detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10.04.2024 14:02
Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»
Актор «Студії "Квартал-95"» консультує канал «Ми — Україна+»
Володимир Мартинець працював у проєктах «Кварталу» з 2018 року.

Автор і актор «Студії "Квартал-95"» Володимир Мартинець надає консультації каналу «Ми — Україна+» щодо деяких проєктів. Про це «Детектору медіа» розповіли у пресслужбі мовника.

«Українська правда» в публікації про роботу марафону написала про те, що Володимир Мартинець керує частиною проєктів на телеканалі. Він брав участь у проєктах «Вечірній квартал», «Ліга сміху» тощо.

Нагадаємо, через кілька місяців після закриття медіагрупи Ріната Ахметова «Україна», у листопаді 2022 року, в ефір вийшов новий канал «Ми — Україна». Команду сформував колишній керівник інформаційної служби «України» Юрій Сугак. Канал стрімко стартував: у жовтні 2022 року отримав супутникову ліцензію, за кілька тижнів — дозвіл на мовлення в цифрі, далі оперативно долучився до виробників марафону й отримав на це гроші від держави.

За рік, восени 2023-го, канал виграв конкурс і отримав ліцензію на мовлення в державному мультиплексі МХ-7. А через кілька тижнів виграв конкурс у приватному мультиплексі «Зенбуду» з концепцією нового розважального каналу. «Ми — Україна+» стартував 10 лютого 2024 року, планує показувати серіали, гумор, документалістику та публіцистичні розслідування.

Канали групи «Ми — Україна» на ринку пов’язують з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, тому що в перший рік війни запустити канал і стати одним із виробників марафону неможливо було без згоди влади. До всього питанням лишається, за які кошти працюють уже два загальнонаціональні канали, які навіть просто за трансляцію в цифрі мають сплачувати щомісяця понад два мільйони гривень. Інвестор невідомий. Керівництво каналу зв’язок заперечило.

Бенефіціарним власником каналів «Ми — Україна» є Ігор Петренко. Він не працював у медіагрупі Ахметова,  а співпрацював з іншими медіа — телеканалом «Апостроф», онлайн-виданням «Коментарі»; як політичний коментатор брав участь у суспільно-політичних програмах, був головним редактором онлайн-видання Realist.online. Також він є директором департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY