Власник «Ми – Україна» заперечив зв'язок каналу з Андрієм Єрмаком

Власник «Ми – Україна» заперечив зв'язок каналу з Андрієм Єрмаком

5 Березня 2024
2477
5 Березня 2024
14:45

Власник «Ми – Україна» заперечив зв'язок каналу з Андрієм Єрмаком

2477
Також бенефіціарний власник каналів «Ми – Україна» та «Ми – Україна+» Ігор Петренко сказав, що не співпрацює з компаніями Ріната Ахметова.
Власник «Ми – Україна» заперечив зв'язок каналу з Андрієм Єрмаком
Власник «Ми – Україна» заперечив зв'язок каналу з Андрієм Єрмаком

Кінцевий бенефіціарний власник каналів  «Ми — Україна» та «Ми — Україна+» Ігор Петренко заперечив зв’язок мовників з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Про це він сказав в інтерв’ю «Детектору медіа».

«Жоден посадовець не має впливу на роботу телеканалів “Ми — Україна” та “Ми — Україна+”. Незалежність каналів забезпечується дотриманням журналістських стандартів і погодженої у колективі редакційної політики», — сказав Ігор Петренко.

Він додав, що ніколи не співпрацював з Андрієм Єрмаком і навіть особисто з ним не знайомий. Також він запевнив, що не співпрацює з компаніями Ріната Ахметова.

На запитання «Детектора медіа» про те звідки в нього гроші на фінансування двох загальнонаціональних каналів, Ігор Петренко відповів так: «Зараз фінансування телеканалу “Ми — Україна+” більшою мірою залежить від успішності перемовин із можливими спонсорами проєктів і рекламодавцями. Ми в активному діалозі, адже всіма силами намагаємося забезпечити стабільність фінансування проєктів. І, звісно, вимушені приділяти особливу увагу оптимальному формуванню штату та впровадженню нових технологічних рішень для економного використання наявних ресурсів».

Також він сказав, що канали не використовують техніку «Медіа Групи Україна» та «4 каналу», який зараз під арештом.

Нагадаємо, за кілька місяців після закриття медіагрупи Ріната Ахметова «Україна», у листопаді 2022 року, в ефір вийшов новий канал «Ми — Україна». Команду сформував колишній керівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак. Канал стрімко стартував: у жовтні 2022 року отримав супутникову ліцензію, за кілька тижнів — дозвіл на мовлення в цифрі, далі оперативно долучився до виробників марафону й отримав на це гроші від держави.

За рік, восени 2023-го, канал виграв конкурс і отримав ліцензію на мовлення в державному мультиплексі МХ-7. А за кілька тижнів виграв конкурс у приватному мультиплексі «Зенбуду» з концепцією нового розважального каналу. «Ми — Україна+» стартував 10 лютого 2024 року, планує показувати серіали, гумор, документалістику та публіцистичні розслідування.

Канали групи «Ми — Україна» на ринку пов’язують із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, тому що в перший рік війни запустити канал і стати одним із виробників марафону неможливо було без згоди влади. До всього питанням лишається, за які кошти працюють уже два загальнонаціональні канали, які навіть просто за трансляцію в цифрі мають сплачувати щомісяця понад два мільйони гривень. Інвестор невідомий. Керівництво каналу зв’язок заперечило.

Бенефіціарним власником каналів «Ми — Україна» є Ігор Петренко. Він не працював у медіагрупі Ахметова,  а співпрацював з іншими медіа — телеканалом «Апостроф», онлайн-виданням «Коментарі»; як політичний коментатор брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online. Також він є директором департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

Фото: пресслужба «Ми — Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2477
Читайте також
29.03.2024 21:03
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
2 633
31.10.2023 12:35
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 488
12.07.2022 10:49
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 779
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дмитро
53 дн. тому
Звичайно ні, як таке могли подумати?????????????
Максиміліан
53 дн. тому
Казати можна все що завгодно. А ось дії показують зовсім інше
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду