламенту обговорювали запровадження військового стану на сході України. У дніпропетровському маєтку Царьова нові мешканці – біженці з Донбасу. Останні представники Євромайдану звільнили Київську міську державну адміністрацію.

Не повідомлялося таке. Муфтій мусульман України просить мусульман усього світу не їхати в Україну зі зброєю. Верховна Рада юстиції створила тимчасову спецкомісію з перевірки корумпованості суддів судів загальної юрисдикції. Україна вимагає від Росії скасувати штрафи за недобір газу. Кабмін створює Раду міжнаціональної згоди. Кабмін ухвалив рішення по реформуванню «Нафтогазу» в дві компанії. ВР прийняла до відома звіт із виконання бюджету 2013 року – уряд Азарова допустив дефіцит у 65 млрд грн. Мінсоцполітики заявляє про повне погашення всіх боргів уряду з соцвиплат. Львівська облрада звернулася до Генпрокуратури з вимогою заборонити діяльність КПУ на території України.

5 червня (четвер):

Про події на Донбасі цього дня канал повідомляв про таке. Терорист Безлер на відео ймовірно розстріляв двох полонених і погрожує продовжувати розстріли. Пункт пропуску «Маринівка» на Донеччині атакують озброєні терористи з боку Куйбишево та Шахтарська. Прикордонники в пункті пропуску Маринівка на Донеччині отримали підтримку української авіації. Прес-служба АТО: протистояння тривають в селі Семенівна, неподалік Краматорська, та Амвросіївці. Тимчук: на Донбасі нині перебуває близько 10 тисяч терористів. Турчинов призначив офіцера Матейченка тимчасовим головою Краснолиманської адміністрації. У Красному Лимані шукають терористів. Жителі Донецької та Луганської областей масово намагаються виїхати з небезпечних регіонів. Житель Донецька виклав в інтернет відео, де містом у напрямку Амвросіївки їде БТР із бойовиками. Аваков: у Слов’янську заблоковано всі шляхи відходу для бойовиків. Тимчук: на Луганщині оголено кілька ділянок кордону.

Не повідомлялося про такі події. У Красному Лимані сили АТО знищили склад зброї терористів. У Торезі терористи викрали викладача виша за проукраїнські погляди. У Донецьку терористи викрали 52-річну жінку. В Донецьку озброєні терористи за добу відібрали в місцевих водіїв 4 автівки – МВС. Святогірськ заповнили біженці зі Слов’янська. Укрзалізниця евакуювала з Луганська майже півтисячі дітей-сиріт, попри спроби бойовиків блокувати їх вивезення.

З подій, пов’язаних з окупацією Криму, канал повідомляє, що до Великої Британії та Франції на навчання вирушили перші нахімівці, які прославилися виконанням українського гімну в окупованому Севастополі.

Не повідомляє канал, що Повалій, яка кілька днів тому вийшла з фракції Партії регіонів, заспіває на святкуванні днів Росії в Ялті.

З реакцій української влади канал повідомляє про такі. Держприкордонслужба просить допомоги для захисту українських кордонів. Держприкордонслужба закрила три пункта пропуску на кордоні з Росією. Голова Держприкордонслужби: збройні формування регулярно потрапляють із території Росії. Пашинський: запровадження воєнного стану на території, де проводять АТО, є обґрунтованим. Турчинов прокоментував відео розстрілу полонених Безлером: переговорів із терористами не буде. Турчинов: відповідальність за криваві злочини Безлера лежить на політичному керівництві Росії, яке продовжує озброювати та підтримувати терор на сході України. Укрзалізниця: незважаючи на АТО, потяги не скорочували. Укрзалізниця: через напружену ситуацію потяги оминають Краматорськ, Слов’янськ та Красний Лиман.

Не повідомляє канал про таке. Міноборони каже про брак транспорту для вивезення поранених з полю бою. СБУ оголосила в розшук сепаратистів Губарєва і Нікітіна. МЗС України вимагає від російської влади негайного звільнення режисера Сєнцова. Щодо колишнього глави Украероруху СБУ завела кримінальну справу за державну зраду. «Сім’я» Януковича платить найманцям по 2-3 тисячі доларів – радник глави МВС. Турчинов доручив правоохоронцям перевірити причетність регіонала Єфремова до заборони на приземлення літака Нацгвардії в аеропорту Луганська.

З закордонних реакцій повідомлялося таке. Країни Великої сімки пообіцяли Україні 18 млрд доларів. Велика сімка вперше засідала без Росії. Резолюція лідерів Сімки: Росія має визнати результати виборів в Україні, відвести війська від кордонів з Україною, зупинити потік зброї до східних областей, гарантувати поставки газу. Інакше – нові санкції. Обама: Росія має скористатися можливістю налагодити зв’язки з Україною. Ромпей: Україна виявила стриманість з самого початку кризи; відновити порядок – це їхнє конституційне право. Резолюцію брюссельського саміту Сімки МЗС Росії оцінили як наступ на інтереси Москви. Лавров зустрівся з держсекретарем США Керрі, де заявив, що Україна має стати стабільною та мирною державою. У Нормандії розпочалися заходи з нагоди 70 річниці висадки союзників на узбережжі Франції.

Не повідомлялося про такі реакції. Посол Росії Зурабов повертається на роботу в Україну. Проти сина Азарова в Австрії заведено справу за відмивання грошей. Швейцарія заморозила 137 млн євро на рахунках Януковича і його соратників. Китай готовий до співпраці з новим Президентом України. «Репортери без кордонів» закликають захистити українських журналістів на сході України і в окупованому Криму. Путін уже заявив, що готовий зустрітися з переможцем президентських виборів в Україні.

З інших тем повідомлялося про таке. Парламент вніс зміни до закону про боротьбу з тероризмом – спецпідрозділи дістали право знищувати незаконні озброєні формування, проникати на захоплені об’єкти, звільняти заручників та зберігати речові докази. Депутати проголосували за створення ТСК, яка проаналізує, куди пішли гроші, зібрані на потреби армії. Українці загинули в автокатастрофі в Польщі. Кличко прийняв присягу київського міського голови. Психологи у складі служб із надзвичайних ситуацій у Запорізькій області допомагають родинам, які тимчасово виїхали з Донецька та Слов’янська. Мін'юст: біометричний паспорт буде дешевший від нинішнього закордонного на 40‒50%.

Не повідомлялося про таке. ВР не підтримала урядовий варіант бюджетної політики на 2015 рік. Активісти Самооборони залишили будівлю КМДА.

6 червня (п’ятниця):

З подій на Донбасі канал цього дня повідомляв про таке. Над Слов’янськом бойовики збили український літак з ПЗРК – сили АТО. Селезньов: літак переправляв гуманітарну допомогу для українських бійців і жодної військової загрози не ніс.

Не повідомлялося про такі події. СБУ впіймала чотирьох терористів, які планували напад на прикордонний відділ Амвросіївка Донецької області. Селезньов: у Краматорську терористи влаштували штаб в Будинку малютки. В Торезі терористи спалили офіс депутата і редакцію газети «Горняк». Експерти групи «Інформаційний спротив» назвали постановочним відео терористів про розстріл полонених. Бойовики на Донбасі утримують в полоні понад 200 людей – Тарута. Терористи «ДНР» захопили лікарню в Донецьку. В Донецьку терористи погрозами примусили провайдера відімкнути 5 українських телеканалів. Українські танки штурмують Слов’янськ. У Слов’янську терористи відкрили мінометний вогонь по блок-постах сил АТО, двоє військових поранено, один загинув. У Луганську терористи викрали підполковника міліції та захопили військову частину. Луганські терористи створили підрозділ із правом розстрілювати «злочинців» на місці.

З подій в інших областях повідомлялося про такі. 97 луганських дітей приїхали до Одеси. Усі вони – вихованці дитбудинків та шкіл-інтернатів. Біженців зі сходу почала приймати Кіровоградщина.

Не повідомлялося про такі події. СБУ в Закарпатській області затримала журналістів російського «Первого канала», які займалися шпигунською діяльністю під виглядом фінів. Кияни масово здають кров для військових, поранених під час АТО. У Кривому Розі затримано чотирьох диверсантів, які повинні були отримати 50 тисяч доларів за захоплення школи – МВС.

Про події щодо Криму не повідомлялося, що Всеукраїнська Рада Церков засудила напад на храм Київського патріархату в Перевальному і закликала різні конфесії до миру.

Про реакції української влади повідомлялася заява Порошенка, що 8 червня до Києва приїде представник Росії для переговорів щодо мирного врегулювання ситуації на сході України.

Не повідомлялося про таке. Держприкордонслужба закрила 8 пунктів пропуску на українсько-російському кордоні. Аваков звільнив колишніх беркутівців за відмову їхати в зону АТО.

З закордонних реакцій повідомлялося таке. Зустріч Порошенка та Путіна відбулася у Франції, куди вони приїхали на урочистості, присвячені 70-й річниці висадки союзників у Нормандії. Обама на зустрічі з Путіним говорив про важливість якнайшвидшого припинення насилля та військових дій на сході України.

Не повідомлялося про такі реакції. Путін у Франції визнав, що «можливо, має вплив» на сепаратистів на Донбасі. Меркель заявила, що Німеччина підтримуватиме Порошенка. Росія не поверне Україні Крим, поки керуватиме Путін – МЗС Польщі.

З інших тем повідомлялося про такі. Яценюк у парламенті звітував про 100 днів роботи. Ляшко вигнав із парламенту російського журналіста. Російський історик Зубов: якщо Росія не виконає умов Великої сімки – вона не зможе відновити відносини з Україною та Європою. Кличко: на ремонт Київської мерії необхідно близько 30 мільйонів гривень. Від продажу кабмінівських авто в бюджет надійшло мільйон триста тисяч гривень.

Не повідомлялося про такі теми. З липня держдопомога при народженні першої дитини збільшиться на 10 тисяч гривень. Кабмін створив Державну фіскальну службу, яка об’єднає функції податкової, митниці й фінансової міліції. Майдан закликав Порошенка, Кличка і Яценюка в неділю прийти на віче. Золотовалютні резерви НБУ в травні зросли на чверть. Суд поновив справу про ліквідацію компанії Фірташа «Укргазенерго». Прокуратура оскаржила передачу в приватну власність дитячого оздоровчого комплексу «Орбіта» в Києві. Компанії Фірташа винні Україні 6 млрд грн, ми почали з ними судитися за повернення боргу – Яценюк. Кабмін очікує 5% падіння ВВП цього року.

7 червня (субота):

З подій на Донбасі повідомлялося про таке. На Донеччині терористи захопили Карлівське водосховище і почали скидання води в річку. Селезньов: досі невідома доля двох пілотів літака, який бойовики збили вчора під Слов’янськом. У лінію електромереж Слов’янська влучили міни. Місто залишилося без світла – Донецькобленерго. У Маріуполі на Донеччині бойовики обстріляли прикордонний загін. Держприкордонслужба: на Луганщині терористи висунули ультиматум прикордонникам у пункті пропуску «Ізварине» скласти зброю і залишити пункт пропуску.

Не повідомляв канал про таке. В Україну проривається військова техніка з Росії – комбат «Азова». На Донеччині терористи викрали селищного голову. Терористи самі обіцяють віддати Безлера під «трибунал», якщо він справді розстріляв полонених. У центрі Донецька внаслідок внутрішніх розбірок застрелено помічника лідера терористів Пушиліна. Троє прикордонників зазнали поранень через обстріл прикордонного загону в Маріуполі.

З подій у інших областях повідомлялося, що українські артисти приїхали до міста Ізюм на кордоні Харківської та Донецької областей провести концерт для бійців АТО.

З реакцій української влади повідомлялася заява Тарути, що гарантувати безпеку президенту на Донеччині у найближчі два тижня немає можливості.

Не повідомляв канал про такі події й заяви. Прикордонники звинуватили Міноборони в ненаданні допомоги в бою з терористами. Нацгвардія повідомляє про затримання в зоні АТО російських журналістів телеканалу «Звєзда», які займалися шпигунською діяльністю. МЗС вручив Росії чергову ноту про численні порушення режиму на кордоні. Янукович пограбував Донбас, а тепер фінансує терористів – Порошенко. Порошенко відкинув ідею федералізації: Україна залишається унітарною державою.

З закордонних реакцій повідомлялося таке. Байден висловив підтримку Україні. Президент ФРН: Німеччина, як і раніше, допомагатиме Україні у просуванні до Євросоюзу. Ван Ромпей: ЄС підтримує Україну та виконуватиме перед нею свої зобов’язання. Генсек НАТО: країни ‒ члени блоку завжди виступатимуть за незалежність і територіальну цілісність України.

Не повідомляв канал, що Путін погрожує скоротити поставки газу в Європу, якщо буде реверс газу в Україну.

З інших тем повідомлялося про таке. Рідні українських армійців, які зараз служать на сході країни, пікетували Адміністрацію Президента з вимогами забезпечити армійців одягом, взуттям та посиленим харчуванням. У центрі Києва прямо на дорозі вибухнув автомобіль. Міліція затримала чоловіка, якого підозрюють у вбивстві керівника передвиборчого штабу Петра Порошенка в Немирівському районі Вінницької області. 140 гектарів лісу вигоріло в Цюрупинському лісгоспі на Херсонщині. Порошенко прийняв присягу Президента. Порошенко закликав Донбас скласти зброю, пообіцяв амністію і коридор для російських найманців. Порошенко виступає за дострокові місцеві вибори на Донбасі і проти будь-яких переговорів із терористами. Порошенко обіцяє жителям сходу вільне користування російською. Порошенко назвав пріоритетними зміцнення армії, держзамовлення вітчизняному оборонному комплексу, новий міжнародний договір на заміну Будапештському меморандуму. Порошенко підкреслив, що Крим є і буде українським. Порошенко в інавгураційній промові підтвердив, що ВР повинна бути переобрана достроково. Порошенко сподівається, що економічну частину угоди з ЄС буде підписано 27 червня. Порошенко вважає першочерговими зміни до Конституції, де буде прописано передачу владних повноважень на місця. Порошенко: з Російською Федерацією українська сторона чекає скасування рішення Держдуми, яке дозволяє вводити війська на територію України та закриття кордону для припинення постачань зброї і терористів.

Не повідомлялося про такі події й заяви. Президент, парламент і уряд діятимуть як єдине ціле – Яценюк. У Миколаївській області чиновники перепродували військові пайки зі США.

Замовчання за окремими тематичними напрямами:

2. Масові акції протесту:

Тиждень

Замовчано тем цієї тематики

06.02–06.08

4

05.26–06.01

0

05.19–05.25

6

05.12–05.18

1

05.05–11.05

1

28.04–04.05

0

21.04–27.04

6

14.04–20.04

5

07.04–13.04

6

24.03–30.03

3

17.03–23.03

2

10.03–16.03

18

03.03–09.03

19

24.02–02.03

16

17.02–23.02

62

10.02–16.02

16

03.02–09.02

15

Перший національний не повідомляв про такі події цієї тематики:

У Харкові відбулася хода активістів Євромайдану центром міста зі 100-метровим стягом України (1 червня)

У Сумах влаштували велопробіг за єдність України (1 червня)

Декілька тисяч людей зібралося на Майдані на недільне віче (1 червня)

Вкладники банку «Форум» пікетували Кабмін (2 червня)

3. Факти і розслідування злочинів і прорахунків попередньої влади і її сателітів:

Тиждень

Замовчано тем цієї тематики

06.02–06.08

14

05.26–06.01

7

05.19–05.25

10

05.12–05.18

10

05.05–11.05

0

28.04–04.05

9

21.04–27.04

20

14.04–20.04

15

07.04–13.04

18

24.03–30.03

25

17.03–23.03

21

10.03–16.03

23

03.03–09.03

20

24.02–02.03

41

17.02–23.02

76

10.02–16.02

66

03.02–09.02

50

Перший національний не повідомляв про такі події цієї тематики:

Проти колишнього головного архітектора Києва Бабушкіна прокуратурою заведено кримінальну справу за рейдерське захоплення бізнес-центру на Печерську (2 червня)

Колишнього голову «Укрсоцбанку» Тимонькіна, якого пов’язують з Курченком, оголошено у розшук – МВС (2 червня)

Генпрокуратура звинуватила Януковича в сприянні окупації Криму (3 червня)

Генпрокуратура: анексію Криму готували Янукович, Якименко, Захарченко та інші (3 червня)

Заступник генпрокурора: фірма Олександра Януковича ухилилася від сплати 10 млн гривень податків (3 червня)

Генпрокуратура перевіряє Єфремова на причетність до сепаратизму (3 червня)

Верховна рада юстиції створила тимчасову спецкомісію з перевірки корумпованості суддів судів загальної юрисдикції (4 червня)

ВР прийняла до відому звіт з виконання бюджету 2013 року – уряд Азарова допустив дефіцит у 65 млрд грн (4 червня)

Проти сина Азарова в Австрії заведено справу за відмивання грошей (5 червня)

Швейцарія заморозила 137 млн євро на рахунках Януковича і його соратників (5 червня)

Суд поновив справу про ліквідацію компанії Фірташа «Укргазенерго» (6 червня)

Прокуратура оскаржила передачу в приватну власність дитячого оздоровчого комплексу «Орбіта» в Києві (6 червня)

Компанії Фірташа винні Україні 6 млрд грн, ми почали з ними судитися за повернення боргу – Яценюк (6 червня)

Кабмін очікує 5% падіння ВВП цього року (6 червня)

4. Факти порушення свободи слова, перешкоджання журналістській діяльності і фізичного насильства проти журналістів:

Тиждень

Замовчано тем цієї тематики

06.02–06.08

7

05.26–06.01

4

05.19–05.25

4

05.12–05.18

10

05.05–11.05

13

28.04–04.05

7

21.04–27.04

14

14.04–20.04

6

07.04–13.04

6

24.03–30.03

1

17.03–23.03

3

10.03–16.03

19

03.03–09.03

14

24.02–02.03

6

17.02–23.02

20

10.02–16.02

6

03.02–09.02

4

Перший національний не повідомляв про такі події, факти чи заяви з цієї тематики:

У Криму місцева «самооборона» затримала і катувала журналіста і режисера (3 червня)

Окупаційна влада звинуватила кримськотатарську газету в «екстремізмі» за те, що журналісти називають Крим «тимчасово окупованою територією» (4 червня)

«Репортери без кордонів» закликають захистити українських журналістів на сході України і в окупованому Криму (5 червня)

У Торезі терористи спалили офіс депутата і редакцію газети «Горняк» (6 червня)

У Донецьку терористи погрозами примусили провайдера відімкнути 5 українських телеканалів (6 червня)

СБУ в Закарпатській області затримала журналістів російського «Первого канала», які займалися шпигунською діяльністю під виглядом фінів (6 червня)

Нацгвардія повідомляє про затримання в зоні АТО російських журналістів телеканалу «Звєзда», які займалися шпигунською діяльністю (7 червня)

5. Реакції і дії міжнародної спільноти стосовно українських подій:

Тиждень

Замовчано тем цієї тематики

06.02–06.08

23

05.26–06.01

28

05.19–05.25

29

05.12–05.18

49

05.05–11.05

58

28.04–04.05

39

21.04–27.04

62

14.04–20.04

79

07.04–13.04

65

24.03–30.03

44

17.03–23.03

76

10.03–16.03

63

03.03–09.03

83

24.02–02.03

66

17.02–23.02

86

10.02–16.02

36

03.02–09.02

31

Перший національний не повідомляв про такі події, факти чи заяви з цієї тематики:

Папа Римський молився за мир і спокій в Україні (1 червня)

Росія за графіком очолила Раду безпеки ООН (1 червня)

Росія підготувала проект резолюції на розгляд Ради безпеки ООН, де вимагає припинити в Україні АТО і розпочати переговори (2 червня)

Генсек НАТО: Росія не виконує своїх обіцянок, погрожує своїм сусідам і застосовує проти них силу (2 червня)

Пентагон засудив напад на луганський прикордонний загін і участь у цьому нападі Росії (2 червня)

Пентагон вирішив надати Україні військову підтримку на 18 мільйонів доларів. Це – одяг і, можливо, деякі технічні засоби (2 червня)

Російське телебачення звинуватило біатлоністку Підгрушну в «підробітку» снайпером у Слов’янську (2 червня)

В ОБСЄ не підтверджують повідомлення, що в будівлю Луганської ОДА влучила ракета з літака (3 червня)

Єврокомісія закликала Болгарію зупинити будівництво «Південного потоку» (3 червня)

Обама: Україна не повинна жертвувати суверенітетом заради добрих відносин з Росією (3 червня)

НАТО закликало Росію повернути Крим Україні (3 червня)

«Газпром» відклав термін переводу України на передоплату газу до 10 червня (4 червня)

Обама погрожує Росії подальшою ізоляцією: «Часи імперій уже в минулому» (4 червня)

Посол Росії Зурабов повертається на роботу в Україну (5 червня)

Китай готовий до співробітництва з новим президентом України (5 червня)

Путін вже заявив, що готовий зустрітися з переможцем президентських виборів в Україні (5 червня)

Путін у Франції визнав, що «можливо має вплив» на сепаратистів на Донбасі (6 червня)

Меркель заявила, що Німеччина підтримуватиме Порошенка (6 червня)

Росія не поверне Україні Крим, поки керуватиме Путін – МЗС Польщі (6 червня)

Путін погрожує скоротити поставки газу в Європу, якщо буде реверс газу в Україну (7 червня)

6. Події та заяви, пов’язані з анексією Криму, сепаратизмом у південних і східних областях України і пособництвом сепаратизму та прихованій агресії Росії в інших областях:

Тиждень

Замовчано тем цієї тематики

06.02–06.08

109

05.26–06.01

103

05.19–05.25

146

05.12–05.18

147

05.05–11.05

199

28.04–04.05

150

21.04–27.04

179

14.04–20.04

190

07.04–13.04

125

24.03–30.03

91

17.03–23.03

112

10.03–16.03

127

03.03–09.03

100

24.02–02.03

87

Перший національний не повідомляв про такі події, факти чи заяви з цієї тематики:

У Торезі терористи підірвали місцеве управління СБУ (1 червня)

На Луганщині терористи напали на дві військових частини і захопили там зброю (1 червня)

У Маріуполі обрали нового «народного мера» (1 червня)

У Перевальному в Криму російські «козаки» вчинили напад на прихожан церкви Київського патріархату (1 червня)

Окупований Крим Росія остаточно перевела на свої рублі (1 червня)

Другий батальйон Нацгвардії заступив на бойові пости навколо Слов’янська – Парубій (1 червня)

Дії російських бойовиків в Україні спричинили смерть 122 людей – Генпрокуратура (1 червня)

У Волновасі терористи викрали депутата міськради (2 червня)

Терористи захопили в заручники начальників Амвросієвського та Торезького міськвідділів міліції (2 червня)

Одна людина загинула, одну поранено внаслідок штурму райвідділку міліції в місті Шахтарськ на Донеччині (2 червня)

У Слов’янську терористи замінували декілька підприємств – Селезньов (2 червня)

У Слов'янську бойовики намагаються прорватись крізь українські блокпости (2 червня)

В Луганську прикордонники понад 14 годин без підкріплення відбивають атаки терористів, є поранені (2 червня)

Терористи, які атакують луганський прикордонний загін, використовують мирних жителів як «живий щит» – Держприкордонслужба (2 червня)

АТЦ: Луганську ОДА підірвали зсередини (2 червня)

У Луганську авіація знищила дві мінометні батареї терористів (2 червня)

Українські винищувачі не можуть вести вогонь по терористах, бо ті ховаються в житлових кварталах Луганська (2 червня)

За захоплення ОДА в Харкові судитимуть 63 активістів антимайдану – прокуратура (2 червня)

У свідоцтвах про смерть рівненських солдатів, які загинули під Волновахою, написано, що вони загинули на вулиці від поранень внаслідок нападу з метою вбивства чи нанесення ушкодження – звернення голови рівненської облради до президента і уряду (2 червня)

Лідер радикальної організації «Миколаївський опір», якого затримали правоохоронці, зізнався: його завербували російські спецслужби (2 червня)

На Дніпропетровщині формують нові батальйони «Луганськ» та «Артемівськ». Вони будуть підпорядковуватись МВС (2 червня)

Росія вводить в окупованому Криму спецконтроль за ввезенням продуктів на залізничних вокзалах (2 червня)

Путін наказав включити «звільнення і приєднання» Криму в підручники по історії Росії (2 червня)

Генпрокуратура: у порушених Слідчим комітетом РФ справ проти українських військових жодних правових наслідків не буде (2 червня)

МЗС звинуватив Росію в експорті тероризму в Україну і заявив з цього приводу протест (2 червня)

Терорист застрелив жителя Макіївки на подвір’ї будинку (3 червня)

Шестеро терористів «ДНР» на автівці підірвалися на міні в Краматорську (3 червня)

У бою під Красним Лиманом терористи підбили вертоліт сил АТО (3 червня)

У Донецькій області знищено понад 300 бойовиків – спікер АТО (3 червня)

Бойовики з «ДНР» зайнялися «конфіскацією» майна людей і вимагають гроші у місцевих бізнесменів (3 червня)

Мер Донецька: через бандитизм «ДНР» з міста йде малий бізнес, зачиняються кафе і готелі (3 червня)

Донецьк через терористів полишило 15 тисяч біженців (3 червня)

Один військовий загинув, 13 поранено внаслідок обстрілу терористами колони сил АТО під Слов’янськом (3 червня)

Під Слов’янськом силами АТО знищено кілька блок-постів терористів – Аваков (3 червня)

У Слов’янську бойовики не випускають біженців, які хочуть вибратися з міста (3 червня)

Генпрокуратура: причиною вибуху в Луганській ОДА могло стати попадання ракети з ПЗРК терористів (3 червня)

З окупованого Криму виведено ще 3 кораблі ВМСУ (3 червня)

Україна подала до Європейського суду два позови проти Росії за окупацію Криму – Яценюк (3 червня)

На території Росії формуються нові загони бойовиків для відправлення в Україну – штаб АТО (3 червня)

Донецьк і Луганськ недоплачують половину податкових платежів – Яценюк (3 червня)

Генпрокурор: 220 людей побували в заручниках на Донбасі відколи там орудують озброєні бойовики (3 червня)

Генпрокуратура: у протистояннях на сході України загинуло понад 120 мирних людей, і майже 60 військовослужбовців (3 червня)

Яценюк: Росія вкрала «Чорноморнафтогаз» і два мільярди кубів українського газу, який був у Криму (3 червня)

Війська на Донбасі отримали сухі пайки, надані США (4 червня)

Бойовики взяли в заручники двох співробітників Дмитрівської прикордонслужби в Донецькій області (4 червня)

У Макіївці терористи з вогнепальної зброї розстріляли цивільного у власному автомобілі (4 червня)

На Донеччині терористи обстріляли прикордонний пункт Маринівка (4 червня)

У Красному Лимані внаслідок обстрілу терористів хірург лікарні отримав важке поранення у голову (4 червня)

У Шахтарську терористи «ДНР» розстріляли молоду жінку, яка не зупинила машину на блок-посту (4 червня)

За тиждень з Донецької області виїхало в інші області країни 15 тисяч біженців (4 червня)

У Донецьку терористи почали перевіряти паспорти на вокзалі та в гуртожитках (4 червня)

Аеропорт Донецька закрили до кінця червня (4 червня)

У Слов’янську сили АТО знищили великий склад з боєзапасами терористів – Селезньов (4 червня)

Терористи захопили в полон зампрокурора Слов’янської міжрайонної прокуратури (4 червня)

Бойовики залишили раніше захоплену ними лікарню в Слов’янську і намагаються прорвати кільце оточення (4 червня)

Слов’янськ залишився без централізованого постачання води через пошкодження центрального водоводу внаслідок бойових дій (4 червня)

Українська авіація не виконувала бойових завдань з обстрілу Луганської ОДА – Селезньов (4 червня)

У Червоному Лучі Луганської області терористи захопили податкову (4 червня)

Бойовики в Луганську захопили військову частину внутрішніх військ (4 червня)

Окупанти в Криму відмінили вибори мерів (4 червня)

«Ростуризм» розсилає державним компаніям Росії телеграми з пропозицією власним коштом відправити своїх співробітників на відпочинок до Криму (4 червня)

Терористи створюють свої бази в дитсадках, лікарнях і санаторіях – прес-офіцер АТО (4 червня)

Держприкордонслужба спростовує звинувачення в отриманні прикордонниками хабарів за пропуск транспорту з бойовиками (4 червня)

Неподалік зони АТО розгорнуто військовий польовий шпиталь (4 червня)

СБУ затримала організатора постачання 7 вантажівок зброї та боєприпасів з Росії для терористів на Донбасі (4 червня)

Держприкордонслужба: інформація про тисячі біженців з України, які нібито просять прихистку в Ростовській області Росії, не відповідає дійсності (4 червня)

У Красному Лимані сили АТО знищили склад зброї терористів (5 червня)

У Торезі терористи викрали викладача виша за проукраїнські погляди (5 червня)

У Донецьку терористи викрали 52-річну жінку (5 червня)

У Донецьку озброєні терористи за добу відібрали у місцевих водіїв 4 автівки – МВС (5 червня)

Святогірськ заповнили біженці зі Слов’янська (5 червня)

Укрзалізниця евакуювала з Луганська майже півтисячі дітей-сиріт, попри спроби бойовиків блокувати їх вивезення (5 червня)

Повалій, яка кілька днів тому вийшла з фракції Партії регіонів, заспіває на святкуванні днів Росії в Ялті (5 червня)

Міноборони каже про брак транспорту для вивезення поранених з полю бою (5 червня)

СБУ оголосила в розшук сепаратистів Губарєва і Нікітіна (5 червня)

МЗС України вимагає від російської влади негайного звільнення режисера Сєнцова (5 червня)

Щодо колишнього глави Украероруху СБУ завела кримінальну справу за державну зраду (5 червня)

«Сім’я» Януковича платить найманцям по 2-3 тисячі доларів – радник глави МВС (5 червня)

Турчинов доручив правоохоронцям перевірити причетність регіонала Єфремова до заборони на приземлення літака Нацгвардії в аеропорту Луганська (5 червня)

СБУ впіймала чотирьох терористів, які планували напад на прикордонний відділ Амвросіївка Донецької області (6 червня)

Селезньов: у Краматорську терористи влаштували штаб в Будинку малютки (6 червня)

Експерти групи «Інформаційний спротив» назвали постановочним відео терористів про розстріл полонених (6 червня)

Бойовики на Донбасі утримують в полоні понад 200 людей – Тарута (6 червня)

Терористи «ДНР» захопили лікарню в Донецьку (6 червня)

Українські танки штурмують Слов’янськ (6 червня)

У Слов’янську терористи відкрили мінометний вогонь по блок-постам сил АТО, двоє військових поранено, один загинув (6 червня)

В Луганську терористи викрали підполковника міліції та захопили військову частину (6 червня)

Луганські терористи створили підрозділ з правом розстрілювати «злочинців» на місці (6 червня)

Кияни масово здають кров для військових, поранених під час АТО (6 червня)

У Кривому Розі затримано чотирьох диверсантів, які повинні були отримати 50 тисяч доларів за захоплення школи – МВС (6 червня)

Всеукраїнська Рада Церков засудила напад на храм Київського патріархату в Перевальному і закликала різні конфесії до миру (6 червня)

Держприкордонслужба закрила 8 пунктів пропуску на українсько-російському кордоні (6 червня)

Аваков звільнив колишніх беркутівців за відмову їхати в зону АТО (6 червня)

В Україну проривається військова техніка з Росії – комбат «Азова» (7 червня)

На Донеччині терористи викрали селищного голову (7 червня)

Терористи самі обіцяють віддати Безлера під «трибунал», якщо він справді розстріляв полонених (7 червня)

У центрі Донецька внаслідок внутрішніх розбірок застрелено помічника лідера терористів Пушиліна (7 червня)

Троє прикордонників зазнали поранень через обстріл прикордонного загону в Маріуполі (7 червня)

Джемілєв сподівається, що Порошенко поверне Крим Україні (7 червня)

Прикордонники звинуватили Міноборони в ненаданні допомоги в бою з терористами (7 червня)

МЗС вручив Росії чергову ноту про численні порушення режиму на кордоні (7 червня)

Янукович пограбував Донбас, а тепер фінансує терористів – Порошенко (7 червня)

Порошенко відкинув ідею федералізації: Україна залишається унітарною державою (7 червня)

Інші теми, про які Перший національний не повідомляв протягом звітного тижня:

За оновленими даними Київського окружкому «ДемАльянс» проходить у Київраду (1 червня)

Державний борг України в квітні знизився на 676 млн доларів (2 червня)

В Україні подорожчала електроенергія для населення. Залежно від обсягу споживання електрики, тариф додав від 10% до 40% (2 червня)

Обмеження Нацбанку: лише 150 тисяч гривень в день тепер можна зняти з карткового чи депозитного рахунку. У валюті 15 тисяч гривень в еквіваленті (2 червня)

Американське ядерне паливо знизить залежність України від РФ – Яценюк (3 червня)

ВР не підтримала законопроект про поєднання посад мера столиці і глави КМДА (3 червня)

З фракції Партії регіонів у ВР вийшло 20 нардепів (3 червня)

Муфтій мусульман України просить мусульман всього світу не їхати в Україну зі зброєю (4 червня)

Україна вимагає від Росії відмінити штрафи за недобір газу (4 червня)

Кабмін створює Раду міжнаціональної згоди (4 червня)

Кабмін ухвалив рішення по реформуванню Нафтогазу в дві компанії (4 червня)

Мінсоцполітики заявляє про повне погашення всіх боргів уряду з соцвиплат (4 червня)

Львівська облрада звернулася до Генпрокуратури з вимогою заборонити діяльність КПУ на території України (4 червня)

ВР не підтримала урядовий варіант бюджетної політики на 2015 рік (5 червня)

Активісти Самооборони залишили будівлю КМДА (5 червня)

З липня держдопомога при народженні першої дитини збільшиться на 10 тисяч гривень (6 червня)

Кабмін створив Державну фіскальну службу, яка об’єднає функції податкової, митниці й фінансової міліції (6 червня)

Майдан закликав Порошенка, Кличка і Яценюка в неділю прийти на віче (6 червня)

Золотовалютні резерви НБУ в травні зросли на чверть (6 червня)

Президент, парламент і уряд діятимуть як єдине ціле – Яценюк (7 червня)

У Миколаївській області чиновники перепродували військові пайки з США (7 червня)

Моніторинг здійснено в рамках програми Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Скрін-шот 1tv.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1735
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду