В олександрійської ТРК  «Медіа група Україна» відсудила 100 тисяч гривень боргу за контент

В олександрійської ТРК «Медіа група Україна» відсудила 100 тисяч гривень боргу за контент

21 Травня 2024
1081
21 Травня 2024
14:53

В олександрійської ТРК «Медіа група Україна» відсудила 100 тисяч гривень боргу за контент

1081
Загалом у «Медіа група Україна» планувала відсудити в «Контакт-ЛТД» понад 106 тисяч гривень.
В олександрійської ТРК  «Медіа група Україна» відсудила 100 тисяч гривень боргу за контент
В олександрійської ТРК  «Медіа група Україна» відсудила 100 тисяч гривень боргу за контент

Товариство з обмеженою відповідальністю «Медіа група Україна» відсудило в телерадіокомпанії «Контакт-ЛТД» з Олександрії (Кіровоградщина) майже сто тисяч гривень боргу.

Таке рішення ухвалив 7 травня 2024 року Господарський суд Кіровоградської області. 

Суд встановив, що у грудні 2018 року київська «Медіа група Україна» і ТОВ «Телерадіокомпанія «Контакт-ЛТД» уклали субліцензійний договір. За умовами контракту, київська компанія надавала медійниками з Олександрії право на використання своїх програм. Телерадіокомпанія, у свою чергу, могла транслювати їх у складі свого пакету передач на телебаченні та мала вчасно оплачувати відповідний контент. 

У 2019 році «Контакт-ЛТД» протягом року не в повній мірі виконували свої фінансові зобов’язання. Тож на кінець року сума боргу перед «Медіа група Україна» становила 36 тисяч гривень. За більш ніж чотири роки, що минули відтоді, «Контакт-ЛТД» так і не погасило заборгованість, тож столична компанія звернулась до суду, донарахувавши до попереднього боргу пеню, інфляційне забезпечення та інші платежі. 

Загалом у «Медіа група Україна» планувала відсудити в «Контакт-ЛТД» понад 106 тисяч гривень. 

Господарський суд перерахував заявлені «Медіа група Україна» суми та виявив кілька невідповідностей. При цьому з головним аргументом позивача — наявністю невиконаних фінансових зобов’язань, суд погодився та вирішив стягнути з ТОВ «Телерадіокомпанія «Контакт-ЛТД» загалом 97,7 тисяч гривень. 

На рішення суду протягом 20 днів можна подати апеляційну скаргу. 

Нагадаємо, медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку в липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з тим, що «антиолігархічний» закон набуває чинності. Наприкінці вересня того ж року колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми — Україна». Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Петренко.

19 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми — Україна». Директор каналу — Ігор Петренко, генеральний продюсер каналу — Юрій Сугак.

З 8 листопада канал «Ми — Україна» виробляє марафон «Єдині новини» разом з «1+1», «Інтером», Starlight Media, Суспільним і телеканалом «Рада». Генеральний продюсер каналу Юрій Сугак заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників — представників колективу.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв'ю у програмі «Рандеву» стверджував, що канал «Ми — Україна» створили журналісти на вихідну допомогу після звільнення з «Медіа Групи Україна».

Читайте також: 

Фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду