Колишні медійники «України» отримали супутникову ліцензію

Колишні медійники «України» отримали супутникову ліцензію

19 Жовтня 2022
4286
19 Жовтня 2022
16:42

Колишні медійники «України» отримали супутникову ліцензію

4286
Ліцензія видана на 10 років.
Колишні медійники «України» отримали супутникову ліцензію
Колишні медійники «України» отримали супутникову ліцензію

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми - Україна». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 19 жовтня.

Канал виходитиме з однойменним логотипом «Ми – Україна».

Під час засідання був присутній директор Ігор Петренко та генеральний продюсер каналу Юрій Сугак.

Новий канал мовитиме на супутнику Astra. Компанія орендує павільйон і другий день мовить у прямому ефірі на ютубі.

«18 липня всіх приголомшило, що СКМ виходить з медійного бізнесу. І всі ми лишаємось без роботи. Команда не хотіла розходитись, ми згуртувались і вирішили створити свою компанію. Це всі ті люди, які працювали в "Україна 24", вони працювали на національний марафон. Кожен зробив свій внесок у компанію. Засновники вкладались у стартовий капітал. Ведучі викупали одяг, журналісти — ноутбуки. Оператори купували техніку, яка розпродавалась у медіагрупі. Це компанія колективу», – сказав Юрій Сугак.

Медійників, за його словами, підтримав Ігор Петренко, який зараз веде напрямок взаємодії з міжнародними компаніями та фондами щодо пошуку грантів. Також канал звернувся по допомогу до державних та комерційних компаній.

До кінця війни канал мовитиме в інформаційному форматі, а надалі планує додавати розважальний контент.

Також новий канал розраховує на монетизацію на ютубі та продажі прямої реклами. З цього приводу команда каналу консультувалась з тими, хто займався продажем реклами на каналах медіагрупи.

«Компанія відкрита, ми хочемо залишитись на ринку і працювати. Ми готові допомагати всім. На супутнику ми готові мовити у межах всіх тих зобов’язань, які мають інші мовники», – додав Юрій Сугак.

Одне з джерел «Детектора медіа» повідомило, що Ігор Петренко співпрацює з головою офісу президента Андрієм Єрмаком. Однак прессекретарка пана Єрмака Дарія Зарівна заперечила це: «100% Ігор Петренко не співпрацює з Андрієм Єрмаком як політтехнолог і не залучений до команди його проєктів».

Як стало відомо у кінці вересня, колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми — Україна». Бенефіціарним власником компанії є блогер і політичний експерт Ігор Ігорович Петренко. Раніше ця компанія називалась «ІТ Інновації», тоді її власником був Костянтин Ткаченко, до цього — Антон Дідківський. На початку вересня  компанію придбав Ігор Петренко, який також обійняв посаду директора. Компанія спеціалізується на телевізійному мовленні.

Нагадаємо, екскерівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак заявив, що працівники колишнього каналу «Україна 24» будуть задіяні у новому проєкті. Команда розпочне роботу над мовленням у YouTube на каналі «Ми – Україна».

Також джерела ДМ повідомляють, що у новоствореній компанії працюють колишні працівники медіа Ріната Ахметова: Юрій Сугак, Людмила Добровольська, Віталій Тарасов, Олег Панюта, Володимир Коваленко, Ігор Пупков та Олена Цинтила. Згодом вони зможуть стати міноритарними акціонерами.

Медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з тим, що «антиолігархічний» закон набуває чинності.  

Скриншот відео: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду