Співвласник «Ми – Україна» не відкидає створення розважального каналу

Співвласник «Ми – Україна» не відкидає створення розважального каналу

19 Червня 2023
4025
19 Червня 2023
15:23

Співвласник «Ми – Україна» не відкидає створення розважального каналу

4025
Ігор Петренко називає інформацію про запуск каналу «просто дискусіями». Але джерела «Детектора медіа» повідомляють про підготовку до старту.
Співвласник «Ми – Україна» не відкидає створення розважального каналу
Співвласник «Ми – Україна» не відкидає створення розважального каналу

Власники інформаційного каналу «Ми — Україна» можуть запустити розважальний канал. Про підготовку до запуску повідомили джерела «Детектора медіа». За цією інформацією, канал планують запустити вже восени, а зараз шукають приміщення.

У коментарі «Детектору медіа» бенефіціарний власник каналу Ігор Петренко назвав  інформацію щодо запуску каналу «дискусіями, обговоренням, роздумами та не більше» і зазначив: «Будь-яке медіа думає про розвиток. Напрями цього розвитку можуть бути різними. Наш телеканал шукає свій шлях для збільшення аудиторії та корисності для суспільства. Тому час від часу ми дискутуємо про різні варіанти розвитку, в тому числі й в контексті створення розважального каналу. Але сьогодні це просто дискусії, обговорення, роздуми й нічого більше».

Нагадаємо, медіакомпанії Ріната Ахметова вийшли з ринку у липні 2022 року. Бізнесмен пов’язав це з «антиолігархічним» законом.

Наприкінці вересня того ж року колишні працівники «Медіа Групи Україна» заснували ТОВ «Ми — Україна». Бенефіціарним власником компанії став блогер і політичний експерт Ігор Ігорьович Петренко. Він же — директор каналу, Юрій Сугак — генеральний продюсер. 

19 жовтня 2022 року Нацрада видала ТОВ «Ми  Україна» ліцензію на супутникове мовлення, а вже 3 листопада — дозвіл на мовлення на вільному каналі у цифровому мультиплексі МХ-2. Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Йдеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України.

До того, як це Положення набуло чинності, регулятор давав дозвіл на мовлення на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та Концерну РРТ, які мали виноситись на конкурс, а раніше належали каналам Медведчука. Однак ці питання не розглядались на засіданнях.

З 8 листопада канал «Ми — Україна» виробляє марафон «Єдині новини» разом з «1+1», «Інтером», Starlight Media, Суспільним і каналом «Рада». Генеральний продюсер каналу Юрій Сугак заявив, що канал належить «виключно журналістам, колишнім працівникам МГУ» і фінансується за рахунок внесків засновників  представників колективу.

Окрім Юрія Сугака, серед засновників є Вiталiй Тарасов, Людмила Добровольська, Олег Панюта, Олена Цинтила, Iгор Пупков та Володимир Коваленко.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв'ю у програмі «Рандеву» стверджує, що канал «Ми — Україна» створили журналісти на вихідну допомогу після звільнення з «Медіа Групи Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4025
Читайте також
16.02.2024 09:32
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
6 595
31.10.2023 12:35
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду