13 місцевих каналів отримали від Нацради дозвіл на мовлення у цифрі в мультиплексі «Зеонбуду» на час воєнного стану

13 місцевих каналів отримали від Нацради дозвіл на мовлення у цифрі в мультиплексі «Зеонбуду» на час воєнного стану

4 Травня 2022
2717
4 Травня 2022
12:32

13 місцевих каналів отримали від Нацради дозвіл на мовлення у цифрі в мультиплексі «Зеонбуду» на час воєнного стану

2717
Канали запускаються на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та «Концерну РРТ», які мали виноситись на конкурс, а раніше належали каналам Медведчука. Регулятор розказує, які документи потрібно подавати, щоб отримати такий дозвіл.
13 місцевих каналів отримали від Нацради дозвіл на мовлення у цифрі в мультиплексі «Зеонбуду» на час воєнного стану
13 місцевих каналів отримали від Нацради дозвіл на мовлення у цифрі в мультиплексі «Зеонбуду» на час воєнного стану

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення погодила мовлення на час воєнного стану у цифровому мультиплексі «Зеонбуду» 13 місцевим мовникам у 10 областях. Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомили у пресслужбі регулятора. Інформація станом на 3 травня 2022 року.

Місця у мультиплексі МХ-5 отримали:

– ДП «Телерадіокомпанія "Аверс"» ВАТ «Корпорація "Аверс"» (логотип – «Аверс»)

–  КП «Дніпровська міська студія телебачення» Дніпровської міської ради (логотип – «Дніпро TV»)

–  ТОВ «Центральноукраїнське бюро новин» (логотип – «Вітер»)

–  КП «Телерадіокомпанія "Перший західний"» (логотип –«графічне зображення «Перший західний» (комбіноване)»)

–  ПП «ТРК "ПіТіВі"»  (логотип –  PTV)

–  ТОВ «ТРК «Інформаційно-рекламне телебачення – Полтава» (логотип – «Місто+»)

–  ПП ТРК «Сфера-ТВ» (логотип – «Сфера-ТВ»)

–  ТОВ ТРК «Ритм» (логотип –  ITV media group)

–  ПП «Телерадіокомпанія "Тернопіль-Медіа"» (логотип –«Тернопіль 1»)

–  ТОВ «Про Медіа Групп» (логотип – «1 Подільський»)

–  ТОВ «Телекомпанія «Проскурів» (логотип – TV 7+)

–  ТОВ «ТК «Антена» (логотип – Antenna)

–  ТОВ «ТРК "ТІМ» (логотип – «ТІМ»)

Крім того, узгоджено мовлення на місцевому цифровому 42 ТВК у м. Дніпрі двом місцевим мовникам – КП "Дніпровська міська студія телебачення" Дніпровської міської ради (логотип – "Дніпро TV") і ТОВ "А БІЗНЕС" (логотип – Медіахолдінг "Відкритий"), – а також на місцевому цифровому 47 ТВК у м. Кременчуці Полтавської області одному місцевому мовнику – КП "Кременчуцька міська ТРК" Кременчуцької міської ради (логотип – "Кременчук").

«Мовлення у цифрі Національна рада узгоджує лише для місцевих компаній, щоб повідомляти важливу інформацію: місцеві новини та повітряну тривогу, де записують у тероборону, де збирають гуманітарну допомогу, де допомагають біженцям. Ці дозволи видаються лише на період військового стану», – розказали у пресслужбі.

Випадків, коли кілька каналів претендували на одне місце, за інформацією регулятора, не було. Натомість був випадок, коли місцева компанія звернулася щодо надання дозволу на мовлення на цифровому каналі в мережі МХ-5 (Хмельницька область), але на той час на цьому вільному місці у мультиплексі вже місяць мовив інший місцевий мовник.

Для отримання дозволу місцева/ регіональна телекомпанія відповідного регіону, яка є ліцензіатом Національної ради, надсилає лист-клопотання про надання дозволу здійснювати мовлення на час воєнного стану. При цьому компанія має узгодити технічну складову мовлення з оператором електронних комунікацій, а також повідомити місцеву владу, обласну військову адміністрацію про свої наміри отримати таке мовлення.

Ці питання для оперативності Нацрада розглядає «у робочому порядку» надсилає лист-узгодження мовнику та лист-рекомендацію оператору багатоканальної телемережі. Адже ці питання на засідання, які відбувались під час війни не виносились.

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб  посилити інформування населення. Канали запускаються на тих вільних місцях у регіональних мультиплексах «Зеонбуду» та «Концерну РРТ», які мали виноситись на конкурс. Зокрема, накі дозволи спершу отримали ПіТіВі», Перший подільський та Перший західний.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2717
Читайте також
05.09.2023 21:49
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду