Власник «Ми — Україна» запускає радіо

Власник «Ми — Україна» запускає радіо

10 Травня 2024
1766
10 Травня 2024
14:31

Власник «Ми — Україна» запускає радіо

1766
Компанія претендує на частоту в Києві.
Власник «Ми — Україна» запускає радіо
Власник «Ми — Україна» запускає радіо

Власник каналів «Ми — Україна» Ігор Петренко  планує запустити  інформаційно-розважальну радіостанцію. Він придбав компанію ТОВ «Глас-медіа» у власника проєкту «Апостроф TV» Василя Філіпчука. Саме ця компанія подала документи на участь у конкурсі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та претендує на частоту 106,0 МГц у Києві. Позивні радіостанції «Ми — Україна».

У коментарі «Детектору медіа» Ігор Петренко підтвердив цю інформацію.

«Радіо — це важливий канал комунікації з аудиторією, особливо потрібний в умовах війни. Під час російської агресії, в тому числі інформаційної, слухачам необхідно отримувати перевірену інформацію та експертне спростування російських фейків.

Завдяки нашій професійній команді, телевізійному досвіду роботи в постійному інформаційному потоці та налагодженому технологічному процесу ми маємо можливість реалізувати наші амбітні плани в радіомовленні та задовольнити потреби аудиторії. Саме тому ми прийняли рішення взяти участь у конкурсі на радіомовлення», — сказав Ігор Петренко.

У проєкті — запуск радіостанції у форматі news&talk. Наразі планується мовлення саме в столиці. На запитання, чи буде надалі розширюватись покриття, Ігор Петренко зазначив: «Ми не забігаємо наперед. Але нині обмежимося київським мовленням, а далі — час покаже».

У 2021 році компанія ТОВ «Глас-медіа» брала участь у конкурсі Нацради з позивними «News FM». Тодішній власник Василь Філіпчук планував запустити розмовну радіостанцію. Претендувала на частоти в Києві, Дніпрі, Кривому Розі. Однак члени регулятора відмовили компанії, мотивуючи тим, що в розмовному форматі виробляти продукт нерентабельно.

Ігор Петренко розповів, що радіостанцію придбав у 2022 році. Співпраці з проєктом «Апостроф TV» він не планує.

Монетизувати радіостанцію він буде за рахунок спонсорства, реклами та інших комерційних проявів: «Нині в Україні є рекламодавці, які шукають можливості, де розміщувати рекламу. І радіо — це один із затребуваних каналів для її розміщення».

За інформацією реєстру, директором компанії є Володимир Кузнецов.

Щодо команди майбутнього проєкту Ігор Петренко розказав таке: «Не приховуємо, що наша сильна сторона — наша команда. Зокрема, під керівництвом генерального продюсера Юрія Сугака. Юрій — людина професійна, зі значним досвідом роботи в медіасфері, який уміє відчувати запити аудиторії та робити проєкти успішними навіть у воєнний час. Окрім того, ми маємо хорошу виробничу базу та творчу команду. Це і технічний персонал, і редактори, і журналісти, які віддані своїй справі. Ба більше, серед колег є чимало тих, які співпрацюють чи вже мали досвід роботи на радіо.

Шляхом удосконалення бізнес-процесів ми отримали виробництво якісного контенту. Проте, звісно, якщо нам знадобиться більше людей —  будемо закривати точкові позиції».

Нагадаємо, через кілька місяців після закриття медіагрупи Ріната Ахметова «Україна», у листопаді 2022 року, в ефір вийшов новий канал «Ми — Україна». Команду сформував колишній керівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак. Канал стрімко стартував: у жовтні 2022 року отримав супутникову ліцензію, за кілька тижнів — дозвіл на мовлення в цифрі, далі оперативно долучився до виробників марафону й отримав на це гроші від держави.

За рік, восени 2023-го, канал виграв конкурс і отримав ліцензію на мовлення в державному мультиплексі МХ-7. А через кілька тижнів виграв конкурс у приватному мультиплексі «Зеонбуду» з концепцією нового розважального каналу. «Ми — Україна+» стартував 10 лютого 2024 року, планує показувати серіали, гумор, документалістику та публіцистичні розслідування.

Канали групи «Ми — Україна» на ринку пов’язують з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, тому що в перший рік війни запустити канал і стати одним із виробників марафону неможливо було без згоди влади. До всього питанням лишається, за які кошти працюють уже два загальнонаціональні канали, які навіть просто за трансляцію в цифрі мають сплачувати щомісяця понад два мільйони гривень. Інвестор невідомий. Керівництво каналу зв’язок заперечило.

Бенефіціарним власником каналів «Ми — Україна» є Ігор Петренко. Він не працював у медіагрупі Ахметова,  а співпрацював з іншими медіа — телеканалом «Апостроф», онлайн-виданням «Коментарі»; як політичний коментатор брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online. Також він є директором департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1766
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду