Ігор Коломойський вибув з рейтингу мільярдерів від Forbes. У списку п'ятеро українців

Ігор Коломойський вибув з рейтингу мільярдерів від Forbes. У списку п'ятеро українців

3 Квітня 2024
7567
3 Квітня 2024
10:12

Ігор Коломойський вибув з рейтингу мільярдерів від Forbes. У списку п'ятеро українців

7567
Серед українських мільярдерів двоє чинних і двоє колишніх медіавласників. Співзасновники Grammarly Олексій Шевченко та Максим Литвин вказані як громадяни Канади.
Ігор Коломойський вибув з рейтингу мільярдерів від Forbes. У списку п'ятеро українців
Ігор Коломойський вибув з рейтингу мільярдерів від Forbes. У списку п'ятеро українців

До нового світового рейтингу мільярдерів від журналу Forbes за 2024 рік увійшло пʼятеро громадян України. 

Згідно з оновленим рейтингом, найбагатшим українцем є власник ДТЕК, співвласник «Метінвест» та колишній власник «Медіа Групи Україна» Рінат Ахметов. Зі статками $4 млрд він посів 785-те місце у світовому рейтингу. За рік Ахметов втратив $1,7 млрд.

Власник групи Interpipe та медіагрупи StarLight Media Віктор Пінчук посів 1623-тє місце у списку. Його статки за рік скоротилися на $100 млн — до $2 млрд.

Власник Smart Holding Вадим Новинський з $1,2 млрд (–$200 млн) посів 2410-те місце в глобальному рейтингу Forbes (у 2021 році Новинський фінансував телеканал «Наш» і подумував про офіційну його купівлю, однак згодом заявив, що вийшов з переговорів). 

Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго за рік скоротилися на $100 млн — до $1,2 млрд (син Костянтина Іван Жеваго є кінцевим власником  компанії Atmosphere Entertainment, на користь якої у грудні 2017 року були відчужені акції телеканалу «Еспресо»).

Співвласник групи «Приват» Геннадій Боголюбов посідає 2692-ге місце в рейтингу. Його статки за рік скоротилися на $100 млн — до $1 млрд. 

Зі списку мільярдерів вибув власник «1+1 media» Ігор Коломойський. У рейтингу 2023 року він посідав 2540-ве місце із $1 млрд, проте вже як громадянин Ізраїлю.

Статки співзасновників стартапу Grammarly Олексія Шевченка та Максима Литвина оцінюють в $1,9 млрд в кожного. Проте в рейтингу вони вказані як громадяни Канади.

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен, власник світового лідера індустрії моди LVMH Бернар Арно та його родина — $195 млрд. 

Власник Space X та соцмережі X Ілон Маск посів друге місце зі $195 млрд. На третьому місці — творець Amazon Джефф Безос зі $194 млрд

Як зазначає Forbes, зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше: загалом 2781. Це на 141 більше, ніж торік, і на 26 більше за попередній рекорд, встановлений 2021 року. 

Крім того, рекордною стала загальна вартість статків мільярдерів — $14,2 трлн, що на $2 трлн більше, ніж торік, і на $1,1 трлн більше за попередній рекорд 2021 року.

При цьому кількість російських мільярдерів, попри санкції, у світовому рейтингу Forbes зросла за рік зі 110 до 125 осіб. Це число могло бути ще більшим, але 10 учасників рейтингу раніше відмовилися від російського громадянства.

Нагадаємо, торік до рейтингу мільярдерів від Forbes також потрапили п'ятеро українців. Це були Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Вадим Новинський, Костянтин Жеваго, Геннадій Боголюбов, а також Ігор Коломойський як громадянин Ізраїлю.

Колаж: Forbes

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду